ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 20:26

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: "Διαβήτης - Παχυσαρκία, στη μετά COVID εποχή"

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 0 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 14:11

ΛΕπί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14.11.2022), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16.1.2022, ημερίδα στην αίθουσα της θεατρικής σκηνής "Κάρολος Κουν" του Δήμου Αλίμου, με θέμα:"Διαβήτης - Παχυσαρκία, στη μετά COVID εποχή" με βασικούς ομιλητές δύο καταξιωμένους επιστήμονες της περιοχής. Την Ράνια Ζαχαροπούλου, ιατρό παθολογίας με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη και την σχέση του με την παχυσαρκία, Διευθύντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου και τον Ιωάννη Αρκουμάνη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ιατρό παθολόγο με εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη. 

Τον συντονισμό αυτής της, άκρως ενδιαφέρουσας, δημόσιας - ενημερωτικής συζήτησης, την οποία παρακολούθησαν δημότες και κάτοικοι της πόλης -και όχι μόνο -, είχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον εθελοντισμό, Στέφανος Διαμαντής.

Να αναφέρουμε πως, τόσο η κα Ζαχαροπούλου, όσο και ο συνάδελφός της, κος Αρκουμάνης, με αυτά που είπαν και μας έδειξαν σε διαφάνειες, έδωσαν σε όλους να κατανοήσουμε, όχι μόνο τους επιβαρυντικούς παράγοντες που δυσκολεύουν την θεραπεία όσων νόσησαν (Κάπνισμα, παχυσαρκία, κακή διατροφή, καθιστική ζωή, έλλειψη σωματικής άσκησης κ.λπ.), αλλά και την χρησιμότητα των όπλων που διαθέτει σήμερα η επιστήμη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, και ανάλογα με την περίπτωση, τους πολύ σοβαρούς κινδύνους, σε περίπτωση που νοσήσουμε.

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι αρκετή ώρα πριν την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, όσοι εκ των πολιτών ήθελαν, έκαναν εξετάσεις Γλυκοζιωμένης Αιμοσφαιρίνης ΔΩΡΕΑΝ, όπως δωρεάν διενεμήθησαν και test COVID - 19 από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καλιάνος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και υποψήφιος βουλευτής του Νότιου Τομέα, Τάσος Γαϊτάνης, οι αντιδήμαρχοι Αλίμου, Μαρία Αραπάκη και Νίκος Αλεξόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού δήμου Αλίμου Κωνσταντίνος Φαλιέρος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Διοίκησης, Δανάη Νικολάτου και Τόμης Αγγελόπουλος.


Από αριστερά:Στέφανος Διαμαντής, Δανάη Νικολάτου, Μαρία Αραπάκη, Γιάννης Αρκουμάνης.
Η Ράνια Ζαχαροπούλου, ανάμεσα στους Γιάννη Αρκουμάνη και Στέφανο Διαμαντή.


Λευτέρης Λίλης, Μαρία Αραπάκη, Κωνσταντίνος Φαλιέρος, Δανάη Νικολάτου,Τάσος Γαϊτάνης, Στέφανος Διαμαντής, Γιάννης Αρκουμάνης.


Γιάννης Αρκουμάνης


Νίκος Αλεξόπουλος, Στέφανος Διαμαντής, Ράνια Ζαχαροπούλου, Εύα Αγγελοπούλου και Τόμης Αγγελόπουλος. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.