ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 15:57

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος - Άνδρέας Κονδύλης: "Οι αντίπαλοί μας ποτίζουν την κοινωνία με δηλητήριο"

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 0 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 14:15

Βέβαια, ο τίτλος του ρεπορτάζ θα μπορούσε άνετα να είναι:"Επιτέλους, στον Άλιμο πέσανε οι μάσκες!". Και αυτό γιατί όποιος παρακολούθησε την πρόσφατη ανοικτή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου, δεν θα δυσκολευόταν καθόλου να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, είπε κάτι τέτοιο εναντίον της αντιπολίτευσης.

Αφορμή για αυτό όπως και για κάποια άλλα, τα όσα ανέφερε για ένα ανώνυμο και λαθρόβιο έντυπο, το οποίο μεταξύ πολλών άλλων χαρακτήρισε "φυλλάδα", όπως έκανε άλλωστε ευθέως και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, πλην ενός, του Δημήτρη Δόγκα, που εκπροσωπούσε την παράταξη του Θ. Ορφανού, ο οποίος απουσίαζε και πάλι. 

Τα όσο είδαμε κι ακούσαμε λοιπόν, στην συνεδρίαση αυτή και εξ όσων ο ίδιος ο Δήμαρχος κατήγγειλε, αλλά και έχει αποδείξει κατά καιρούς, κατέδειξαν με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο πως, το ανώνυμο, λαθρόβιο και άκρως περιθωριακό αυτό έντυπο, ευτελίζει κάθε έννοια του όρου "εφημερίδα". Το εν λόγω έντυπο που κυκλοφόρησε εσχάτως στην περιοχή του Αλίμου, επιτίθεται με "ασύστολα, άθλια και ανυπόστατα ψεύδη", όπως ο ίδιος ο δήμαρχος χαρακτήρισε το περιεχόμενό του. 

Έχοντας γνώση, από κοντά, για πάνω από τριάντα χρόνια, για τα δημοτικά δρώμενα του Αλίμου, καθώς και άλλων δήμων του Νότιου Τομέα, έβγαλα για μία φορά ακόμη αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα, εν όψει μάλιστα και των επικείμενων εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου.

Ο πραγματικός εκδότης αυτής της απαράδεκτης φυλλάδας, η οποία δεν έχει στην ταυτότητά της - ως όφειλε - κανένα στοιχείο, παρά μόνο ένα ανύπαρκτο πρόσωπο, είναι όπως είπε ο δήμαρχος  "ένας φυγόδικος, γνωστός τυχοδιώκτης και σεσημασμένος απατεώνας από την Γλυφάδα, ο οποίος έχει καταδικαστεί πολλές φορές τόσο από τα αστικά όσο και από τα ποινικά δικαστήρια, για συκοφαντίες, δυσφημίσεις κ.α. αδικήματα".

Κάτι που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, είναι το γεγονός πως, το χυδαίο και τοξικό περιεχόμενο αυτού του εντύπου, αν δεν το υιοθέτησαν, φαίνεται να το πήραν πολύ στα "σοβαρά", οι παρατάξεις των, Ευάγγελου Τσαμήτα (Ν.Δ.) και Θαν. Ορφανού (ΠΑΣΟΚ), αλλά και η δημοτική κίνηση "ΑΝΩ - ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι", που την στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αμέσως εξέδωσαν επίσημες ανακοινώσεις, ζητώντας από τον Δήμαρχο να δώσει απαντήσεις στα όσα γράφει το εν λόγω έντυπο, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ... αθώος! Δηλαδή, αντί ο καταγγέλων να φέρει και τα αποδεικτικά στοιχεία που θα τεκμηριώσουν τις καταγγελίες του, καλεί τον "καταγγελόμενο" να αποδείξει ότι δεν είναι... ελέφαντας! 

