ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 09:28

ΒΟΥΛΑ

Συνάντηση Πατούλη - Κωνσταντέλλου: Στο επίκεντρο το έργο του ρέματος Κόρμπι στη Βάρη

0 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 14:07
Γ. Πατούλης: «Έργα που θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών παραμένουν στις απόλυτες προτεραιότητές μας»


Η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των νευραλγικών για την πόλη αντιπλημμυρικών έργων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλο.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Γενικός γραμματέας του Δήμου Χ. Κυριακίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας Ν. Βάσσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας  Δ. Γεωργιάκος και ο Διευθυντής τεχνικών έργων Ανατολικής Αττικής Γ. Ασπρουλάκης.Ειδικότερα η συζήτηση εστιάστηκε στο έργο διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι για το οποίο ο Περιφερειάρχης, όπως επισήμανε, έχει δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, να ολοκληρώσουν τάχιστα τις διαδικασίες για την άμεση επανεκκίνησή του, καθώς προσωρινά οι εργασίες έχουν σταματήσει, όχι με υπαιτιότητα της Περιφέρειας.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας στην περιοχή το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά το Δήμο και είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις όποιες δυσκολίες να το ολοκληρώσουμε τάχιστα» ανέφερε χαρακτηριστικά.Σ΄αυτό το πλαίσιο κατά τη συζήτηση οριστικοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν βήματα και οι διαδικασίες για την άμεση συνέχιση του έργου και προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να συσταθεί ένα παρατηρητήριο της Περιφέρειας και του Δήμου ΒΒΒ, με στόχο την καθημερινή παρακολούθηση του έργου.

Από την πλευρά του δήμου επισημάνθηκε ότι υπάρχει καλή πρόθεση και από τις δυο πλευρές για να ολοκληρωθεί ένα έργο που είναι νευραλγικής σημασίας για την περιοχή.

Σημειώνεται πως το έργο προϋπολογισμού περίπου 20 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Επιπλέον συζητήθηκαν και άλλα έργα όπως η κατασκευή παιδικού σταθμού στην πόλη για το οποίο άμεσα θα υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση αλλά και έργα διευθέτησης ομβρίων.

«Έργα που θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών παραμένουν στις απόλυτες προτεραιότητες μας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου αλλά και άλλα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

"Επισκεφθήκαμε τον Περιφερειάρχη για τρίτη φορά σχετικά με την εξέλιξη του έργου του Κόρμπι" τόνισε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. "Προτείναμε σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών που πήρε άμεσα η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης. Παρά του ότι ο Δήμος μας δεν έχει αρμοδιότητα στο έργο αυτό έχουμε θέσει τις υπηρεσίες και το προσωπικό του δήμου στη διάθεση της Περιφέρειας, με στόχο την επίσπευση της επανέναρξης των εργασιών". 

"Δυστυχώς,  ο ανάδοχος δεν στάθηκε στο ύψος των δεσμεύσεων που ανέλαβε με αποτέλεσμα τη σημαντική καθυστέρηση ενός τόσο αναγκαίου για την περιοχή υδραυλικού έργου. Απ' όσο γνωρίζουμε αυτή η τεχνική εταιρεία έχει δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλα τεχνικά έργα" είπε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.