ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2024, 22:14

ΒΟΥΛΑ

Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη - Κωνσταντέλλος: "Η πόλη μας άντεξε και πάλι"

2 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 11:34

Για μία ακόμα φορά ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δοκιμάστηκε από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε και την Αττική και άντεξε. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου ήταν επί ποδός κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και αντιμετώπισε άμεσα τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις τρεις δημοτικές ενότητες. 

"Η σφοδρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων κάθε χρόνο εντείνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής και ως Δήμος οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε συνεχώς στη νέα πραγματικότητα" τόνισε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της πόλης στα έντονα καιρικά φαινόμενα και καυτηρίασε τη σπουδή ορισμένων να παρουσιάσουν μία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


 
"Η χθεσινή έντονη βροχόπτωση κατά την οποία έπεσαν 38 χιλιοστά νερού σε διάστημα μισής ώρας θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και κλειστούς δρόμους όπως έγινε σε πολλές περιοχές της χώρας", τόνισε.

"Η πόλη μας όμως άντεξε και πάλι" είπε ο Δήμαρχος, "κι αυτό οφείλεται σε σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών που αναπτύξαμε".

"Bλέποντας από προηγούμενες χρονιές την ένταση των φαινομένων φροντίσαμε για τα ακόλουθα:

- Για πρώτη φορά φέτος, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου μας στελεχώνεται από 18 μόνιμα στελέχη το χειμώνα σε αντίθεση με τα 4 (!!!) που διέθετε μέχρι πέρυσι.

- Μαζί με τους εθελοντές και το σύνολο του δημοτικού στόλου η υπηρεσία ήταν επί ποδός πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα φαινόμενα προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

- Το σύνολο των φρεατίων ήταν καθαρισμένα από εργολάβο ο οποίος παρέδωσε την εργασία του πριν από ένα μήνα ενώ όλες οι σχάρες απορροής είχαν καθαριστεί από συνεργεία του Δήμου.- Ο μεγάλος αγωγός του Λυκορέματος στη Βούλα λειτούργησε μετά την απόφραξη και τον καθαρισμό που έγινε το καλοκαίρι με πρωτοβουλία του Δήμου και την βοήθεια των οχημάτων και συνεργείων της Περιφέρειας.

- Κατά τη διάρκεια του φαινομένου, οκτώ συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και των υπόλοιπων υπηρεσιών του Δήμου φρόντισαν να καθαρίζονται συνεχώς οι σχάρες που είχαν εκ νέου βουλώσει από φερτά υλικά.

Αποτέλεσμα της ετοιμότητας του Δήμου ήταν να μην δεχτούμε κλήση για καμία απάντληση υδάτων από κανένα σπίτι ή κατάστημα. Παρά το γεγονός ότι η πόλη μας δέχτηκε από τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού στο λεκανοπέδιο, σημειώθηκαν τα λιγότερα προβλήματα όπως άλλωστε μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε από τα δελτία ειδήσεων.

Δεν διακόπηκε η κυκλοφορία σε κανένα δρόμο και μέσα σε περίπου μία ώρα μετά την έντονη βροχόπτωση, τα νερά αποστραγγίστηκαν  πλήρως από το αντιπλημμυρικό δίκτυο και η πόλη λειτούργησε κανονικά.

Αυτά τα θεωρούμε αυτονόητα για έναν σύγχρονο Δήμο και χρέος μας είναι να τα εξασφαλίζουμε.

Με λύπη όμως είδαμε για ακόμα μία φορά κάποιους νεόκοπους εισαγόμενους πολιτικάντηδες της περιοχής και μερίδα των ταγμένων στην αντιπολίτευση «στελεχών» της πόλης μας να τρέχουν την ώρα της βροχής με τα κινητά τους τηλέφωνα και να προσπαθούν  να εκμεταλλευθούν τη βροχόπτωση για να χτίσουν το πρόσκαιρο και ψεύτικο αφήγημα τους, φωτογραφίζοντας μόνο ότι θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα του Δήμου μας.Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν:

Εντεταλμένοι εργολάβοι του Δήμου δεν καθάριζαν χθες φρεάτια, τα μηχανήματα έργου που φωτογραφήθηκαν ήταν εργολάβων που ασχολούνται με άλλα τεχνικά έργα της πόλης όπως την τοποθέτηση οπτικής ίνας από την Cosmote αλλά και το μεγάλο κυκλοφοριακό έργο στην Οδό Πειραιώς. Τα JCB και τα Bobcat του Δήμου μας όμως, στελεχωμένα πλήρως από προσωπικό του Δήμου διατήρησε καθαρές τις σχάρες απορροής πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φαινόμενο.

Κανένα σχολείο δεν έκλεισε νωρίτερα και την ώρα που σχόλασαν τα παιδιά το οδικό δίκτυο της πόλης ήταν καθαρό και κανένα παιδί δεν κινδύνεψε φεύγοντας από το σχολείο.

Από καταβολής κόσμου, όταν βρέχει τα νερά ακολουθούν τη φυσική τους πορεία και μαζί με φερτά υλικά, (χώματα, κλαδιά πέτρες κλπ) καταλήγουν στη θάλασσα. Αυτό συμβαίνει στις μέρες μας όπου υπάρχει αγωγός όμβριων υδάτων και συνέβαινε παλαιότερα όπου υπήρχε ρέμα. Αποτέλεσμα είναι η θαλάσσια περιοχή πέριξ των εκβολών να θολώνει λόγω του χώματος και των φερτών υλικών που μεταφέρονται στην εκβολή. Η προσπάθεια να ρίξουμε το φταίξιμο για το φαινόμενο αυτό στον Δήμαρχο είναι τουλάχιστον αστεία.

Ο μηχανισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι επαρκώς στελεχωμένος και άρτια εξοπλισμένος και βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε έκτακτη ανάγκη. Η μάχη που δίνουμε είναι συχνά άνιση αλλά οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη του Δήμου που με αυτοθυσία δίνουν κάθε φορά τον καλύτερο τους εαυτό για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης.

Όσοι προσπαθούν με ψέματα, κινδυνολογίες και εικόνες εντυπωσιασμού να επωφεληθούν πολιτικά σε κάθε δύσκολη περίσταση οφείλουν να σεβαστούν τουλάχιστον τους συμπολίτες μας αλλά και τους εργαζόμενους που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης".

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Αιτωλός 29.01.23
Καλά και άγια τα μηχανήματα όμως θέλουν και κατάλληλους διαχειριστές και ο δρχος βουλιαγμένης και βούλας έχει δείξει ότι είναι ικανός κυβερνήτης του τόπου του.
Απάντηση
Αρίστος 28.01.23
Πέρασα από εκεί και πραγματικά κατέβαινε πολύ νερό και φερτά υλικα, χώματα και πέτρες. Ο δήμος με μηχανήματα και προσωπικό καθάριζε τους δρόμους και περάσαμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Εύγε.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.