ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2024, 21:50

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκρέκας - Ρεύμα: Αυτά είναι τα νέα ποσά των επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς Δεκεμβρίου

0 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 11:37

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα οι κρατικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύματος και φυσικού αερίου) μηνός Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά:

Η επιδότηση θα είναι 221 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα οικιακά τιμολόγια για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας και για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. Αυτό αφορά το 90% των νοικοκυριών.

Η επιδότηση θα είναι 171 ευρώ ανά μεγαβατώρα για μηνιαία κατανάλωση από 501 έως 1.000 κιλοβατώρες. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά MWh.

Η επιδότηση θα είναι 81 ευρώ ανά μεγαβατώρα για μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1.001 κιλοβατώρες. Αυτό αφορά μόλις το 2% των νοικοκυριών. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 269 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγια. Απορροφάται σχεδόν το 100% της αύξησης.

Για τα επαγγελματικά τιμολόγια

Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 183 ευρώ η μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 35 KVa και 2000 κιλοβατώρες κατανάλωση.

Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 34 ευρώ η κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 35 KVa και πάνω από 2.000 κιλοβατώρες αλλά και για τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια.

Οριζόντια επιδότηση στα 221 ευρώ ανα μεγαβατώρα θα είναι για τους αγρότες.

Παράλληλα ο κ.Σκρέκας είπε πως το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Δεκέμβριο ανέρχεται στα 435 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού προέρχεται από τον καινοτόμο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς, που έχει εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση από τον προηγούμενο Ιούλιο και έχει αποδώσει μέχρι σήμερα πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, συμπλήρωσε

Φυσικό Αέριο: Τι επιδότηση θα δοθεί για τα οικιακά τιμολόγια

Τέλος ο κ. Σκρέκας μίλησε και για το φυσικό αέριο. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου, τόνισε

«Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις για όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση. Η δέσμευσή μας ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο αυτόν τον δύσκολο χειμώνα, ισχύει απολύτως» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.