ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:44

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Θεοδωρικάκος σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κάνετε αντιπολίτευση στη ΝΔ, στην Ελλάδα κάνετε αντιπολίτευση!

0 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 16:04
• Η πρόταση δυσπιστίας αφορά στα υπαρξιακά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κυβέρνηση

Ευθεία καταγγελία προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση που ακολουθεί δεν κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ αλλά στην Ελλάδα, ακολουθώντας επικίνδυνη, ολέθρια και υπονομευτική τακτική, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Επισήμανε μάλιστα ότι η πρόταση δυσπιστίας δεν αφορά στην κυβέρνηση, καθώς απευθύνεται στα υπαρξιακά προβλήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Αποτελεί μια ακόμη πρόταση κακοπιστίας προς την ίδια την κοινωνική πρόοδο και την ενότητα των Ελλήνων. Όλα όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, παρά τις τεράστιες εξωγενείς κρίσεις και δοκιμασίες. Είναι άλλη μια προπαγανδιστική προεκλογική κίνηση, που επενδύει στις κρίσεις και τον διχασμό, από ένα κόμμα που θέριεψε μέσα από αυτές, από ένα κόμμα που επιχειρεί να επαναφέρει τις κρίσεις και τον διχασμό τους Έλληνες. Γιατί ξέρει πως στην Ελλάδα της δημιουργίας και της κοινωνικής συνοχής θα είναι πάντα μειοψηφία. Η μόνιμη αντιπολίτευση της χώρας, αλλά και της ίδιας της προόδου της», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στοιχειοθετώντας την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στην Ελλάδα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε τρεις περιπτώσεις:

1. Στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο και στη στάση του κ. Τσίπρα.
«Τον Αύγουστο στον Έβρο μας παρουσίαζε δολοφόνους και προδότες, λειτουργώντας ως πρόθυμος υποκινητής, σε μια προσπάθεια διεθνούς υπονόμευσης της χώρας μας η οποία κατέρρευσε με πάταγο. Το γερμανικό Σπίγκελ ζήτησε συγγνώμη, εσείς όχι. Μόλις προχθές, την ώρα που όλοι οι πρέσβεις της Ευρώπης ήταν μαζί μου στον Έβρο και στέλναμε ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας για την έναρξη κατασκευής του νέου φράχτη, έβγαιναν στελέχη του Συριζα στις τηλεοράσεις καταγγέλλοντας ότι ο φράχτης -άκουσον άκουσον- παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Ύστερα από το αμίμητο "στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα", που ανέφερε ο τότε πρωθυπουργός σας, τώρα φαίνεται ότι είστε έτοιμοι να μας πείτε ότι και στον Έβρο δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν κάνετε αντιπολίτευση στη ΝΔ, στην Ελλάδα κάνετε αντιπολίτευση! Και, μάλιστα: αντιπολίτευση επικίνδυνη, ολέθρια και υπονομευτική».

2. Στην ασφάλεια στα πανεπιστήμια και τη στάση της αστυνομίας:
«Τον περασμένο Νοέμβρη μας καταγγείλατε ως Κυβέρνηση αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, που ξυπνήσαμε τα παιδιά νωρίς. Γιατί; Επειδή μετά από συντονισμένη επιχείρηση η ΕΛ.ΑΣ. μπήκε στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου και εξάρθρωσε 3 εγκληματικές οργανώσεις. Που νομίζετε πως αντιταχθήκατε: σε εμάς ή στο δικαίωμα των πιο φτωχών οικογενειών να έχουν τα παιδιά τους ίσες ευκαιρίες για μόρφωση;»

3. Στην αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές συμφωνίες της χώρας.
«Πριν από δύο μήνες επιδιώξατε να μπλοκάρετε μια καθοριστική -για τα Εθνικά μας συμφέροντα- αμυντική συμφωνία. Ειδικά, αυτή την περίοδο των μεγάλων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και των απειλών από την Τουρκία, ρωτώ ξανά του συναδέλφους: Πού νομίζετε πως επιχειρήσατε να εναντιωθείτε; Στην κυβέρνηση ή στην ίδια την εθνική άμυνα της χώρας;».

Λαϊκισμός και διχασμός το χθες και το σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση που προσπαθεί να δηλητηριάσει τη συνείδηση της κοινωνίας απέναντι στη λειτουργία των θεσμών και στην ίδια τη δημοκρατία, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την επόμενη ήττα του.

Η αξιοπιστία της κυβέρνησης, που υλοποίησε όλες τις δεσμεύσεις της, και του ιδίου του πρωθυπουργού, είναι, όπως τόνισε, ο βασικός λόγος που η ΝΔ έχει ισχυρό πλεονέκτημα. Κι επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις εκλογές «χωρίς εναλλακτική πρόταση στην οικονομία και χωρίς κυβερνητική πρόταση».

