ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 08:51

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Δήμος Παλαιού Φάληρου: Νέα συστήματα άρδευσης πρασίνου για εκμετάλλευση υπόγειων υδάτινων πόρων

0 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 13:54
Φωστηρόπουλος: Περιβαλλοντικά, αρδευτικά και κοστολογικά τα οφέλη - Συνεχίζουμε με όραμα και πρόγραμμα

Τη δημιουργία αρδευτικού δικτύου, προκειμένου να καλυφθούν οι υδατικές ανάγκες των χώρων πρασίνου του παραλιακού μετώπου καθώς και την αξιοποίηση του υδροφόρου ορίζοντα της πόλης από δημοτικές γεωτρήσεις, δρομολογεί άμεσα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, καθώς εγκρίθηκε το σχετικό έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ» μέσω Ε.Σ.Π.Α, από τον Συ.Δ.Ν.Α.

Το έργο, ύψους 570.400 €, για το οποίο ενεκρίθη η σχετική χρηματοδότηση, με την ολοκλήρωση του, θα εξοικονομεί 50.000 € ετησίως (με τις σημερινές τιμές που αναμένεται να αυξηθούν), από το κόστος κατανάλωσης υδροδότησης, ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το περιβαλλοντικό όφελος, αφού θα μειωθεί η κατανάλωση πόσιμου νερού που παράγεται από τα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ.

Με την ολοκλήρωση του έργου επιτυγχάνεται η άρδευση των χώρων πρασίνου του παραλιακού μετώπου του Δήμου:

1. Συμβολή οδών Ελ. Βενιζέλου και Πικροδάφνης και

2. Πάρκο Παμφυλίας (επί της οδού Παμφυλίας και Β. Βέρα) έως τον τελικό αποδέκτη του αγωγού που θα είναι το πάρκο των 22 στρ. στην θέση Τροκαντερό (Αγ. Γεώργιος) στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου.
Στόχος των εργασιών είναι ο βέλτιστος τρόπος εκμετάλλευσης των υπόγειων υδατικών πόρων που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή των γεωτρήσεων, η διοχέτευση των οποίων σε χώρους πράσινου του παραλιακού τμήματος θα αποτελέσει τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο αξιοποίησής τους. Η πρόταση η οποία εγκρίθηκε, περιλαμβάνει:

1. Τοπικό Δίκτυο μεταφοράς νερού από τις δυο γεωτρήσεις σε συλλεκτήρια δεξαμενή αποθήκευσης.

2. Δίκτυο άρδευσης παράλληλα του ρέματος Πικροδάφνης έως την παραλία και ταυτόχρονα παράλληλα του παραλιακού μετώπου έως τον χώρο του νέου Πάρκου στο περιβάλλοντα χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αναφερόμενος στην έγκριση της χρηματοδότησης της σχετικής πρότασης, ευχαριστεί δημόσια τον Σύνδεσμο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη του Σύ.Δ.Ν.Α. για την συγκρότηση του σχετικού φακέλου, την υποβολή της πρότασης, την ένταξη και την έγκριση της και τονίζει ότι «με όραμα και πρόγραμμα, αναπτύσσουμε τις υποδομές του Δήμου μας και εξοικονομούμε πόρους, στοχεύοντας παράλληλα στην προσαρμογή στις παρούσες αλλά και στις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.»

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.