ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 12:35

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: "Βούλιαξε" η αίθουσα του Coral Hotel στην ομιλία του Τάκη Θεοδωρικάκου

Ρεπορτάζ: Νικόλας Κονταρίνης 0 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 12:13
Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αυξάνουμε την ασφάλεια στις γειτονιές με περισσότερους αστυνομικούς δίπλα στον πολίτη»

Μικρή αποδείχθηκε η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Coral στο Παλαιό Φάληρο, για τους πολίτες που ήθελαν να παραστούν στην ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με θέμα "Η ασφάλεια των πολιτών θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα" που οργανώθηκε από την Β3 ΔΕΕΠ Νοτίου Τομέα της Ν.Δ. και την ΔΗΜΤΟ Παλαιού Φαλήρου χθες, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου. 

Πολλοί ήταν οι πολίτες που δεν κατόρθωσαν να προσεγγίσουν την αίθουσα αποδεικνύοντας για μία φορά ακόμα πως η δημοφιλία του Τάκη Θεοδωρικάκου είναι υψηλή και το θέμα της ομιλίας μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως άλλωστε σημειώνεται και στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φέρουν το θέμα της ασφάλειας στις πρώτες θέσεις ενδιαφέροντος των πολιτών.  Τον Υπουργό καλωσόρισε και προλόγισε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην στήριξη του υπουργού τόσο σε θέματα ασφάλειας, όσο και σε ζητήματα που ως υπουργός Εσωτερικών, πριν αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έλυσε για την περιοχή, όπως αυτό του γηπέδου ποδοσφαίρου και στίβου στο ΔΑΚ.Ακολούθως, το λόγο πήρε ο τ.  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και νυν Βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: "Τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο θέλω να σας πω απόψε ότι τον παραδέχομαι, τον σέβομαι και τον αγαπώ. Γιατί, πέραν του σοβαρού μέχρι τώρα έργου που έχει επιτελέσει, απ' όποιες θέσεις κι αν βρέθηκε, δεν είναι "μαυρογιαλούρος" της πολιτικής. Αυτά που έχει να πει, τα λέει με ξεκάθαρο τρόπο. Δηλαδή, το "ναι" είναι "ναι" και το "όχι" είναι "όχι".

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε εκτός από τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και σε όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. 

Για το πολύ σημαντικό θέμα της ασφάλειας είπε πως «χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει ευημερία, δεν λειτουργεί η δημοκρατία» υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται για αύξηση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών η οποία ξεκινάει από τα σύνορα της Ελλάδας με την εφαρμογή του σχεδίου «Ακρίτας».


Ο Τάκης Θεοδωρικάκος με την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Παλαιού Φαλήρου Βαρβάρα Μιχαηλίδου, τον βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, τον δήμαρχο Γιάννη Φωστιρόπουλο και τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Σταύρο Μελιδώνη. 

«Το 2022 περισσότεροι από 250 χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο. Αλλά ήμασταν εκεί. Φυλάμε τα σύνορά μας, φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης, υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο Υπουργός. Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε την αύξηση των νυχτερινών περιπολιών και την ενίσχυση με επιπλέον 600 ειδικούς της αστυνομικής δύναμης της Αττικής από το νέο έτος.

Είπε επίσης πως τον τιμά η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης έως και σήμερα που τον συμπεριέλαβε για τις επερχόμενες εκλογές, στο ψηφοδέλτιο της μεγάλης λαϊκής παράταξης στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.   

"Με τιμά με την απόφασή του να υπηρετήσω τη μεγάλη μας λαϊκή παράταξη εδώ, από τον Νότιο Τομέα της Αθήνας στις επόμενες εκλογές. Να στέκομαι σήμερα ενώπιόν σας" τόνισε. 

Τέλος να σημειώσουμε πως, τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Παλαιού Φαλήρου, Βαρβάρα Μιχαηλίδου

 Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχω σήμερα σε μια εκδήλωση που συνδέει την ασφάλεια με τη δημοκρατία: γιατί, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει ευημερία, δεν λειτουργεί η δημοκρατία.


Ο υπουργός με τον πρόεδο της Β3 ΔΕΕΠ Νοτίου Τομέα Μίλτο Μπαντή. 

Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα σε άξια στελέχη της αυτοδιοίκησης. Με τους οποίους συνεργάστηκα στο Υπουργείο Εσωτερικών επιτυγχάνοντας την ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σημαντικών έργων για το Παλαιό Φάληρο.

Έργα πνοής που αλλάζουν όχι μόνο την όψη, αλλά και την καθημερινότητα της περιοχής.

