ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 11:42

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεσα μέσω gov.gr η ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων

0 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 18:24

Άλλο ένα βήμα στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του Κράτους γίνεται με την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών (ΕΠΔΔ) και τη νέα ψηφιακή υπηρεσία ίδρυσης ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr που παρουσίασαν χθες Παρασκευή ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία για την ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr μπαίνει τέλος στην γραφειοκρατία, καθώς για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνταν η φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου πολίτη για πέντε διαδικασίες σε διαφορετικές υπηρεσίες. Πλέον, η διαδικασία ενοποιείται σε μία μόνο πράξη και ψηφιοποιείται πλήρως για τον πολίτη. Η νέα υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας, στο atomiki.gov.gr, είτε μέσω του gov.gr.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών, στόχος είναι η καταγραφή του συνόλου των διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα, ώστε να είναι εφικτό οι διαδικασίες αυτές να αξιολογηθούν, να απλουστευτούν, να ανασχεδιαστούν, να ψηφιοποιηθούν και να γίνουν πιο φιλικές και εύχρηστες για πολίτες και επιχειρήσεις. Συγκροτήθηκε ως μια συνεκτική πολιτική με τον 4961/2022 για τις αναδυόμενες τεχνολογίες και θα κωδικοποιηθεί με το νέο Κώδικα Διοικητικών Διαδικασιών, ο οποίας θα έρθει στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.