ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 14:15

ΑΡΘΡΑ

Δεν έτυχε, πέτυχε

Της Bίβιαν Ευθυμιοπούλου από το liberal.gr 0 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 12:29

Όταν ο Χρήστος Στυλιανίδης ορκίστηκε Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχαμε πληροφορηθεί πως όταν οι συνάδελφοί του υπουργοί μαζεύονταν στα περί τη Βουλή καφέ τον αποκαλούσαν καλοπροαίρετα και χαριτολογώντας «δωρητή σώματος». Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη συγκυρία της κλιματικής κρίσης, προεξοφλούσαν την αποτυχία του την οποία δεν θα μπορούσε να χρεωθεί το κυβερνών κόμμα αφού δεν προέρχονταν από αυτό εξ ου και το αστείο περί «δωρητή σώματος».

Η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος ανησυχούσε για την αντιπυρική περίοδο κι εμείς από τη στήλη αυτή είχαμε διατυπώσει τις αγωνίες μας ουκ ολίγες φορές.

Πρέπει λοιπόν τώρα να αναγνωρίσουμε ότι το καλό αποτέλεσμα δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός αλλά προϊόν σκληρής δουλειάς.

Ο κ.Στυλιανίδης ουδέποτε παρήλασε από τα κανάλια δίνοντας συνεντεύξεις και δηλώνοντας πόσο καλά τα κάνει όλα. Αντιθέτως, παρακολουθώντας τη δραστηριότητά του μέσα από τα σόσιαλ μήντια του Υπουργείου του, τον βλέπαμε κάθε μέρα και σε άλλο μέρος της χώρας, να προεδρεύει συσκέψεων αλλά κυρίως να συστήνεται με τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας που θα έδιναν τις μάχες στις φωτιές.

Στις συσκέψεις που γίνονταν στους νομούς της χώρας πριν το καλοκαίρι, για πρώτη φορά βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι για να συντονιστούν όσοι εμπλέκονται στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς ενώ έγιναν και οι κατάλληλες ενέργειες για τη συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες άλλων κρατών.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει βέβαια να προσθέσουμε τα κονδύλια που διατέθηκαν για τους καθαρισμούς τους δασών αλλά και τη συμμετοχή, για πρώτη φορά και του Στρατού στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έγιναν λάθη και ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Τίποτα δεν γίνεται άλλωστε με την πρώτη φορά.

Ειλικρινά ελπίζουμε η προσπάθειά του να συνεχιστεί και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου και όπως γράφουμε εδώ και μήνες, θέλουμε να δούμε τον γενικό πληθυσμό, όλους εμάς, να εμπλεκόμαστε, μετά από εκπαίδευση, στην Πολιτική Προστασία. Η ίδρυση Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας που απευθύνεται και σε πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν, μετά από εκπαίδευση, στην αντιμετώπιση κρίσεων είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία και θα παρακολουθήσουμε πως θα οργανωθεί και πως θα λειτουργήσει.

Η αντιπυρική περίοδος τελείωσε αισίως προκαλώντας σε όλους μας ανακούφιση. Και δεν έτυχε. Πέτυχε.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.