Κυρίες και κύριοι,

Από τη στιγμή που η ΝΔ ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου μία σειρά από εξωτερικές κρίσεις χτύπησαν την πόρτα μας: η πανδημία, ο πόλεμος στην Ευρώπη, η μεταναστευτική κρίση είναι μερικές μόνο από τις έκτακτες καταστάσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε.

Και μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέραμε. Με στάση ευθύνης, εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Διαφυλάξαμε την κοινωνική συνοχή, κάνουμε βήματα μπροστά, υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Γιατί, πέρα από τις κρίσεις που ανέφερα πριν από λίγο έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα και την εργαλειοποίηση παράνομων μεταναστών στο πλαίσιο οικοδόμησης μιας ασύμμετρης απειλής στον Έβρο και το Αιγαίο.

Το 2022 περισσότεροι από 250 χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο. Αλλά ήμασταν εκεί. Φυλάμε τα σύνορά μας, φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης, υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από τα σύνορά μας ξεκινά η ασφάλειά μας. Από την αστυνομία μας. Από τους ακρίτες μας στον Έβρο.
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους μετατρέψει σε υπηρέτες δουλεμπόρων ή σε αδύναμους κρίκους στο πλαίσιο της ασύμμετρης απειλής την οποία έχουν στήσει.Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους συκοφαντεί, υιοθετώντας τα ψέματα και την προπαγάνδα των γειτόνων. Αναπαράγοντας τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου.

Με το Σχέδιο “Ακρίτας” θωρακίζουμε τα σύνορά μας. Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επεκταθεί, λοιπόν -σταδιακά- και στα 180 χιλιόμετρα του Έβρου.

Παράλληλα, προσθέτουμε δυνάμεις: άλλοι 250 συνοριοφύλακες θα ενισχύσουν τον Νοέμβριο τις δυνάμεις μας, προσθέτουμε εξοπλισμό και μέσα στη διάθεση των στελεχών της ΕΛΑΣ και του Ελληνικού Στρατού, αναβαθμίζουμε το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Ταυτόχρονα, αυξάνουμε την ασφάλεια στις γειτονιές.

Με περισσότερους αστυνομικούς δίπλα στον πολίτη, με περισσότερες νυχτερινές περιπολίες.

Μια δουλειά όλων σας, που φέρνει αποτελέσματα: η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα, που αφορά τη μέση ελληνική οικογένεια, έχει μειωθεί κατά 25%, από το 2018-2019!


Ο πρώην αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Νίκος Γιαννιός, ανάμεσα στον νυν αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Πανταζή και τον Νικόλα Κονταρίνη. 

Στο ΑΤ Παλαιού Φαλήρου προστέθηκαν το 2022 7 νεοεξερχόμενοι αστυνομικοί και 6 ΟΠΠΙ, ενώ το 2021 είχαν τοποθετηθεί 15 δόκιμοι.

Και σύντομα οι δυνάμεις θα ενισχυθούν, καθώς το σύνολο των 600 ειδικών φρουρών που αποφοιτούν εντός του Ιανουαρίου θα τοποθετηθούν στα ΑΤ της Αττικής, όπου εντοπίζεται το κύριο πρόβλημα στο θέμα της εγκληματικότητας.

Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της κατάληψης της παραλιακής ζώνης από Ρομά. Φέτος το καλοκαίρι το παραλιακό μέτωπο της πόλης ήταν στη διάθεση όλων: κατοίκων και επισκεπτών.

Δημιουργούμε μαζί, πολιτική και φυσική ηγεσία, μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική και ανθρώπινη.

Με τη ψηφιοποίηση υπηρεσιών βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη, μειώνουμε το κόστος και τη γραφειοκρατία, αυξάνουμε την αποτελεσματικότητα, απελευθερώνουμε δυνάμεις για την κύρια αποστολή της ασφάλειας του πολίτη.

Με την ψηφιακή επίδοση των δικαστικών εγγράφων, περίπου 1500 αστυνομικοί επιστρέφουν σε αστυνομικά καθήκοντα.

Απελευθερώνουμε δυνάμεις καταργώντας το γνήσιο της υπογραφής στα ΑΤ.

Νομοθετήθηκε η κατάργηση της επίδοσης δικογράφων από τους αστυνομικούς, μέτρο που αναμένεται να εφαρμοστεί σε πολύ λίγες εβδομάδες.

Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και βελτιώνουμε την εξυπηρέτηση του πολίτη, επεκτείνοντας τη διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων από τα 5 στα 10 χρόνια.


Ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος με τη σύζυγό του Ντόρα Λαγού, τον υπουργό και τον βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη. 

Εφαρμόζουμε τους Νόμους:

Το κέντρο της Αθήνας είναι στη διάθεση των πολιτών, καθώς οι δρόμοι μένουν ανοιχτοί στις περισσότερες περιπτώσεις όταν υπάρχουν διαδηλώσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ έβαλε τέλος σε καταλήψεις κτιρίων σε ολόκληρη τη χώρα. Άβατα και γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν στη λογική μας.

