ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 14:46

ΒΟΥΛΑ

Best City Awards 2023: Smart town of the year ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης - Σάρωσε με 12 βραβεία

0 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 14:27

Σάρωσε στα Best City Awards 2023 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κερδίζοντας 12 βραβεία! Έξι χρυσά, τρία ασημένια, τρία χάλκινα και την κορυφαία διάκριση «Smart Town of the Year», που αποτελεί ένα συγκεντρωτικό βραβείο επίδοσης στα βραβεία και αναδεικνύει τον κορυφαίο Δήμο της χρονιάς.

Τα Best City Awards, που διοργανώνονται για 7η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS Events, είναι υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και την τιμητική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναδεικνύουν δε και επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την παραλαβή των βραβείων, συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και τόνισε την σημασία της μεγάλης αυτοδιοικητικής συνάντησης όχι ως πεδίο ανταγωνισμού των Δήμων αλλά ως σημείο αναφοράς για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και καινοτόμων ιδεών που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και κάνουν τις πόλεις βιώσιμες.

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μετά το πέρας της εκδήλωσης είπε: "Στα 6 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα βραβεία που κέρδισε ο Δήμος μας, αντανακλάται η ομαδική δουλειά που πραγματοποιείται από τους συνεργάτες μου την δημοτική ομάδα, και τους εργαζόμενους που έχω την τιμή να καθοδηγώ", δήλωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μετά τη λήξη των απονομών .

"Τα 12 βραβεία που κερδίσαμε σήμερα δεν μας εφησυχάζουν. Αντιθέτως μας δίνουν δύναμη, να προχωρήσουμε το έργο μας", τόνισε.

"Συνεχίζουμε με σχέδιο και στρατηγική, διαφυλάττοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, καθιστώντας σταδιακά τον δήμο μας πόλη πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και βελτιώνοντας διαρκώς την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας".
Τα βραβεία:

1. Smart Town of the Year – Το βραβείο απονέμεται στην πόλη με πληθυσμό από 40.000 έως 80.000 κατοίκους που συγκέντρωσε συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία.

GOLD
2. Η πρώτη θέση στάθμευσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου για ΑΜΕΑ της χώρας στη Πλατεία Νυμφών της Δ.Ε. Βουλιαγμένης // Κατηγορία: Έργα στάθμευσης αυτοκινήτων

3. Σύνδεση Προσβάσιμων Διαδρομών ΑμεΑ // Κατηγορία: Προσβασιμότητα χώρων

4. Όλες οι πληροφορίες της πόλης και οι συναλλαγές στο τηλέφωνό μου // Κατηγορία: Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard

5. Εκπόνηση ολοκληρωμένης επιχειρησιακής μελέτης αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης & Lora Wan: Ένα πρωτοποριακό σύστημα αισθητήρων που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη // Κατηγορία: Δράσεις & έργα για την παρακολούθηση και έλεγχο / προστασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

6. Στην κατηγορία Smart Waste Management ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μαζί με την COSMOTE κέρδισαν το χρυσό βραβείο για το έργο που υλοποιείται στον Δήμο μας με έξυπνους κάδους απορριμμάτων στη κατηγορία «Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων με τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ / Έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων».

SILVER

7. Διοργάνωση κορυφαίου τριαθλητικού αγώνα IRON MAN 70.3 VOULIAGMENI

8. Δημοτικό πρόγραμμα για την καταγραφή, τη σήμανση και τη στείρωση των αδέσποτων γατών «Οι Γάτες μας»

9. Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας της Στέγης Υπερηλίκων Δ.Ε. Βούλας

BRONZE

10. Ολοκληρωμένο Δίκτυο ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

11. Ηλεκτρονική παρακολούθηση διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών

12. Υπερσύγχρονο σύστημα 24ωρης εναέριας επιτήρησης του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, παρουσία εκπροσώπων των περισσότερων δήμων της χώρας.
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.