ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 17:56

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Σπουδαία διεθνής διάκριση για το Δήμο Παλαιού Φαλήρου

0 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 20:05
"Σπουδαία διεθνής διάκριση για την πόλη και το Δήμο μας για τις πολιτικές υγείας και κοινωνικής μέριμνας που εφαρμόζουν"

 Στην Κοπεγχάγη, εκεί όπου διεξήχθη (22-24/11/2022) το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εργασιών Υγιών Πόλεων ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εντάχθηκε με κάθε επισημότητα στην μεγάλη «οικογένεια» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), λαμβάνοντας την επίσημη Πιστοποίηση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Πρόκειται για μια πραγματικά σπουδαία διεθνή διάκριση του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς αφορά τις πολιτικές πρακτικές της Δημοτικής μας Αρχής, εξελιγμένες, διευρυμένες και προσαρμοσμένες στο πλάνο της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Υγεία. Τον πιο ευαίσθητο τομέα στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της άσκησης κοινωνικής μέριμνας που εφαρμόζουμε ιδιαίτερα τα τελευταία 3,5 χρόνια, με συνέπεια και επιμονή.


Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έγινε ο 2ος μόλις Δήμος της Ελλάδας – μετά από εκείνον Πυλαίας-Χορτιάτη, πέρυσι – που πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη!

Στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Υγιών Πόλεων, στη Δανία, με ‘moto’: One Planet, One People, One Health, δημιουργήθηκε μία νέα πολιτική για την προαγωγή της υγείας, περισσότερο διευρυμένη, περιλαμβάνοντας την προστασία όλων των ειδών που ζουν στον πλανήτη, σε συσχέτιση φυσικά και με την προστασία του ίδιου του πλανήτη.

Κατά το τριήμερο διεξαγωγής του Συνεδρίου, στην Κοπεγχάγη, εκεί όπου φιλοξενήθηκε το κέντρο χάραξης πολιτικής για την υγεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αποφασίστηκαν τοπικά μέτρα, τα οποία αφορούν παγκόσμιες στρατηγικές.

Οι ελληνικές πόλεις-μέλη του ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, είχαν δυναμική παρουσία στην πρωτεύουσα της Δανίας. Τον Δήμο Π. Φαλήρου εκπροσώπησε ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνεπικουρούμενος του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη και της συντονίστριας του προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ., κοινωνικής λειτουργού Λίλιαν Φανιδάκη.


Στο Συνέδριο ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου τοποθετήθηκε πάνω σε τρεις πολιτικο-κοινωνικούς άξονες συζήτησης:

1. Για την πρωτοφανή μετανάστευση που λαμβάνει χώρα στον πλανήτη και το πώς αυτό επηρεάζει, αλλά και ανταποκρίνεται η κάθε πόλη.

2. Για την μείωση των ανισοτήτων που αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τις δράσεις της πόλης μας για την μείωση του χάσματος με παρουσίαση συγκεκριμένων παραδειγμάτων καινοτόμων δράσεων για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

3. Για το πώς μπορεί το δίκτυο Υγιών Πόλεων, με το βλέμμα στο μέλλον, να αλληλεπιδράσει, μέσω διαδραστικών ενεργειών, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με αφορμή την εξαιρετική διάκριση για την πόλη και εκφράζοντας την ικανοποίηση του δήλωσε : « Η επίσημη πιστοποίηση του Παλαιού Φαλήρου ως Υγιής Πόλη της Ευρώπης στην Κοπεγχάγη στο Ετήσιο Συνέδριο του Π.Ο.Υ., έρχεται να δικαιώσει και να επιβεβαιώσει την προσπάθεια μας για τις αναπτυξιακές πολιτικές που ακολουθούμε και οι οποίες επιδιώκουν και καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας, κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και, κυρίως, η μακροπρόθεσμη ευημερία. 

Με βασική μας αρχή ότι η ανάπτυξη πρέπει να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ευημερία των επόμενων γενεών. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου στον τομέα πρόνοιας για την προετοιμασία της σχετικής υποψηφιότητας και για την επίτευξη του στόχου. 

Συνεχίζουμε έχοντας την στήριξη και την συστράτευση όλων - δημοτών, εργαζομένων, εθελοντών - με την προώθηση καλύτερων υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα υψηλών προτύπων, αύξηση των συμμετοχικών διαδικασιών και βελτίωση της διαχειριστικής μας ικανότητας. Πάντα με απαρέγκλιτη αξία της πολιτικής μας τον Άνθρωπο και την αλληλεγγύη.»

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.