ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 16:01

ΒΟΥΛΑ

Δήμαρχοι κι επιμόρφωση: Σε ημερίδα της ΕΚΔΔΑ ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

0 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 14:14

Την ημερίδα για το Ειδικό Πλαίσιο Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) για τους αιρετούς και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που παρουσιάστηκε από το ΕΚΔΔΑ και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), παρακολούθησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ. 

Όπως είπε, "στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των διοικητικών και ψηφιακών δεξιοτήτων των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να μεταφέρουν τις καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση".Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στα πλαίσια αυτής της ημερίδας έκανε και μια πολύ σοβαρή επισήμανση τονίζοντας πως σ' αυτή τη συνεχή επιμόρφωση θα πρέπει να συμμετέχουν πολιτικοί και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκηση, τα οποία αποφασίζουν, διαμορφώνουν και χαράσσουν πολιτικές, τις οποίες "εμείς καλούμαστε εκ των υστέρων να εκτελέσουμε".

"Οι μεγάλες αλλαγές" τόνισε,  "γίνονται πάντα από πάνω προς τα κάτω και όχι από κάτω προς τα πάνω".

Δήμαρχοι κι επιμόρφωση

Γεγονός είναι πως η επιμόρφωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη αφού οι Δήμοι σήμερα έχουν εξελιχθεί σε πολυσύνθετους οργανισμούς που δεν έχουν πια καμία σχέση με ότι γνωρίζαμε παλαιότερα για τη λειτουργία τους.

Σήμερα οι δήμοι διαχειρίζονται σημαντικά κονδύλια, βρίσκονται μπροστά σε περιβαλλοντικές προκλήσεις, καλούνται να εφαρμόσουν εξειδικευμένα προγράμματα, παράλληλα με τις τρέχουσες, καθημερινές υποχρεώσεις κι αν οι αυτοδιοικητικοί δεν φροντίζουν να επιμορφώνονται μένουν στάσιμοι, ως απλοί διαχειριστές της καθημερινότητας. 

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι από εκείνη τη στόφα των δημάρχων που δεν "ησυχάζουν", που ψάχνουν, ενημερώνονται, επιμορφώνονται και εφαρμόζουν προγράμματα και πολιτικές που φέρνουν το δήμο του στους πρωτοπόρους ανά την Ελλάδα. Μέσα δε από τη θεσμική του ιδιότητα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προσπαθεί να  βοηθήσει στη διαμόρφωση όσο το δυνατόν καλύτερου πλαισίου λειτουργίας για τους συναδέλφους του Δημάρχους. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.