ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΜΑΙΟΥ 2024, 04:27

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σε ποιους δήμους σαρώνει η βία κατά των ανηλίκων

0 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 13:44

Σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες, αλλά και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι τα κυριότερα αδικήματα στις 88 ποινικές δικογραφίες που σχηματίστηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος του 2022.

Συνολικά, στο ίδιο χρονικό διάστημα διερευνήθηκαν 169 υποθέσεις - ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στην ίδια υπηρεσία από τις κατά τόπον αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Πρόκειται για στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο έπειτα από επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Τόνιας Αντωνίου και Χαράς Κεφαλίδου, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Στην επίκαιρη ερώτηση ζητούνταν αναλυτικά στοιχεία και για την εγκληματικότητα-παραβατικότητα στους δήμους των νοτίων προαστίων και συγκεκριμένα της Β3’ Εκλογικής Περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, Βύρωνας, Άλιμος, Άγιος Δημήτριος και Μοσχάτο Ταύρος έχουν στο οκτάμηνο του 2022 τα περισσότερα περιστατικά με θύματα ανήλικους, με τα πιο πολλά θύματα αγόρια ηλικίας 9-15 ετών, ενώ υπάρχουν περιστατικά που προσέφυγαν στις Αρχές οι γονείς, καθώς τα παιδιά φοβόντουσαν να μιλήσουν. Από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται πόσο σημαντική ήταν η έναρξη λειτουργίας γραφείων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς αυξάνονται τα καταγγελλόμενα περιστατικά και τα ανήλικα θύματα.

Η αλήθεια των αριθμών

ΤΑ Αγίου Δημητρίου: Καταγράφηκαν 13 υποθέσεις με θύματα 15 ανήλικους, στη συντριπτική πλειονότητα ημεδαποί και αγόρια ηλικίας 9 έως 14 ετών.

ΤΑ Αλίμου: Καταγράφηκαν 14 υποθέσεις με θύματα 17 ανήλικους, όλοι ημεδαποί, στη συντριπτική πλειονότητα αγόρια από 15 έως 18 ετών.

ΤΑ Βύρωνα: Καταγράφηκαν 14 υποθέσεις με θύματα 25 ανήλικους, οι περισσότεροι ημεδαποί, αγόρια 15 έως 18 ετών.

ΤΑ Γλυφάδας: Καταγράφηκαν 5 υποθέσεις με θύματα 6 ανήλικους, όλοι τους ημεδαποί, αγόρια στη συντριπτική πλειονότητα από 9 έως 14 ετών.

ΤΑ Δάφνης-Υμηττού: Καταγράφηκαν 3 υποθέσεις με θύματα 13 ανήλικους, αγόρια στη συντριπτική πλειονότητα και κυρίως ηλικίας 15 έως 18 ετών.

ΤΑ Ελληνικού-Αργυρούπολης: Καταγράφηκε μία υπόθεση με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι ηλικίας κάτω των 14 ετών.

ΤΑ Ηλιούπολης: Καταγράφηκαν 7 υποθέσεις με θύματα 17 ανήλικους, στη συντριπτική πλειονότητα ημεδαποί και αγόρια, με τα μισά σχεδόν θύματα ηλικίας 9 έως 14 ετών.

ΤΑ Καισαριανής: Καταγράφηκαν 7 υποθέσεις με θύματα 12 ανήλικους, όλοι τους ημεδαποί και αγόρια. Στη συντριπτική πλειονότητα, τα θύματα ήταν 9 έως 14 ετών.

ΤΑ Καλλιθέας: Καταγράφηκαν 2 υποθέσεις με θύματα δύο ανήλικους, αγόρια, ο ένας ημεδαπός και ο άλλος αλλοδαπός, ηλικίας 9 έως 14 ετών.

ΤΑ Μοσχάτου-Ταύρου: Καταγράφηκαν 13 υποθέσεις με θύματα 18 ανήλικους, στη συντριπτική πλειονότητα ημεδαποί και αγόρια. Σχεδόν τα μισά θύματα ήταν μέχρι 8 ετών.

ΤΑ Νέας Σμύρνης: Καταγράφηκαν 8 υποθέσεις με θύματα 11 ανήλικους, στη συντριπτική πλειονότητα ημεδαποί και αγόρια, ηλικίας 15 έως 18 ετών.

Από την εφημερίδα political

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.