ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:36

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Γιώργος Πατούλης: «Οι εθελοντές είναι το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας»

0 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 16:32

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Η σημερινή ημέρα είναι μία ευκαιρία να αναδείξουμε την αξία του εθελοντισμού αλλά και να τιμήσουμε τους χιλιάδες εθελοντές στη χώρα μας, οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσον προσφέρουν διαχρονικά και με ανιδιοτέλεια, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη.

Ο Εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Ως διαρκής πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και στάσης ζωής προάγει αξίες και διαμορφώνει συνειδήσεις, με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή. Στις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που η ελληνική κοινωνία έχει διέλθει, την τελευταία, ειδικά, δεκαετία, οι εθελοντές, σε συνεργασία με το μηχανισμό Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πάντα τους χρειάζεται, είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Mε την παρουσία και την προσφορά τους αποδεικνύεται ότι η ανθρωπιά και το φιλότιμο μπορούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο.

Αυτό είναι και το μήνυμα της Ανάπτυξης της εθελοντικής συνείδησης.

Ο Εθελοντισμός όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Πολιτεία και ιδιαίτερα τις υποχρεώσεις της απέναντι στο εθελοντικό κίνημα που καθημερινά γιγαντώνεται και στη χώρα μας. Οι θεσμικές νομοθετικές παρεμβάσεις που θα αναγνωρίζουν και θα επιβραβεύουν, τους εθελοντές και τις δράσεις του κρίνονται απαραίτητες προϋποθέσεις για την ουσιαστική στήριξη του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα.

Οι εθελοντές είναι το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, μια υγιής δύναμη που μέσα από τη δική της ενέργεια θα προκύψει η αλλαγή. Και οι δυνάμεις αυτές δεν είναι λίγες αλλά ολοένα πολλαπλασιάζονται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στον πολίτη, οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις και δραστηριότητες.

Σε αυτό το πλαίσιο ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα το εθελοντικό κίνημα με στόχο να μεγαλώσει το δίχτυ κοινωνικής προσφοράς προς όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.