ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 08:14

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Π. Φάληρο: Συνέντευξη του δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου για όλα τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας

0 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 12:19

Για όλα τα σημαντικά θέματα επικαιρότητας αλλά και τους σημαντικούς άξονες της Δημοτικής του πολιτικής, μίλησε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, στον ΑΡΤ CHANNEL στην εκπομπή "ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ" , που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαθιώτης.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου τοποθετήθηκε:

Όσον αφορά την πανδημία και τις επιπτώσεις της

«Κάθε Δήμο έφερε πίσω η πανδημία. Αλλά, ίσως μας έφερε και σε κάποια πράγματα πιο κοντά. Δηλαδή δεν βλέπω μόνο αυτά που μείνανε πίσω, αλλά βλέπω αυτά που είχαμε την ευκαιρία να τα προχωρήσουμε. Πιο γρήγορα. Δηλαδή, τα ψηφιακά άλματα που έγιναν στους Δήμους, ήταν εκρηκτικά. Δεν πίστευε κάποιος πριν από μερικά χρόνια ότι θα μπορούσαν οι Δήμοι να εξυπηρετούν μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες τόσο γρήγορα και τόσο άμεσα. Άρα εγώ θα δω το θετικό κομμάτι σε μια αρνητική συγκυρία που δεν ήταν μόνο υγειονομική.»

Όσον αφορά την πιστοποίηση του Παλαιού Φαλήρου ως Υγιής Πόλη του Π.Ο.Υ.

« Το Παλαιό Φάληρο πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη. Δηλαδή θα εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε ένα μεγάλο και Παγκόσμιο Οργανισμό, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προσπαθώντας να προωθήσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Από την Ελλάδα θα είναι 7 υποψήφιες πόλεις. Δεν είναι κάτι εύκολο, καθώς πρέπει να επικεντρωθείς στον στόχο σου. Δεν είναι απλά κάποιες μετρήσεις. Είναι συνολικά η πολιτική σου για το περιβάλλον, την καθημερινότητα.»Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση και τις προσπάθειες περιορισμού του ενεργειακού κόστους

«Σαφώς μας προβληματίζει και πρέπει κάθε Δήμος να δράσει. Εμείς είμαστε από τους Δήμους που σηκώσαμε άμεσα στο παρατηρητήριο, βάζοντας ενεργειακό υπεύθυνο, σηκώνουμε τα στοιχεία μας, γιατί έπρεπε να δείξουμε στους πολίτες ότι ξεκινάμε μέσα από το ίδιο μας το σπιτικό,ότι αλλάζουμε. Μέσα από την εξοικονόμηση που κάνουμε στο Δημαρχείο ή στο ενεργοβόρο κολυμβητήριο μας, κάνοντας απλά πράγματα και εσωτερική εξοικονόμηση, να μην έχουμε σπατάλη. Τον μήνα Ιούλιο αυτό απέδωσε 4,5%.Ήταν ο πρώτος μήνας εφαρμογής.Τον Αύγουστο μας έδωσε 11,5% και τον Σεπτέμβριο φτάσαμε στο 22%. Μέσο όρο στο Δημαρχείο μας, τους 3 αυτούς τελευταίους μήνες, 11,24%. Στο δε Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το όφελος μεσοσταθμικά, ήταν 24%.»Όσον αφορά την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με νέας τεχνολογίαw φωτιστικά σώματα LED

«Είμαστε από τους Δήμους που ήδη έχει γίνει διαγωνισμός και προχωράμε στην πλήρη αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού, με λάμπες LED. Αυτό άμεσα θα μας φέρει εξοικονόμηση στον δημοτικό φωτισμό 61% και με την δυνατότητα ρυθμίσεων που έχουμε, αυτό μπορεί να φτάσει το 80%.»

Όσον αφορά τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων συμπολιτών

«Παίρνουμε σοβαρά μέτρα. Και δεν είναι μόνο τα μέτρα που παίρνουμε για τις ευάλωτες ομάδες όσον αφορά τα δημοτικά τέλη. Θέλουμε να μπούμε και στο θέμα των ενεργειακών κοινοτήτων. Έχοντας την δυνατότητα να παράξουμε ενέργεια, να μπορούμε να παρεμβαίνουμε στα σπίτια που εμείς ξέρουμε και έχουν τεράστιο πρόβλημα, προκειμένου ο Δήμος με την παραγωγή ενέργειας, να τους καλύψει το ενεργειακό κόστος.»

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του στις Δημοτικές εκλογές του 2023 και το μεγάλο έργο που πρέπει να συνεχισθεί

«Αν δεν ήμουν υποψήφιος θα πρόδιδα τον ίδιο μου τον εαυτό αλλά και τον κόσμο που περιμένει να δει την επόμενη μέρα. Ήδη τα επόμενα έργα είναι σπουδαία και εμβληματικά. Περιμένουμε πλέον να έλθει το αποτέλεσμα για τον διαγωνισμό για την μελέτη για υπόγειο parking στην παραλιακή, 400 θέσεων. Δεύτερο μεγάλο έργο, το εμβληματικό κτίριο του Φλοίσβου. Είναι έτοιμο προς ανακαίνιση και περιμένουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση να γίνει το μεγάλο έργο του παραλιακού πεζόδρομου/ποδηλατόδρομου. Η ομάδα μας, μαζί με τους συνεργάτες μου, συνεχίζει με μεγαλύτερη εμπειρία και θα τα πάμε εξαίρετα.»

Δείτε όλη την συνέντευξη του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.