Ανδρέας Κονδύλης:"Οι αντίπαλοί μας ποτίζουν την κοινωνία μας με δηλητήριο"  

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς, απαντώντας για άλλη μία φορά σε όλα τα χυδαία, άθλια και γεμάτα λάσπη, όπως τα χαρακτήρισε, δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας "ΒΗΜΑ του Αλίμου", την οποία και έδειξε στο σώμα, ζητώντας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανο Διαμαντή, να θέσει σε ψηφοφορία προς συζήτηση, ως"έκτακτο", το θέμα: "Πολιτική αποδοκιμασία των ανωνύμων εντύπων που διανέμονται στον Άλιμο". 

Η πρόταση πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία και με μία μόνο αρνητική ψήφο, αυτή του Δημήτρη Δόγκα, δημοτικού συμβούλου της παράταξης του απουσιάζοντος π. δημάρχου κου Ορφανού.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την τοποθέτησή του επί του θέματος λέγοντας μεταξύ άλλων ότι, "μπροστά σε τέτοια φαινόμενα χυδαιότητας και λασπολογίας, σύσσωμες οι δημοτικές δυνάμεις της πόλης οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουν με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, ώστε να μην ποτίζεται με δηλητήριο η κοινωνία".


"Αντί γι' αυτό, όμως, δυστυχώς, ορισμένοι αντίπαλοί μας από τους οποίους κάποιοι βρίσκονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάποιοι έξω από αυτό, είναι ολοφάνερο πως στενοχωρούνται και δυσαρεστούνται από την αποδοχή που έχει το έργο μας στους συνδημότες μας, γιατί ούτε όραμα έχουν, ούτε προτάσεις για την πόλη μας. Είναι αποφασισμένοι λοιπόν, να τα δώσουν όλα χωρίς φραγμούς, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. Δυστυχώς, επενδύουν στη λάσπη, στην αθλιότητα, στο ψέμα, στη χυδαιότητα, στην τοξικότητα, στο δηλητήριο, ποτίζοντάς τους με αυτό, απαξιώνοντας τον δημόσιο βίο και εξευτελίζοντας την πολιτική ζωή του τόπου".

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σ' αυτή την λαθρόβια, κίτρινη και χυδαία φυλλάδα, που κυκλοφορεί στην περιοχή και διανέμεται πόρτα - πόρτα από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς από άτομα που έχουν αρχίσει να εντοπίζονται, λέγοντας πως, "αυτοί που το κάνουν είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι εξυπηρετούν προσωπικά και πολιτικά τους συμφέροντα, καθώς και συμφέροντα επιχειρηματιών και άλλα. 

Οι νοσταλγοί του παρελθόντος

Ο Ανδρέας Κονδύλης έχει πολλές φορές μιλήσει για τις αμαρτίες του παρελθόντος, χαρακτηρίζοντας κάποιους, "νοσταλγούς" εκείνων των περιόδων. 

Είπε συγκεκριμένα:" Και όλα αυτά τα κάνουν γιατί είναι νοσταλγοί του παρελθόντος. Τους λείπει δηλαδή ο τρόπος που λειτουργούσε ο Δήμος κάποτε.

Τους στενοχωρεί, γιατί ο Κονδύλης και η σημερινή δημοτική αρχή δεν κινούνται πάνω σ'αυτή τη λογική. Τους χαλάει τη σούπα. Η Διοίκηση Κονδύλη είναι εμπόδιο στα σχέδά τους, όμως, δυστυχώς και πάλι, η πόλη δεν επιστρέφει στα παλιά. Η κοινωνία μας δεν γυρίζει πίσω. Η κοινωνία έχει κάνει βήματα μπροστά, έχει προχωρήσει και έχει αφήσει αυτές τις τακτικές πίσω. Ματαιοπονούν".

Τσαμήτας και Ορφανός, εκκωφαντική η απουσία τους ...

Αλήθεια, γιατί;
Μ' αυτή την απορία μείναμε όσοι παρακολουθήσαμε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αυτό, επειδή είναι επικεφαλης των συνδυασμών που εξέδωσαν τις "αβανταδόρικες", για την φυλλάδα, ανακοινώσεις κατά κάποιο τρόπο, όπως προαναφεραμε.

