ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:16

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Κλείνει το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης: Τα ερωτήματα και οι αντιδράσεις του Δήμου

0 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 19:07

Με επιστολή της προς το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης προσπαθεί με ασάφειες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποστηρίζοντας την πρωτοφανή και κοινωνικά ανάλγητη απόφασή της να κλείσει το ιστορικό ορφανοτροφείο που λειτουργεί στην πόλη περισσότερα από 100 χρόνια.

Ο Δήμος δημοσιεύει την επιστολή των εκπροσωπούντων το Ορφανοτροφείο και γνωστοποιεί το πλήρες κείμενο της απάντησής του που έχει ως κατωτέρω, καθιστώντας παράλληλα σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους απόπειρες θα βρουν απέναντι σύσσωμη την τοπική κοινωνία.

Η απάντηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

«Σε απάντηση της από 11 Νοεμβρίου 2022 επιστολής σας η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας χθες 14-11-2022 το περιεχόμενο της οποίας αποκρούομε ως αντιφατικό, προσχηματικό και αναληθές σας υπενθυμίζουμε- επισημαίνουμε τα εξής:

1. Ο λόγος για τον οποίο παραχωρήθηκε προς το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης η έκταση των 97 στρεμμάτων ήταν αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να εξυπηρετήσει τον σκοπό του και να αποτελέσει μια φωλιά για ορφανά παιδιά που χρειάζονται βοήθεια και όχι για να αποτελέσει αντικείμενο εμπορευματοποίησης.

2. Για τον ίδιο λόγο οι υφιστάμενες χρήσεις γης δεν επιτρέπουν «μπίζνες» αντί για τις συγκεκριμένες λόγω του καταστατικού σας φιλανθρωπικές δράσεις.

3. Ενώ ισχυρίζεσθε επί λέξει και «πομπωδώς» ότι «το σύνολο των εσόδων που προκύπτουν από την εκμετάλλευση της περιουσίας του Ορφανοτροφείου προορίζεται και διατίθεται αποκλειστικά για την επίτευξη των φιλανθρωπικών σκοπών που προβλέπονται σε καταστατικό αυτού….» έχετε προβεί στις κάτωθι ακατανόητες και προκλητικές για το κοινωνικό σύνολο ενέργειες:

Α. Εφεύρατε την δήθεν «αναντίρρητη ανάγκη» μετεγκατάστασης των φιλοξενούμενων τέκνων σε δήθεν «πλέον κατάλληλο οίκημα» με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις , ευρισκομένου πλέον εντός του αστικού ιστού!!!, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι σύγχρονες τάσεις διαπαιδαγώγησης!!!! προς αναβάθμιση της φιλοξενίας, περίθαλψης, μόρφωσης και Χριστιανικής ανατροφής στα ορφανά παιδιά.!!!! και

Β. Ετοιμάζεστε να παραδώσετε το Ορφανοτροφείο σε επιχειρηματικά συμφέροντα κερδοσκοπώντας.

Ερωτάσθε λοιπόν ευθέως και δημόσια:

Πρώτον: Τι χρηματικά ποσά εισπράττετε από την σημερινή εκμετάλλευση των ακινήτων σας και γιατί δεν επαρκούν για την συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Ορφανοτροφείου;

Δεύτερον: Ποιες είναι αυτές οι δήθεν σύγχρονες τάσεις διαπαιδαγώγησης που επιβάλλουν την επιστροφή των μαθητών στο κέντρο μιας πόλης την οποία προφανώς γνωρίζετε, την περιγράφετε ως αστικό ιστό αλλά δεν τολμάτε να κατονομάσετε; Πως προβάλλετε δημοσίως έναν τέτοιον ισχυρισμό όταν την τελευταία εικοσαετία στην χώρα μας όποιο εκπαιδευτήριο αποφάσισε να μετεγκατασταθεί, εγκατέλειψε τον αστικό ιστό και μετέφερε τις δραστηριότητές του σε εκτός σχεδίου περιοχές προκειμένου να προσφέρει στους μαθητές ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σ’ ένα καθαρότερο περιβάλλον;

Τρίτον: Ποιο είναι αυτό το περίφημο οίκημα το οποίο προορίζετε στα χαρτιά για ορφανοτροφείο και συνομολογείτε εκ των προτέρων ότι προκειμένου να λειτουργήσει χρειάζεται ανακαίνιση και επισκευές διάρκειας έως δύο ετών και προϋπολογισμού 300.000 ευρώ;

Υπ’ αυτά τα δεδομένα η συγκεκριμένη διακήρυξη συνιστά υπέρτατη πρόκληση για την κοινωνία της πόλης μας και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Αντί λοιπόν να προβαίνετε σε υποδείξεις προς το Δήμο και να προσδοκάτε υπερκέρδη από επιχειρήσεις για VIPS, επικεντρωθείτε στην εκπλήρωση του σκοπού του Νομικού Προσώπου που ταχθήκατε να υπηρετήσετε, μην βεβηλώνετε μια ιστορία ενός αιώνα και μην προσβάλλετε την μνήμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των προκατόχων σας που υπηρέτησαν το Ορφανοτροφείο με πίστη και Αρχές.»

H επιστολή της διοίκησης του Ορφανοτροφείου προς το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.