ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 16:25

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άλιμος - Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η Κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις την Αστυνομία και την ασφάλεια των πολιτών»

0 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 09:19

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε κομματική εκδήλωση με θέμα την ασφάλεια των πολιτών.

Στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν» ο Υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

«Η ασφάλεια για την Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο ιδεολογικό πρόταγμα ή εύηχα λόγια. Αλλά, καθημερινή, συντεταγμένη πολιτική. Είναι έργο με μετρήσιμο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Δεν αποτελεί μόνο συνταγματική επιταγή αλλά και προϋπόθεση για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ελευθερία. Χωρίς ασφάλεια, επομένως, δεν υπάρχει Δημοκρατία».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τους νέους της ΟΝΝΕΔ και τα στελέχη της ΝΔ για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία Ορφέα Γεωργίου Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ, Μίλτο Μπαντή Πρόεδρος Β3 ΔΕΕΠ Νοτίου Τομέα ΝΔ, τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, την Πίστη Κρυσταλίδου Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού ΝΔ, τον Κωνσταντίνο Φαλιέρο Πρόεδρος ΘΟΠΑΑ, Βασίλη Κώττα Αντιπρόεδρο ΔΗΜΤΟ ΑΛΙΜΟΥ, Ντέπυ Στενού Γραμματέα ΔΗΜΤΟ ΑΛΙΜΟΥ, Αναστάσιο Πέζα Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ Αλίμου,  Στέφανο Διαμαντή Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκο Αλεξόπουλο Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Χρήστο Γκόλια Δημοτικό Σύμβουλο, Ευάγγελο Τσαμήτα επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Αλίμου, Αργύρη Αργυρίου πρώην Δήμαρχο Αλίμου κα.

Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Είναι ξεχωριστή χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα στον Άλιμο.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ με μεγάλη συγκίνηση και τιμή.

Ανάμεσα σε έναν άξιο Δήμαρχο, τον Ανδρέα Κονδύλη, και σε άξια, επίσης, στελέχη της αυτοδιοίκησης. Με τους οποίους συνεργάστηκα στο Υπουργείο Εσωτερικών επιτυγχάνοντας την ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πολλών και σημαντικών έργων για τον Άλιμο. Έργα πνοής που αλλάζουν όχι μόνο την όψη αλλά και την καθημερινότητα της περιοχής μας, όπως το εμβληματικό κτίριο του νέου Δημαρχείου της Πόλης, αγαπητέ Ανδρέα, που θα στεγάσει συγκεντρωμένα όλες τις διάσπαρτες σήμερα υπηρεσίες του Δήμου. Όπως , ακόμα, η δημιουργία του νέου κλειστού Γυμναστηρίου, όπως η ψηφιακή προβολή του Δήμου. Έργα συνολικής αξίας 14 εκατομμυρίων ευρώ, που αποδεικνύουν πως όταν υπάρχει βούληση, συνέργεια, προγραμματισμός, υπάρχει και αποτέλεσμα για τον πολίτη.Με χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι, όμως, ανάμεσα σε φίλες και φίλους συναγωνιστές. Στελέχη της μεγάλης μας λαϊκής πατριωτικής παράταξης. Σε μια αίθουσα πλημμυρισμένη από πρόσωπα οικεία, χαμογελαστά και αποφασισμένα. Που αντανακλούν τις αξίες της μεγάλης μας οικογένειας. Και που τους επόμενους μήνες θα δώσουμε ξανά μαζί τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών και θα ξανακάνουμε μαζί τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρό Πρωθυπουργό.

Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το αύριο. Τριάμισι χρόνια μετά την εκλογική νίκη του 2019, χρόνια στα οποία συνέβησαν πολλά. Χρόνια ενδυνάμωσης για την Ελλάδα, αλλά και χρόνια πρωτοφανών διεθνών προκλήσεων και απειλών για όλους μας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τριάμιση χρόνια τώρα, προχωράμε μπροστά. Με έναν καπετάνιο, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του συνολικά, να κρατάμε με σταθερό χέρι το τιμόνι της πατρίδας μας στη σωστή πορεία. Με έγκαιρες και σωστές αποφάσεις, με στηριξη της κοινωνίας, με μεταρρυθμίσεις, με ασφάλεια, με ευθύνη στα δύσκολα.