Βέβαια, αν εξαιρέσουμε τον δημοτικό σύμβουλο του κου Ορφανού, Δημήτρη Δόγκα, που δεν καταδίκασε το λαθρόβιο έντυπο και το άθλιο, σε όλες του τις γραμμές. περιεχόμενο, οι άλλοι παρόντες σύμβουλοι των Τσαμήτα και Ορφανού, με την δημόσια θέση που πήραν, όχι μόνο καταδίκασαν μετά βδελυγμίας, την φυλλάδα του ψεύδους και της διαπλοκής, αλλά με τα όσα είπαν, μπορούμε να πούμε ότι τους ... " άδειασαν" με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο.

Αντώνης Φουστέρης (εκλεγείς με τον Ευάγγελο Τσαμήτα): "Εν όψει εκλογών, έχουν βγει τα "μαχαίρια", κάτι που συνέβαινε και παλαιότερα... Δεν με εκφράζουν οι θέσεις που έχει ο κος Τσαμήτας πάνω στο θέμα που συζητάμε απόψε.

Ασφαλώς, η αντιπολίτευση οφείλει να κάνει πάντα σοβαρή, σωστή και εποικοδομητική κριτική για το καλό του δήμο.

Όμως, σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα της φυλλάδας αυτής, που κυκλοφόρησε στον Άλιμο και με αυτά που γράφει εναντίον του Δημάρχου, προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες. Η συγκεκριμένη φυλλάδα ψεύδεται και συκοφαντεί"

Μανώλης Μιχαλέτος (εκλεγείς με τον Ε. Τσαμήτα): "Χυδαιολογήματα τα όσα γράφει η εν λόγω φυλλάδα. Η επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου, σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογενείας του, αλλά και της κάθε οικογένειας αιρετού, είναι απαράδεκτες και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να απαντάει κανένας σε τέτοια ύπουλα και ανυπόστατα δημοσιεύματα.

Συμφωνώ με την πρότασή του. Καλό είναι, η απόφασή μας για την καταδίκη να είναι ομόφωνη και όπως την διατύπωσε ο κος δήμαρχος"
Σ.Σ. O κος Μιχαλέτος έχει από καιρό εγκαταλείψει τον κ. Τσαμήτα, δηλώνοντας πλέον ανεξάρτητος.

Κώστας Χαρίτος - Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο εν λόγω, ανεξάρτητος και αυτός, δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος ήταν και ο μόνος που είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές, ως επικεφαλής του στηριζομένου από τον ΣΥΡΙΖΑ συνδυασμού "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" όταν έλεγε πως, οι τρεις ανακοινώσεις που έδωσαν στην δημοσιότητα οι παρατάξεις των κ.κ. Τσαμήτα, Ορφανού και αυτής που στήριξε τον ίδιο, είναι κατ' αυτόν προϊόν κοινής συνεννόησης, προκειμένου να βλάψουν τον Δήμαρχο.

"Για μένα, οι τρεις αυτές ανακοινώσεις κινήθηκαν σε κοινή γραμμή, κατόπιν συνενοήσεως μεταξύ τους. Και οι τρεις αυτοί δημοτικοί συνδυασμοί, θα φροντίσουν να ενωθούν σε μία, βάζοντας μπροστά για υποψήφιο δήμαρχο ένα καινούριο πρόσωπο ως αντίπαλο του σημερινού δημάρχου", είπε λίγο πριν κλείσει την τοποθέτησή του.  

Ομαδικά και τα πυρά της συμπολίτευσης.


Τα όσα προαναφέραμε, πάντα σε γενικές γραμμές, αφορούσαν συμβούλους που έχουν εκλεγεί με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας μίλησαν οι Αντιδήμαρχοι, Νίκος Αλεξόπουλος, Γιάννης Μαριόλης,  Δώρα Σύρμα, Μαρία Αραπάκη, Γιάννης Αντωνάκης, Νίκος Αλβανός και Γιώργος Μακαριγάκης, οι οποίοι καταδίκασαν την "φυλλάδα" και το περιεχόμενό της.

