ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 15:42

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε με 600 νέους ειδικούς φρουρούς τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής

0 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 11:28

• 160 νέοι Ειδικοί Φρουροί ανέλαβαν καθήκοντα σε Α.Τ. του Δήμου Αθηναίων- 20 επιπλέον Ειδικοί Φρουροί στο Α.Τ. Ομονοίας

• Κριτήριο για τις τοποθετήσεις οι κενές οργανικές θέσεις και τα στοιχεία εγκληματικότητας


Το Α.Τ. Ομονοίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, υποδεχόμενος τους 20 νέους Ειδικούς Φρουρούς που αναλαμβάνουν καθήκοντα από σήμερα για να ενισχύσουν τη δύναμη του συγκεκριμένου τμήματος.

Συνολικά, 600 νέοι Ειδικοί Φρουροί τοποθετούνται από σήμερα σε Α.Τ. του λεκανοπεδίου της Αττικής, ενισχύοντας τις περιπολίες στις γειτονιές. Οι 160 από αυτούς, αναλαμβάνουν καθήκοντα στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

«Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος πρόσθεσε πως με σκληρή δουλειά και πράξεις συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε οι πολίτες όλης της χώρας να αισθάνονται ασφαλείς.

Τέλος, ο Υπουργός συνεχάρη τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Δυτικής Ελλάδας για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Το μέλημά μας καθημερινά στην πράξη είναι η ασφάλεια των πολιτών, γι’ αυτό το λόγο βάζουμε τέλος στα άβατα ανομίας και εγκληματικότητας, όπως κάναμε στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου.

Το 2022 η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε 7.000 παράνομους μετανάστες, εδώ στο λεκανοπέδιο Αττικής, και τώρα τοποθετούμε 600 νέους Ειδικούς Φρουρούς στα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Η επιλογή γίνεται με βασικό κριτήριο το πού είναι κενές θέσεις και πού υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας. Γι’ αυτό το λόγο ενισχύουμε ιδιαιτέρως τα τμήματα του Δήμου Αθηναίων με 160 αστυνομικούς και το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, που ασφαλώς έχει πολύ μεγάλο βάρος δουλειάς και αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα και σημαντικά προβλήματα, με 20 νέους Ειδικούς Φρουρούς.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας φροντίζει να ενισχυθεί πλέον ακόμα περισσότερο η παρουσία των αστυνομικών μας στους δρόμους και στις γειτονιές, για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, με σχέδιο, στηρίζουμε τους αστυνομικούς μας, κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά θα έχουμε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα».

Είναι σημαντικό, να αναδεικνύουμε τις επιτυχίες της Αστυνομίας: Θέλω να συγχαρώ τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Ασφαλείας της Πάτρας, για την πολύ σημαντική επιτυχία. Υπάρχει σύλληψη μίας εγκληματικής ομάδας η οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει πολλές εγκληματικές πράξεις, ένοπλες ληστείες, έχουν βρεθεί χρήματα, οπλισμός, έχει εξαρθρωθεί όλο το δίκτυο, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.