Και στέκομαι στην έννοια της ασφάλειας, γιατί για εμάς δεν αποτελεί μια εξαγγελία αόριστη, χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο. Η ασφάλεια για την Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο ιδεολογικό πρόταγμα ή εύηχα λόγια. Αλλά, καθημερινή, συντεταγμένη πολιτική. Είναι έργο με μετρήσιμο αποτέλεσμα. Γιατί δεν αποτελεί μόνο συνταγματική επιταγή. Αλλά και κάτι βαθύτερο: Προϋπόθεση για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, την ίδια την ελευθερία. Χωρίς ασφάλεια, επομένως, δεν υπάρχει Δημοκρατία.Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους, λοιπόν.​

Ασφάλεια -πρώτα και κύρια- από τα σύνορα της Πατρίδας μας. Τον Έβρο. Εκεί όπου η απειλή είναι συνεχής και διαρκής. Εκεί όπου καθημερινά εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά μας. Υποβοηθούμενοι από οργανωμένα δίκτυα, παρακινούμενοι από το ίδιο το τουρκικό καθεστώς. Η Ελληνική Αστυνομία, όμως, είναι εκεί. Είναι εκεί για να φυλάει, να επιτηρεί, να παρεμβαίνει, να προστατεύει, αλλά και να διασώζει. Εφαρμόζει το σχέδιο Ακρίτας, προασπιζόμενη τα σύνορα που της πατρίδας μας, που όμως είναι και της Ευρώπης. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, με σαφήνεια, για ακόμη μια φορά: Απέναντι στις προκλήσεις, εμείς προτάσσουμε τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Απέναντι στις απειλές, εμείς απαντάμε με αποφασιστικότητα. Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανείς! Είναι ένα μήνυμα που υπαγορεύουν οι αξίες του πολιτισμού μας το διεθνές δίκαιο, αλλά και οι ίδια μας η ανθρωπιά.

Είναι, επομένως, αδιανόητο, αλλά και εθνικά επικίνδυνο ορισμένες εσωτερικές φωνές επιμένουν να μας συκοφαντούν. Να παρουσιάζουν τους ένστολούς μας, στη γνωστή υπόθεση της νησίδας τον Αύγουστο, ως «δολοφόνους και εθνικούς μειοδότες». Είναι ντροπή την ώρα που η Ευρώπη λέει «ευχαριστώ» προς την Ελλάδα που φυλάει τα σύνορά της, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει την παρρησία να ορθώσει μία «συγγνώμη». Να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό, λοιπόν: Μαθήματα ευαισθησίας αλλά και προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας δε δεχόμαστε. Ιδίως από εκείνους που, στο παρελθόν, αναρωτιόντουσαν αν η θάλασσα έχει σύνορα και στο παρόν κατηγορούν την Αστυνομία μας, αναμασώντας την τουρκική προπαγάνδα. Έχουμε και τη γνώση και την ικανότητα να ασκούμε και να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχουμε την αποφασιστικότητα να αποτρέπουμε όποιον επιχειρεί να τα παραβιάσει. Έχουμε και την ενότητα και την εθνική ομοψυχία, αλλά και τις Διεθνείς Συμμαχίες για να εφαρμόζουμε του κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Και ενωμένοι οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε εθνική απειλή.

Βρισκόμαστε σήμερα σε μια περιοχή με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές. Τον Άλιμο. Σε μια γειτονιά που αναπτύσσεται διαρκώς. Στην «καρδιά» του παρακτίου μετώπου μας, στην «καρδιά» του Νοτίου Τομέα, «στην καρδιά» της Ελλάδας που αλλάζει και αναπτύσσεται. Ανάμεσα σε πολίτες νοικοκυραίους. Το ενεργό και δυναμικό συστατικό της κοινωνίας μας. Της Ελλάδας που ξυπνάει νωρίς και πάει την πατρίδα μας μπροστά. Όπως σας είπα, όμως, απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης, είναι η ασφάλεια.

