ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 06:36

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου πρόεδρος του νέου ΔΣ

0 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 12:36

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (22.11.2022) το υπουργείο Εργασίας. Πρόεδρος του νέου Συμβουλίου θα είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης Μαζί Για το Παιδί.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου τοποθετήθηκαν επίσης ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, ο πρώην διευθυντής της ΜΕΘ του Παίδων “Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού”, Ιωάννης Παπαδάτος, ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, η ψυχολόγος Έρρικα Οικονόμου, ο πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» Ανδρέας Ζομπανάκης και ο Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, διευθυντής του γραφείου της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Όλο το νέο Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,
Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»,
Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»,
Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η αλλαγή της διοίκησης είναι προσωρινή και έχει διάρκεια ένα χρόνο.

Το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου καλείται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των δομών της ΜΚΟ αλλά και να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.

Ποια είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Ανήκει σε μια από τις ισχυρότερες εφοπλιστικές οικογένειες του τόπου. Η σύζυγος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνος υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος από το 2018 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», και έχει συμβάλει τα μέγιστα με καίριες πρωτοβουλίες της στην αντιμετώπιση της φτώχειας, της αναπηρίας, της κακοποίησης, της ανισότητας και της αρρώστιας που αντιμετωπίζει ο ανήλικος πληθυσμός σε όλη τη χώρα.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε το 1996 ως ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων που εργάζονται για να προσφέρουν την ποθούμενη ευημερία σε περίπου 30.000 παιδιά κάθε χρόνο. Εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Προ πενταετίας, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Έφτασε έως τις ακριτικές περιοχές του Έβρου όπου, με τα σωματεία της Ένωσης σε στενό εναγκαλισμό, προχώρησαν σε δράσεις για την υγεία και την παιδεία. Στις οποίες περιλαμβάνονται η προσφορά σύγχρονου εξοπλισμού στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η ανακατασκευή και ανάπλαση σχολικών γηπέδων (στο Διδυμότειχο και τα Δίκαια), η προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού και αθλητικών ειδών, όπως επίσης και η δημιουργία θερμοκηπίου (στον οικισμό Ρίζια της Ορεστιάδας) για την «καλλιέργεια» της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Πρόσφατα, η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, που έχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, σχεδίασε μεγάλη φιλανθρωπική δημοπρασία σε συνεργασία με τον οίκο Christie’s, προκειμένου να ενισχυθεί το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «η Χαρά». Το οποίο ιδρύθηκε με δική της πρωτοβουλία, όταν τη δεκαετία του 1980 γνώρισε μια οικογένεια με παιδί που έπασχε από σύνδρομο Ντάουν. Με αφετηρία τη «Χαρά» και σταδιακά στη συνέχεια χτίστηκε η Ένωση των δέκα σωματείων που είναι «Μαζί για το Παιδί».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.