ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 18:13

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Πώς θα γίνει το νέο ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ελληνικό

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη 0 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 23:36

Πέντε, αρχικά, είναι οι ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή και λειτουργία νέου ιδιωτικού νοσοκομείου που θα περιλαμβάνεται στο χώρο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, οι δεσμευτικές προσφορές κατατίθενται την Παρασκευή. Η κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών είχε γίνει μέσα στο καλοκαίρι, και, κατά το ρεπορτάζ, όλα τα μεγάλα ονόματα της εγχώριας αγοράς της ιδιωτικής περίθαλψης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον:

- Ο όμιλος Hellenic Healthcare Group (που έχει υπό την "ομπρέλα" του το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ, το Creta InterClinic στην Κρήτη και το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο).

- Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών της οικογένειας Αποστολόπουλου.

- Το Ιασώ (που ανήκει στο fund Oaktree Capital Group Holdings).

- Το Ερρίκος Ντυνάν (σημειώνεται πως η εταιρεία "Ημιθέα", ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου που ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με τον όμιλο της Euromedica.

- Ο όμιλος της Ευρωκλινικής.

Η επένδυση

Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε οικόπεδο έκτασης 30 χιλιάδων τ.μ. και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τμήμα επειγόντων περιστατικών, τμήμα πρώτων βοηθειών και ιατρικές υπηρεσίες wellness, αποκατάστασης κτλ.

Οι πληροφορίες λένε πως οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί αφορούν σε ιδιωτικό νοσοκομείο, δυναμικότητας περίπου 200-250 κλινών, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, όχι όμως μαιευτικό τμήμα.

Ο ορίζοντας υλοποίησης του ιδιωτικού νοσοκομείου θα είναι μέσα στην πενταετία. Η τιμή του οικοπέδου υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος της κατασκευής σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιλογή της επενδυτικής προσφοράς δεν αποκλείεται να γίνει πριν το τέλος της χρονιάς, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής.

Η ανέγερση νέου ιδιωτικού νοσοκομείου στο Ελληνικό- το mega project των 8 δισ. ευρώ που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη- είναι σίγουρο, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr, πως αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στο χώρο και αναμορφώνει την ζήτηση στο νότιο κομμάτι της πρωτεύουσας.

Οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη

Τρεις διαγωνισμοί ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ τρέχουν αυτή τη στιγμή στο project του Ελληνικού όπως μετέδιδε το Capital.gr. Πρόκειται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν εντός της έκτασης, το Vouliagmenis Mall το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, και τέλος το Riviera Galleria, τον εμπορικό πόλο που θα αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό πολυτελείας.

capital.gr

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.