ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 16:36

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Φόρουμ της Βιέννης η Σοφία Βούλτεψη: Με όχημα την Ένταξη στον αγώνα κατά του εξτρεμισμού

0 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 23:17

Στο δεύτερο Φόρουμ της Βιέννης για τον ρόλο της ενσωμάτωσης στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης έλαβε μέρος η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη Σοφία Βούλτεψη.

Στο Φόρουμ, με οικοδέσποινα την Αυστριακή υπουργό για τις Γυναίκες, την Οικογένεια, την Ένταξη και τα ΜΜΕ Σούζαν Ράαμπ, κεντρικοί ομιλητές ήταν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ενώ ακολούθησαν οι τοποθετήσεις σημαντικών καθηγητών και πολιτικών επιστημόνων ειδικευμένων στο Πολιτικό Ισλάμ, τις ασύμμετρες απειλές και τον εξτρεμισμό.

Η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε στη δράση του Πολιτικού Ισλάμ ως όχημα επίθεσης στις δυτικές αξίες και στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους εκφράζεται, με ιδιαίτερη έμφαση στις διαρκείς απειλές πολέμου από την πλευρά της Τουρκίας και στην εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών.

Ειδική αναφορά έκανε στον τουρκικό αναθεωρητισμό, στην αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών και των συνόρων, στην επιδίωξη του Ερντογάν για ηγεμονία στο Ισλάμ, στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και στην απόπειρα ανάμιξης της Τουρκίας στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προστατεύει συγχρόνως σύνορα και ανθρώπους, ενώ παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη, που αποτελεί την ελληνική πρόταση για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς αποσκοπεί στην αποτροπή της δημιουργίας παράλληλων κοινωνικών συστημάτων, γκέτο και κοινωνικής περιθωριοποίησης.

«Η Δημοκρατία μας δεν είναι πάντα δεδομένη», υπογράμμισε. «Γι’ αυτό και πρέπει να παραμένουμε σταθεροί στις κοινές μας αρχές και αξίες που βασίζονται στην Ελευθερία και την Δημοκρατία, κάθε φορά που αυτές απειλούνται».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.