Νίκος Αλεξόπουλος: "... καταδικάζουμε τα ψεύδη αυτής της φυλλάδας και ενημερώνουμε αυτούς που κρύβονται πίσω απ' αυτήν ότι δεν πρόκειται να μας αγγίξει αυτή η λάσπη. Καλό είναι να γνωρίζουν πως θα μας βρουν όλες και όλους ενωμένους απέναντι τους σε λίγους μήνες και τότε οι δημότες θα τους κρίνουν όπως τους αξίζει. Με την συμπεριφορά σας αυτή ρίχνετε νερό στον μύλο του Δημάρχου και της παράταξης.

... Μας κουνάει το δάχτυλο ο κος Τσαμήτας που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ΚΤΕΟ  που θέλει να κάνει στην πόλη μας".

Ο κος Αλεξόπουλος δεν παρέλειψε βέβαια να μιλήσει και για κάποια "χαρτάκια" του παρελθόντος και συγκεκριμένα επί εποχής Θ. Ορφανού, που κυκλοφορούσαν χέρι με χέρι κάτω από το τραπέζι, ενώ αναφερόμενος στην ανυπόγραφη ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "ΑΝΩ - ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" (ΣΥΡΙΖΑ), είπε ότι έτσι τους αρέσει να συμπεριφέρονται, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, όπως ακριβώς κάνουν και οι κουκουλοφόροι.

Καταπέλτης με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Ευάγγελου Τσαμήτα η Δώρα Σύρμα

Καταπέλτης ήταν η αντιδήμαρχος της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Δώρα Σύρμα στην τοποθέτησή της όταν, πέρα απ' αυτά που είπε για την χυδαία φυλλάδα και τις ανακοινώσεις, κατήγγειλε δημοσίως τον επικεφαλής της παράταξης "ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ", Ευάγγελο Τσαμήτα, ως εκβιαστή, αναφέροντας επί λέξει: "... Όσο για τον κο Τσαμήτα, ο οποίος υπογράφει την ανακοίνωση, εκφράζοντας πλέον μόνο τον εαυτό του, θα πω κάτι που έχω πει και σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είχα πει λοιπόν, πως είχα δεχτεί τον κ. Τσαμήτα σε προγραμματισμένο ραντεβού στο γραφείο μου, προκειμένου να του δώσω στοιχεία για τις σχολικές επιτροπές, όπως κατά κόρο ζητούσαν και χτυπιόντουσαν εδώ μέσα με τον κ. Δόγκα, για το που πάνε τα χρήματα.
Τον δέχτηκα λοιπόν στο γραφείο μου με την συγκεκριμένη λογίστρια για να του δώσω όλα τα στοιχεία. Όμως, ενώ εγώ του τα έδινα, αυτός δεν τα έπαιρνε, γιατί ήθελε να τα πάρει στο σπίτι του. Βέβαια, το καθολικό ενός Δημόσιου Οργανισμού δεν το παίρνεις στο σπίτι σου. Κάθεσαι όσο χρόνο θέλεις και κοιτάς τα πάντα. Μάλιστα του έδωσα και χώρο δικό του για να τα μελετήσει και να τα ελέγξει χωρίς καμία ενόχληση.
Ξέρετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ποιά ήταν η απάντηση που μου έδωσε; Θα σας την πω για να δείτε με ποιούς έχουμε να κάνουμε. Ιδού η απάντησή του: "Κυρία Σύρμα, ξέρω πολύ καλά ότι όλα γίνονται σωστά, όλα είναι εντάξει. Ξέρω ότι ο Κονδύλης είναι ένας άξιος Δήμαρχος. Ξέρω τα πάντα. Ξέρω ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Όμως, όσο δεν μου δίνει το ΚΤΕΟ που θέλω, δεν θα σταματήσω να τον χτυπάω και τα ... "καλύτερα" έρχονται!"