«Λαϊκισμός και διχασμός είναι το χθες και το σήμερα του κόμματός σας. Δηλητηριάζετε την κοινή γνώμη, συκοφαντείτε ανθρώπους, αρνείστε να δείτε τις ευθύνες σας. Μέσα στην πολιτική σας απόγνωση, συνεχίζετε τον ηθικό κατήφορο. Δε βρίσκετε μία λέξη να απαντήσετε στις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα και της έμπιστης γραμματέως του που σας εκθέτουν.

Ορισμένοι από εσάς βρήκατε, όμως το θράσος να πετάξετε λάσπη στον ανεμιστήρα στο πρόσωπό μου, προσπαθώντας να ποινικοποιήσετε γνωστές σε όλους κοινωνικές σχέσεις και να κάνετε το «άσπρο μαύρο». Πρέπει ορισμένοι από εσάς να είναι σε μεγάλη απόγνωση. Όλοι γνωρίζουν ότι στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Δημοσίων Έργων της κυβέρνησής σας ήταν και είναι κουμπάρος του εν λόγω επιχειρηματία.

Προσωπικά, δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να σπιλώσει μια κρυστάλλινη πορεία 38 ετών επαγγελματικού βίου για να εξυπηρετεί τις νοσηρές μικροπολιτικές του επιδιώξεις. Ούτε την πεντακάθαρη πολιτική μου στάση τα χρόνια που εμπλέκομαι με θεσμική ιδιότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Ενοχλείστε που άνθρωποι βγαλμένοι από την κοινωνία, με δεκαετίες σκληρής δουλειάς στην αγορά, είμαστε με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα το υπομείνετε και στις εκλογές. Είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής, των αλλαγών, της σιγουριάς και της σταθερότητας.
Εσείς, όμως, να γνωρίζετε πως οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, οι ανώνυμες καταγγελίες, οι ιστορίες πρακτόρων που χρησιμοποιήσατε θυμίζουν άλλες εποχές.

Είστε ό,τι καταγγέλλετε κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ασφάλεια στα σύνορα και στις γειτονιές μας

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου Προστασία του Πολίτη, είπε ότι είναι δύο:

«Η ασφάλεια στις γειτονιές και η ασφάλεια των συνόρων μας.
Γιατί, η ασφάλειά μας ξεκινά στα σύνορά μας. Το 2022 η παρουσία των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο απέτρεψε την είσοδο σε 260 χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Σε όλη την επικράτεια συνελήφθησαν 1500 διακινητές. Στους 2.000 συνοριοφύλακές μας, στους φρουρούς των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων απέναντι στην Τουρκία και στους ακρίτες του Έβρου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί χάρη στη δική τους παρουσία παραμένει ασφαλής η κοινωνία μας. Επεκτείνουμε τον φράχτη με άλλα 35 χλπ προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζουμε τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και προσθέτουμε 400 νέους ακρίτες. Τηρούμε πάντα το Διεθνές Δίκαιο. Οι αστυνομικοί μας σε πολλες περιπτώσεις έχουν σώσει εκατοντάδες μετανάστες από τα χειμαρρώδη νερά του Έβρου. Είναι μια αναντίρητη αλήθεια και πραγματικότητα. Για μας ο συνδυασμός του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, της φύλαξης των συνόρων και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής είναι απολύτως αναγκαία προαπαιτούμενα που υλοποιούμε καθημερινά στον Έβρο.

Με την πολιτική μας τα σύνορά μας είναι απαραβίαστα.

Ταυτόχρονα, δίνουμε καθημερινό αγώνα για ασφάλεια στις γειτονιές. Εργαζόμαστε για μια Αστυνομία: σύγχρονη, αποτελεσματική, φιλική. Αποτέλεσμα αυτή της προσπάθειας είναι η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα - κλοπές/διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες- που αφορά τον πολίτη, να παρουσιάζει σημαντική μείωση. Βάζουμε τέλος σε άβατα και γκρίζες ζώνες ανομίας και εγκληματικότητας. Απαντάμε στην έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Δημιουργήσαμε 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας. Με επικεφαλής, κυρίως, γυναίκες αξιωματικούς. Είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς μας».

Κλείνοντας ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα τις κερδίσει:

Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό τιμόνι

«Γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι. Και ο λαός μας από πυξίδα με σταθερό προσανατολισμό. Η Ελλάδα σήμερα προχωράει, δυναμώνει, αναπτύσσεται. Αφήνοντας πίσω της το χθες με τις πλατείες, τις κρεμάλες, την υπερφολόγηση, τα ανοιχτά σύνορα και τις κλειστές τράπεζες. Η Ελλάδα δικαιούται ένα σίγουρο και ασφαλές μέλλον. Για αυτό η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι και ο επόμενος Πρωθυπουργός».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.