Για αυτό τον λόγο ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αστυνομία. Μειώνοντας την γραφειοκρατία και απελευθερώνοντας επιπλέον προσωπικό. Για να είναι δίπλα στον Πολίτη, για να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του, για να προασπίζει την κοινωνική συνοχή, για να διασφαλίζει την λειτουργία της οικονομίας. Γι' αυτό απαλλάξαμε την Ελληνική Αστυνομία από το τη γραφειοκρατική αγκύλωση του γνήσιου της υπογραφής. Και , με τον τρόπο αυτό, εκατοντάδες αστυνομικοί που ήταν υποχρεωμένοι να βάζουν σφραγίδες επιστρέφουν στις γειτονιές.

Επειδή για εμάς εκεί απευθύνεται η ύψιστη αποστολή του αστυνομικού. Δίπλα στον πολίτη και όχι ανάμεσα στις σφραγίδες. Στον δρόμο και όχι στα γκισέ. Για αυτό στέλνουμε περισσότερους αστυνομικούς σε κάθε γειτονιά. Γι αυτό και ενισχύσαμε ήδη το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου με 16 επιπλέον Αστυνομικούς. Και, όχι μόνο αυτό. Τον Ιανουάριο ενισχύουμε επιπρόσθετα το Λεκανοπέδιο με 600 εδικούς φρουρούς. Κάποιοι εξ’ αυτών θα συνδράμουν την περιοχή του Αλίμου.

Είπαμε ασφάλεια παντού. Αλλά και ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια ιδίως στις περιπτώσεις εκείνες που πριν κυριαρχούσε βουβά ο φόβος και ο δισταγμός. Ως αρμόδιος Υπουργός, αλλά και ως πατέρας και οικογενειάρχης, νιώθω υπερήφανος που εδώ, στον Άλιμο, δημιουργήσαμε τους τελευταίους μήνες ένα από τα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας. Για τις γυναίκες εκείνες που, άλλοτε, έβρισκαν κλειστές πόρτες στα Αστυνομικά τμήματα, και τώρα βρίσκουν ανθρώπους εκπαιδευμένους και έτοιμους να τις βοηθήσουν.

Πλέον, γνωρίζουν ότι είμαστε εδώ. Δίπλα τους. Ότι μπορούμε να τις στηρίξουμε με πράξεις. Ηθικά, νομικά, ψυχολογικά, ουσιαστικά. Απλώνοντας ένα μεγάλο και ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Γιατί η Αστυνομία και ξέρει και ενδιαφέρεται και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Και μία χρόνια σχέση διστακτικότητας των θυμάτων προς αυτή, μετεξελίσσεται σήμερα σε σχέση εμπιστοσύνης, σε έναν ισχυρό δεσμό ελπίδας και προσδοκιών. Γιατί ασφάλεια σημαίνει και εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και τους θεσμούς της.

Το τελευταίο συνεπάγεται και ασφάλεια χωρίς αστερίσκους. Ασφάλεια και «άβατα ανομίας» είναι έννοιες ασύνδετες. Γι αυτό και, μετά από δεκαετίες, κάνουμε πράξη την επανάσταση του «αυτονοήτου» σε αυτή χώρα. Γκρεμίζουμε κάθε άβατο ανομίας, ασυδοσίας, παραβατικότητας. Όπως πράξαμε στην Φοιτητική Εστία στου Ζωγράφου, μόλις λίγα χιλιόμετρα από εδώ. Εξαρθρώνοντας τρεις εγκληματικές συμμορίες κακοποιών που, για χρόνια, κυκλοφορούσαν και κοιμόντουσαν δίπλα στα παιδιά μας.

Και όλα αυτά ήταν γνωστά με επίσημα έγγραφα από το 2018 στην προηγούμενη Κυβέρνηση. Που εθελοτυφλούσε, όμως, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή ανοχή απέναντι στην κουκούλα. Στους ίδιους, λοιπόν, που έσπευσαν εκείνη την ημέρα που πραγματοποιούσαμε την έφοδο να μας κατηγορήσουν για «Κυβέρνηση αυταρχισμού», εμείς απαντάμε: Εικόνα αυταρχισμού είναι η ελεύθερη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών εντός φοιτητικών εστιών. Όχι η σύλληψη των κακοποιών που διέμεναν εκεί. Αυταρχισμός δεν είναι η επιβολή του νόμου, αλλά η ανοχή της ανομίας.