Είναι ένας κοινός εκβιαστής λοιπόν. Εκβίασε την Αντιδήμαρχο μέσα στο γραφείο της, παρουσία μάρτυρα, λέγοντας, "Τίποτα δεν συμβαίνει, όλα είναι μιά χαρά, αλλά εγώ αν δεν πάρω το ΚΤΕΟ θα τον χτυπήσω και τα "καλύτερα"έρχονται". Και τα... "καλύτερα"(κατά τον κ. Τσαμήτα), ήλθαν κυρίες και κύριοι συνάδελφοι".

Σε ότι αφορά την γενικότερη στάση των Ορφανού, Τσαμήτα και "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι", σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, όπως ασφαλώς και την απουσία του κου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, επισήμανε την εκκωφαντική απουσία τους από την συνεδρίαση, λέγοντας πως αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται το φως της αλήθειας. Της αλήθειας που τους τυφλώνει. 

"Ο λόγος που συμπεριφέρονται έτσι, είναι γιατί δεν έχουν να παρουσιάσουν πρόγραμμα και έργο, αφού η στάση τους είναι "αντιΚονδυλική", κάνοντας τεράστια προσπάθεια με σκοπό την δολοφονία της προσωπικότητας του Δημάρχου, βάζοντας μέσα στο μένος τους εναντίον του, ακόμη και την οικογένειά του" τόνισε.

Επίσης, σχετικά με τις τρεις ανακοινώσεις, είπε ότι η μία είναι αντίγραφο της άλλης και ζήτησε από τον Πρόεδρο κ. Στέφανο Διαμαντή, τα όσα είπε να γραφούν στα πρακτικά όπως ακριβώς τα είπε και όποιος νομίζει πως θίγεται να της κάνει μήνυση.

Όπως προανέφερα, για το ίδιο θέμα, τοποθετήθηκαν όλοι οι αντιδήμαρχοι, καθώς και σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ανάμεσά τους οι, Νίκος Αλβανός, Γιάννης Μαριόλης, Μαρία Αραπάκη, Γιάννης Αντωνάκης, Γιώργος Μακαριγάκης και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Βέργης που, σε γενικές γραμμές, κατήγγειλαν και καταδίκασαν τα δημοσιεύματα της "φυλλάδας", τα οποία χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων, αήθη, ψευδή, χυδαία, άθλια και ανυπόστατα, δηλώνοντας ταυτόχρονα και την αμέριστη στήριξή τους στο πρόσωπο του Δημάρχου.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων, ο Δήμαρχος ανέγνωσε στο σώμα το κείμενο του υπό έγκριση ψηφίσματος, το οποίο έχει ως εξής: 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, αποδοκιμάζει πολιτικά και καταδικάζει απερίφραστα το νοσηρό φαινόμενο που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα στην πόλη, δηλαδή, να διανέμονται και να κυκλοφορούν ανώνυμα λασπολογικά έντυπα με συκοφαντίες και χυδαιότητες σε βάρος του Δημάρχου ή, και άλλων προσώπων, αιρετών ή, μή.

Τα φαινόμενα αυτά αμαυρώνουν την τοπική πολιτική ζωή, εξευτελίζουν το δημόσιο βίο, απαξιώνουν την πολιτική, γεμίζουν δηλητήριο και τοξικότητα την κοινωνία και δίνουν το χειρότερο παράδειγμα, ιδίως στη νέα γενιά. 

Καλούμε όλες τις υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, καθώς και όλες τις αρμόδιες αρχές να απομονώσουμε και να εξαλείψουμε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που βλάπτουν τους πάντες και τα πάντα και εξυπηρετούν μονάχα, άνομα, πολιτικά, απιχειρηματικά ή, άλλα συμφέροντα
.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Το προαναφερθέν "ψήφισμα", τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα, και λέμε "σχεδόν", γιατί εξαιρουμένου του Δημ. Δόγκα που δήλωσε "αποχή" και της εκπροσώπου του ΚΚΕ, δημοτικής συμβούλου κας Κορομπίλη που ψήφισε "λευκό", όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι, πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, δώσανε θετική ψήφο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.