ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 11:55

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Ο έρωτας κι ο βήχας... δεν κρύβονται

Του Νικόλα Κονταρίνη 0 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 14:37

Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, άφοβα μπορούμε να πούμε ότι στον Δήμο Αλίμου είμαστε - κι αυτή τη φορά - στο ίδιο έργο θεατές, με όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί και μάλιστα από τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις της πόλης οι οποίες, μέσα από σκοτεινές και ανίερες συμπράξεις, προσπαθούν να αποδυναμώσουν τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, όπως ακριβώς αποπειράθηκαν να κάνουν από το 2014 και μετά,  σε παρόμοιες περιόδους, χωρίς ασφαλώς κανένα αποτέλεσμα.

Το 2014 και συγκεκριμένα στις 23.5.2014, υπέγραφα το άρθρο "Στον Άλιμο έπεσαν οι μάσκες" και τέσσερα χρόνια μετά, στις 31.5.2017, το άρθρο "Μυστικοσυναθροίσεις και κρυφομαγειρέματα στον Άλιμο", στηλιτεύοντας τις κάτω από το τραπέζι, συμμαχίες τους προκειμένου να χτυπήσουν τον σημερινό δήμαρχο, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες και ανοίκειες μεθόδους.

Παρακολουθώντας, κοντά τριάντα χρόνια, όπως έχω αναφέρει και σε άλλες περιπτώσεις, τα δημοτικά δρώμενα της περιοχής αυτής (και όχι μόνο) και γνωρίζοντας πρόσωπα και γεγονότα, είμαι σε θέση να πω, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής πως, η λυσσαλέα θα έλεγα επίθεση που δέχεται και πάλι ο Ανδρέας Κονδύλης από τα ίδια πολιτικά σχήματα που φιλοδοξούν να διοικήσουν τον Δήμο, είναι πιστό αντίγραφο, αυτών που έζησε η δημοτική - πολιτική ζωή αυτής της πόλης τα χρόνια που προανέφερα. 

Άκρως περιληπτικά, την πρώτη φορά είχα μιλήσει για την "περιλάλητη συμμαχία" μεταξύ των Ορφανού (ΠΑΣΟΚ) και Τσαμπαρλή, που ήταν τότε επικεφαλής του στηριζόμενου από την Ν.Δ. συνδυασμού, τον οποίο διαδέχτηκε ο κος Τσαμήτας, αναφέροντας ότι, αυτή η "συμμαχία" ήταν τόσο εμφανής, αφού άνθρωποι του κου Τσαμπαρλή είχαν φτάσει στο σημείο εκείνη την περίοδο να διανέμουν πόρτα πόρτα προεκλογικό διαφημιστικό υλικό του, μέχρι χθες, άσπονδου αντιπάλου τους, Θ. Ορφανού! Το αποτέλεσμα, γνωστό. Ο Ανδρέας Κονδύλης κέρδισε πανηγυρικά τις εκλογές, γιατί οι δημότες είχαν καταλάβει γρήγορα το "παιχνίδι" που επιχείρησαν να παίξουν, πίσω από την πλάτη τους.

Την δεύτερη φορά, στις 31.5.2017, είχα γράψει  και πάλι για την  "αγαστή συνεργασία τους", μόνο που αυτή τη φορά είχαν μαζί τους και τις τρεις κυρίες δημοτικούς συμβούλους του ΑΝΩ - ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" (ΣΥΡΙΖΑ)", οι οποίες, ουκ ολίγες φορές, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου,  συνεπικουρούσαν μαζί τους στις επιθέσεις εναντίον του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη, έχοντας εμφανώς και τον "αέρα" της νίκης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την εποχή εκείνη.

Ήταν δε, τόσο εξόφθαλμη αυτή η "σύμπραξη" ανάμεσά τους, με τις υπόγειες συνενοήσεις ή, και προσυνενοήσεις τους, όπως έγραφα τότε, προκειμένου να αποδομήσουν με κάθε τρόπο το έργο της Διοίκησης, που δεν κρατούσαν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο κος Ορφανός να το παραδεχτεί στη συνέχεια, μετά και από σχετική επισήμανση του Ανδρέα Κονδύλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. που είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα, για την ακρίβεια στις 17.5.2017, κι ενώ όλα αυτά τα περί "συμπράξεων", "συμμαχιών" και άλλων τινών παρομοίων, ο κόσμος τα 'χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι, μετά και την εξ ανάγκης παραδοχή του κου Ορφανού, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Νίκος Αλεξόπουλος, εκλεγείς την περίοδο εκείνη με τον συνδυασμό του Νίκου Τσαμπαρλή, φανερά ενοχλημένος από τα όσα μάθαινε για τις "μυστικοσυναθροίσεις" και τα "κρυφομαγειρέματα" του αρχηγού του, πήρε τον λόγο και διαχώρισε την θέση του λέγοντας: "Αυτά που μαθαίνω δεν με εκφράζουν καθόλου και σας παρακαλώ εμένα να με αφήσετε απ'έξω"

Αυτά και, ίσως, άλλα "γκρίζα", που πιθανόν να μη τα μάθουμε ποτέ, συνέβησαν προεκλογικά εκείνες τις περιόδους. Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, προεκλογικά πάντα, ύστερα από την ύποπτη κυκλοφορία της παράνομης φυλλάδας "ΒΗΜΑ του Αλίμου", τις "αβανταδόρικες" γι' αυτήν ανακοινώσεις των ίδιων προαναφερθέντων δημοτικών κινήσεων και την άρνηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δημήτρη Δόγκα (δημοτικού συμβούλου του κ. Ορφανού) να καταδικάσει το περιεχόμενό της κατά του Δημάρχου, βλέπουμε "μία από τα ίδια" να συμβαίνουν προεκλογικά.

Κοντολογίς λοιπόν, και καθόλου συμπτωματικά, παρακολουθούμε τον λυσσαλέο αγώνα που δίνουν και σήμερα οι τρεις, ίδιες, πλευρές της μειοψηφίας, εναντίον του Ανδρέα Κονδύλη. 

Από κοντά  έρχεται και η κυκλοφορία του ανώνυμου εντύπου από γνωστό στις δικαστικές αίθουσες ψευτοεκδότη. 

Άξιο προσοχής είναι, ότι καμία από τις δημοτικές κινήσεις αυτές, καθώς φάνηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλωστε, δεν καταδίκασε, το περιεχόμενό της όπως πολλές φορές έχει ζητήσει ο Δήμαρχος.

Επίσης, μπορεί κάποιος να σκεφτεί, και πάλι δικαιολογημένα πως, "φυλλάδα" και ανακοινώσεις είναι συνοδοιπόροι σ'αυτήν την επίθεσή τους κατά του Δημάρχου. Είναι δε, τόσο εμφανής αυτή η "σύμπραξή" τους, που δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα. Είναι σαν τον βήχα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.