ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 00:19

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με αλλαγές και προσλήψεις για τη Δημοτική Αστυνομία

0 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 12:26

Με τις ψήφους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος έγινε νόμος του κράτους από τη Βουλή το σχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για τις αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε ο δρόμος για 1.264 προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών μέσω ΑΣΕΠ.

Ανάμεσα στις αλλαγές που φέρνει είναι η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομία στους δήμους που δεν την είχαν επαναφέρει μετά την κατάργησή της ή τη διεύρυνσή της όπου είχε επανασυσταθεί, ενώ προβλέπεται πλέον πως οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να προβαίνουν σε συλλήψεις και να ασκούν καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου, ενώ θα φέρουν στολή και ειδικό εξοπλισμό όπως αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροπέδες και κλομπ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες ώστε η προκήρυξη για την πρόσληψη των νέων δημοτικών αστυνομικών να δημοσιοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Ακόμη ψηφίστηκαν οι διατάξεις για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, την απλούστευση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την αντιμετώπιση ζητημάτων προσωπικού του δημόσιου τομέα. Επίσης, επεκτάθηκε στο σύνολο των περιφερειακών συμβούλων η αποζημίωση για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και των λοιπών διοικητικών επιτροπών, όπως προβλεπόταν αρχικά για τους δημοτικούς συμβούλους.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.