ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 08:16

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Εγκαινιάσθηκε το Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ «Νικόδημος Γραικός»

0 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 12:20

Στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) ΑμεΑ «Νικόδημος Γραικός» του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη», που τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο παραβρέθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, ο Γιάννης Σγουρός επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

Το έργο ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου 2012 με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, και του τότε Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για το έργο: «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού επί της οδού Ράμφου 11, Ο.Τ. 44 Δήμου Αθηναίων» (περιοχή Αγίου Ελευθερίου – Πατήσια), με προϋπολογισμό 3,7 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Γιάννης Σγουρός, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι:

«Άλλο ένα έργο δικό μας εγκαινιάζεται σήμερα. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Εμείς ήμασταν πάντα θετικοί στη συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή γιατί παρείχε και παρέχει ένα αξιοσημείωτο κοινωνικό έργο και η Παράταξή μας στεκόταν αρωγός στο δύσκολο έργο της σε μια οικονομική συγκυρία που απαιτούσε ομαδική δουλειά και τη βοήθεια όλων. Τότε δεχθήκαμε ανηλεείς επιθέσεις για κατασπατάληση των πόρων της Περιφέρειας. Σήμερα όλοι εκείνοι που μας επιτέθηκαν, κυβερνητικοί και νεόκοποι της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, έσπευσαν για να χειροκροτήσουν ένα έργο το οποίο λοιδορούσαν. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίζει το έργο της Εκκλησίας και η Εκκλησία μέσα από το έργο της, πρέπει να στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών με την κατασκευή μεγάλου αριθμού παιδικών σταθμών στους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους και πόρους του ΕΣΠΑ.

Η ελληνική οικογένεια πλήττεται και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.