ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 12:00

ΒΟΥΛΑ

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ξεκίνησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

0 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 20:05

Μία σημαντική συνεργασία ξεκινάει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ), με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε στη 1 Δεκεμβρίου 2022, μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Άγγελου Κότιου και του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Σκοποί του Μνημονίου Συνεργασίας είναι:

- Η Συνεργασία σε ερευνητικό επίπεδο με την εξέταση της δυνατότητας μόχλευσης πόρων από εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία ή χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρηματοδότηση έργων και υποβολή κοινών προτάσεων για χρηματοδότηση πρωτοβουλιών και ερευνητικών δράσεων που εντάσσονται στους κοινούς στόχους των τριών μερών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

- Η Παροχή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης – ανάληψη δράσεων, που σχετίζονται με την εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών και φορέων σε αντικείμενα σχετικά με την υλοποίηση του κεντρικού στόχου.

- Πρόσθετες δράσεις που θα οριοθετηθούν στο μέλλον μετά από κοινή απόφαση των φορέων. Οι φορείς μπορεί να συμφωνήσουν την από κοινού προώθηση στο μέλλον και άλλων δράσεων συναφών με το πνεύμα και το αντικείμενο του μνημονίου.Παράλληλα θα υπάρξει στενή συνεργασία προκειμένου από κοινού να προωθηθούν, εφαρμογές τεχνολογικής ανάπτυξης. Θέματα που άπτονται τεχνικών επαγγελματικής κατάρτισης, θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση των επιστημονικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών επαφών και θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση τρεχουσών πρωτοβουλιών συγκρότησης «Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας» (Knowledge and Innovation Communities) σε τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας και Ανάπτυξης, που διαμορφώνονται και υλοποιούνται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με φορείς.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε:

«Οι στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής.Μέσω του Μνημονίου συνεργασίας, θα δημιουργηθεί μία αμφίδρομη γέφυρα γνώσης ώστε η ακαδημαϊκή κοινότητα να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία με βασικό σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας και συνεργασιών για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας».

Τι επόμενες ημέρες θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας προκειμένου, χωρίς χρονοτριβή να ξεκινήσει η παραγωγή έργου και να υλοποιηθούν οι στόχοι του μνημονίου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.