ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:51

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Ένα "έντυπο" οδήγησε τον Δήμαρχο Αλίμου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Του Νικόλα Κονταρίνη 0 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 11:34

Πρόσφατα εμφανίστηκε στον Άλιμο ένα έντυπο που ονομάζεται"ΒΗΜΑ του Αλίμου", το περιεχόμενο του οποίου, για όσους παρακολουθούν από κοντά τα δημοτικά πράγματα εκεί, βρίθει ανακριβειών και αναληθειών, που αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής, και των απαράδεκτων αναφορών κατά του προσώπου του ιδίου του Δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη.

Το εν λόγω έντυπο, στην "ταυτότητά" του, αναφέρει μόνον ένα όνομα, του φερόμενου ως ιδιοκτήτη - εκδότη, χωρίς άλλα στοιχεία. Ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνα, ούτε κάποιο άλλο σοβαρό στοιχείο, όπως θα έπρεπε. Ως στοιχείο επικοινωνίας υπάρχει μόνο ένα e-mail.

Αυτό, όμως, που παρατηρήσαμε, και που μπορεί επίσης να παρατηρήσει κάποιος αναγνώστης, ο οποίος διάβαζε για χρόνια την έντυπη έκδοσή μας, "ΒΗΜΑ της Αυτοδιοίκησης", οι σελίδες του οποίου περιείχαν ρεπορτάζ από πολλούς δήμους με χαρακτηριστική επικεφαλίδα για κάθε δήμο (ΒΗΜΑ του Αλίμου, ΒΗΜΑ Παλαιού Φαλήρου, ΒΗΜΑ της Γλυφάδας κλπ.) είναι ότι, είναι εμφανής η προσπάθεια ταύτισης αυτού του εντύπου με το "ΒΗΜΑ της Αυτοδιοίκησης και τους εκδότες της. Άλλωστε έχει χρησιμοποιηθεί από τον αόρατο "εκδότη" αν όχι η ίδια, παρόμοια γραμματοσειρά στον τίτλο. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό παραπέμπει σε προβοκατόρικη ενέργεια και όχι σε ένδεια εύρεσης άλλου τίτλου.

Επειδή δεχθήκαμε κάποια τηλεφωνήματα από αναγνώστες μας, κατοίκους του Αλίμου, σχετικά με την πατρότητα του εντύπου αυτού δηλώνουμε πως δεν έχουμε καμία σχέση. Άλλωστε τριάντα σχεδόν χρόνια εκδοτικής προσπάθειας, αυτή έγινε κάτω από συγκεκριμένη ταυτότητα, με φανερά τα στοιχεία των εκδοτών, υπεύθυνο κατά το νόμο, τη διεύθυνση της έδρας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, τα οποία, άλλωστε, ισχύουν μέχρι σήμερα. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ, πίσω από ψεύτικους τίτλους και ψεύτικα στοιχεία. 

Περιεχόμενο ξέχειλο από ανακριβή "ρεπορτάζ"

Είναι εμφανές πως, τούτο το συγκεκριμένο έντυπο του Αλίμου, ξεχειλίζει από εμπαθή σχόλια και... ανακριβή "ρεπορτάζ"[!] κατά της δημοτικής αρχής και ειδικότερα κατά του Δημάρχου Αλίμου.  Ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρεται το διμηνιαίο έντυπο είναι κι αυτό της διένεξης της δημοτικής αρχής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα της παραλίας. Αναφορά υπάρχει και στις απειλές που κατήγγειλε ο Ανδρέας Κονδύλης ότι δέχθηκε από μπράβους, και που απασχόλησαν εκτός από τα τοπικά και τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Ο άγνωστος αρθρογράφος τον προτρέπει μάλιστα να ζητήσει άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου. 

Σε ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν από λίγο μόλις καιρό, σχολιάστηκε σε μεγάλο βαθμό, η θέση του δημοτικού συμβούλου κου Τσαμήτα, ο οποίος, άφησε υπονοούμενα σχετικά με τη διένεξη επιχειρηματιών - Δήμου, λέγοντας πως γνωρίζει τους λόγους που ο Δήμαρχος έχει μπει σε αυτή την διαδικασία κατά αυτών των επιχειρηματιών.

Όμως παρά την επιμονή του δημάρχου να αναφέρει τι ακριβώς γνωρίζει, ο κ. Τσαμήτας προτίμησε τη σιωπή. 

Όταν με την σειρά μας τα δημοσιεύσαμε όλα αυτά, ο κος Τσαμήτας με σχόλιό του κάτω από την ανάρτηση του θέματος στη σελίδα του vimaonline.gr στο fb στις 3.11.2022, ζήτησε να μας παραχωρήσει συνέντευξη, προκειμένου να ακουστεί και η δική του άποψη, όπως μας είπε, κάτι που αποδεχθήκαμε, στέλνοντάς του στις 8.11.2022, εκτός από την ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα που προαναφέραμε, και κάποιες άλλες ερωτήσεις, γενικότερου δημοτικού ενδιαφέροντος. Μέχρι σήμερα, κοντά στούς δύο μήνες, πλέον, ο κος Τσαμήτας ΔΕΝ έχει απαντήσει! Γιατί άραγε;...

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή, ανάμεσα στα άλλα, έχει ζητήσει από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να πάρουν δημόσια και ξεκάθαρη θέση, καταδικάζοντας το φαινόμενο, ώστε να εκλείψουν αυτές οι πρακτικές από τον τοπικό δημόσιο βίο. Όμως, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, καμία παράταξη της μειοψηφίας δεν έχει πάρει θέση.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμαρχος, Αλίμου έχει προσφύγει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Υ.Γ. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με ερωτήσεις προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.