Αντιμετωπίζουμε την παράνομη μετανάστευση, το λαθρεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών με ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, όπου κρίνεται επιχειρησιακά απαραίτητο.

Απαντάμε σε νέες προκλήσεις ασφαλείας, σε μορφές βίας που γνωρίζουν έξαρση μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

12 νέα γραφεία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας προστέθηκαν στα πρώτα 6 που λειτουργούν από τον Νοέμβριο του 2021.

Δημιουργήσαμε Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων.

Ιδρύσαμε Τμήμα Προστασίας Ζώων.

Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή.

Και συνεχίζουμε…

Είμαστε στο πλευρό των αστυνομικών μας. Η Βουλή ψήφισε το επίδομα των 600 ευρώ, που ανακοίνωσε την προηγούμενη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός. Ποσό που προέρχεται από την σκληρή προσπάθεια που έγινε για να εξοικονομήσουμε χρήματα, καθώς και με έκτακτη ενίσχυση από τον προϋπολογισμό.

Aπό την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεσμεύθηκα να στηρίξω με πράξεις και με όλες μου τις δυνάμεις την Αστυνομία και τον Έλληνα αστυνομικό. Αυτή είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε μία Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική και ταυτόχρονα ανθρώπινη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.Δώσαμε λύση σε χρόνια προβλήματα:

• Κάναμε πράξη το νέο βαθμολόγιο
• Την αυξηση των νυχτερινών στις 64 ώρες
• Τη στήριξη του ΤΑΠΑΣΑ για να χορηγεί βοηθήματα με κριτήρια στους αστυνομικούς που έχουν ανάγκη και να αξιοποιήσει την περιουσία του
• Επιλύσαμε το ζήτημα των διημερεύσεων στις μεταγωγές κρατουμένων
Ακόμη:

• Είναι σε εξέλιξη -μεταξύ άλλων- και η προμήθεια 105 λεωφορείων, 20 μεταγωγικών και 410 μηχανών, προμήθεια ύψους 40 εκ. ευρώ
• Έχει βγει ανάδοχος στον διαγωνισμό για τις κάμερες των ένστολων πρώτης γραμμής, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στα μέσα του '23


Ο Διονύσης Χατζηδάκης ανάμεσα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου Νίκο Χρυσοβερίδη (αριστερά), και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης Αλέξανδρο Πανταζή μπροστά στο φακό του "V". 

Φίλες και φίλοι,

Πάντα πίστευα ότι στις δύσκολες ώρες μπορείς να πετύχεις μόνο με προσεκτική ανάλυση των δεδομένων, τεκμηριωμένες προτάσεις, ρεαλιστικές λύσεις και, ασφαλώς, σκληρή δουλειά.

Με αυτή τη στάση ζωής πορεύομαι από τα νεανικά μου χρόνια, με επίπονη προσπάθεια, στον ιδιωτικό τομέα, την πολιτική έρευνα και ανάλυση. 16 ολόκληρα χρόνια. Με αυτή τη φιλοσοφία μεγαλώσαμε μαζί με τη σύζυγό μου, τα δυο μας παιδιά.

Αλλά και με αυτή τη συνείδηση ευθύνης βγήκα μπροστά στα δύσκολα. Συστρατευόμενος, από την πρώτη στιγμή, πριν από 7 χρόνια, με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα Ελλάδα, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, αναθέτοντάς μου στις δύσκολες εποχές της αντιπολίτευσης, τη στρατηγική του κόμματος, για τη σύναψη μιας συμφωνίας αλήθειας με την κοινωνία.

Μου εμπιστεύτηκε, την ώρα της μάχης, μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και, ως Πρωθυπουργός, μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών και, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Κυρίως, όμως, με τη τιμά με την απόφασή του να υπηρετήσω τη μεγάλη μας λαϊκή παράταξη εδώ, από τον Νότιο Τομέα της Αθήνας στις επόμενες εκλογές. Να στέκομαι σήμερα ενώπιόν σας.

Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί, με ευθύνη και κρίση, ξανά την εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κυρίως, όμως, για να δώσουμε στην πατρίδα μας τη δυνατότητα να συνεχίσει να ατενίζει το αύριο με ασφάλεια και σιγουριά.
H πρώην βουλευτής Χρύσα Αράπογλου. 
Σε πρώτο πλάνο οι πρώην αντιδήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, από αριστερά, Νίκος Χαλαμανδάρης και Ντίνος Νικολαϊδης. 


Από αριστερά: Η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Παλαιού Φαλήρου Ρένα Μαρουλίδου, Γιώργος Μαρουλίδης, Βίκυ Βλάχου και Δέσποινα Χαλκίδη. 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.