Οι φοιτητικές εστίες είναι για να διαμένουν τα παιδιά μας που σπουδάζουν. Όχι, οι σεσημασμένοι κακοποιοί. Γι' αυτό και όπου υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία παραβατικής δραστηριότητας, εμείς θα είμαστε εκεί. Απάθεια απέναντι στα φαινόμενα ανομίας εμείς δε θα επιδείξουμε. Δε συμβιβαζόμαστε με τα άβατα. Για αυτό και όλοι οι δημόσιοι χώροι που βρίσκονταν υπό κατάληψη, ένα-ένας απελευθερώνονται και αποδίδονται στην κοινωνία. Όπως έγινε στη Λάρισα, στα Προσφυγικά, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Όπως θα γίνει όπου αλλού χρειαστεί.

Ασφάλεια χωρίς αστερίσκους, όμως, σημαίνει και ασφάλεια χωρίς εξαιρέσεις. Εξαιρέσεις σε πρόσωπα, σε υποθέσεις, σε περιστάσεις. Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όλοι είμαστε ίσοι και ισότιμοι. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Γι’ αυτό και σε κάθε καταγγελία, όπως έγινε στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, του γνωστού συγγραφέα που υπήρχαν ενδείξεις πως διακινούσε πορνογραφικό υλικό, αλλά και τώρα, με την «Κιβωτό του Κόσμου», ενεργήσαμε τάχιστα, συνδράμοντας το έργο των ανακριτικών αρχών. Δε διακρίνουμε περιπτώσεις «υπεράνω υποψίας». Όλες αποτελούν περιπτώσεις «άμεσης αυτοψίας». Ουδεμία υπόθεση εγκληματικής πράξης, που φεύγει από το φως της επικαιρότητας, δε φεύγει από το φως των δικών μας ερευνών, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Φίλες και φίλοι,

Σας μίλησα για την ασφάλεια, όχι ως αόριστη έννοια. Αλλά, ως στοχευμένη πολιτική. Με μετρήσιμο αποτέλεσμα. Και ποιο είναι αυτό για την γειτονιά του Αλίμου; Είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις –η μεσαία εγκληματικότητα, δηλαδή, που απασχολεί τα νοικοκυριά- το δεκάμηνο του τρέχοντος έτους σημειώνουν μείωση κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2019, προ κορονοϊού.

Πάντα πίστευα ότι στις δύσκολες ώρες μπορείς να πετύχεις μόνο με προσεκτική ανάλυση των δεδομένων, τεκμηριωμένες προτάσεις, ρεαλιστικές λύσεις και, ασφαλώς, σκληρή δουλειά.

Με αυτή τη στάση ζωής πορεύομαι από τα νεανικά μου χρόνια, με επίπονη προσπάθεια, στον ιδιωτικό τομέα, την πολιτική έρευνα και ανάλυση. 16 ολόκληρα χρόνια. Με αυτή τη φιλοσοφία μεγαλώσαμε μαζί με τη σύζυγό μου, τα δυο μας παιδιά. Αλλά και με αυτή τη συνείδηση ευθύνης βγήκα μπροστά στα δύσκολα. Συστρατευόμενος, από την πρώτη στιγμή, με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια νέα Ελλάδα, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, αναθέτοντάς μου στις δύσκολες εποχές της αντιπολίτευσης, τη στρατηγική του κόμματος, για τη σύναψη μιας συμφωνίας αλήθειας με την κοινωνία. Μου εμπιστεύτηκε, την ώρα της μάχης, μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και, ως Πρωθυπουργός, μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών και, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Κυρίως, όμως, με τη τιμά με την απόφασή του να υπηρετήσω τη μεγάλη μας λαϊκή παράταξη εδώ, από τον Νότιο Τομέα της Αθήνας στις επόμενες εκλογές. Να στέκομαι σήμερα ενώπιόν σας. Να σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί, με ευθύνη και κρίση, ξανά την εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κυρίως, όμως, για να δώσουμε στην πατρίδα μας τη δυνατότητα να συνεχίσει να ατενίζει το αύριο με ασφάλεια και σιγουριά.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.