ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 08:07

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διόρθωση των αντικειμενικών αξιών ζητά ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου

0 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 11:57
Γιάννης Φωστηρόπουλος: Ευελπιστούμε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που πλήττουν το σύνολο των δημοτών μας

Ενάντια στις στρεβλώσεις του άδικου καθεστώτος που εκτοξεύουν τις τιμές των ενοικίων, πλήττοντας βάναυσα οικονομικά, πλήθος κοινωνικών ομάδων και πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι στερούνται επιδομάτων / βοηθημάτων, αναγκαίων για τον βιοπορισμό τους, τάσσεται ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Φωστηρόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Π. Φαλήρου, ζητά με απόφαση που έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίαση του, την Τρίτη 17/1/2023, την μείωση των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα του 2021.

Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, παρά την τότε εισήγηση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, περί μη αναπροσαρμογής τους, ενεργοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2022 και επέφεραν αυξήσεις 15% έως 65%.

Ο Δήμος Π. Φαλήρου εκτιμά ότι οι επιπτώσεις από τις τρέχουσες τιμές των αντικειμενικών αξιών, δεν αφορούν μόνο στις εξωπραγματικές αυξήσεις των ενοικίων, αλλά και στην ίδια την αγορά, καθότι ακίνητα τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να έχουν πωληθεί, παραμένουν απούλητα, επειδή η αντικειμενική αξία τους είναι αρκετά ή πολύ πάνω από την πραγματική.

«Ζητάμε επαναξιολόγηση των τιμών στη βάση μίας νέας εκτίμησης, ούτως ώστε να επανέλθουμε μεταβατικά σε εκείνες που ίσχυαν έως το 2021. Ευελπιστούμε ότι η εισήγησή μας, μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας, θα εισακουστεί και θα διορθωθούν οι στρεβλώσεις που πλήττουν το σύνολο των δημοτών και των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου» δήλωσε σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.