ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 06:23

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση της οικογένειας του Κωνσταντίνου: 6 το πρωί με 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι, στις 12 η κηδεία

0 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 17:06

Ανακοίνωση για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εξέδωσε η οικογένειά του.

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
AXION HELLAS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Νωρίς το πρωί το προσκύνημα για να αποφύγουν τις ουρές

Οπως είχε αναφερθεί,  λαϊκό προσκύνημα δεν θα γινόταν αλλά θα δινόταν η δυνατότητα για ένα τετράωρο σε όποιον θέλει να αποδώσει τιμές στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Καθώς η κηδεία επελέγη να γίνει στις 12 το μεσημέρι η σορός του τέως βασιλιά θα μεταφερθεί από τις 6 το πρωί και θα παραμείνει ως τις 10:30 στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Η πρόσκληση που έχει αποσταλεί στους καλεσμένους αναγράφει ως ώρα προσέλευσης στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 10 το πρωί.

Οπως έχει γίνει γνωστό θα ακολουθηθεί κάποιο πρωτόκολλο από την οικογένεια, οι καλεσμένοι θα κάτσουν βάσει του αξιώματός τους, και θα υπάρχουν μόνο αριθμημένες θέσεις περίπου 200 για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνωστισμού.

Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους πέντε εν ενεργεία βασιλείς, με τις συζύγους τους, δύο πρίγκιπες διάδοχοι και άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.