ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 00:23

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Νίκος Χρυσοβερίδης: "Εύχομαι να μην βρεθεί κανείς στη θέση μου..."

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 0 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 16:08

Όπως αναφέραμε σε δημοσίευμα της 14ης Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου, συνεδρίασε εκτάκτως, προκειμένου να εκδοθεί "ψήφισμα καταδίκης της βίαιης επίθεσης με αποδέκτη τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαο Χρυσοβερίδη, μέσα στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο εκδήλωσης"

Η εκδήλωση αυτή έγινε από την Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου στον Πολυχώρο "Τερψιχόρη" του Δημαρχείου το απόγευμα της Τετάρτης 9.11.2022 και ήταν σχετική με εθελοντές ζωόφιλους, την οποία θέλησε να παρακολουθήσει ο κος Χρυσοβερίδης, ο οποίος, εκτός από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι και γνωστός κτηνίατρος με δική του Κτηνιατρική Κλινική στην πόλη του Φαλήρου.

Όπως ανέφερε, όταν βρέθηκε εκεί, τον πλησίασε κάποιος άγνωστος που του είπε πως δεν είναι στην λίστα των καλεσμένων και να σηκωθεί να φύγει. Ο κ.Χρυσοβερίδης τον ρώτησε να μάθει ποιός είναι και αντί απάντησηςο άγνωστος τον γρονθοκόπησε δύο φορές και μετά από λίγα λεπτά εξαφανίστηκε, λόγω του ότι το θύμα ετοιμαζόταν να καλέσει την αστυνομία.

Μετά την συνεδρίαση που κράτησε πέραν των δύο ωρών, το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα  την "απαράδεκτη", "κατακριτέα" και "αποτρόπαια", όπως χαρακτηρίστηκε από όλους, πράξη του ανθρώπου αυτού.  

Ο Πρόεδρος αφού εξέφρασε την απορία του ως προς τους λόγους που οδήγησαν έναν παντελώς άγνωστο στον ίδιο, άνθρωπο να βιαιοπραγήσει εναντίον του, ενημέρωσε το σώμα σχετικά, λέγοντας πως εύχεται να μην βρεθεί κανένας στην θέση του, να τον γρονθοκοπούν δηλαδή στο κεφάλι, εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία αιτία.

"Θεωρώ δεδομένη την καταδίκη αυτού του ανθρώπου και θέλω να πω ότι γνωρίζω πλέον το όνομά του και θα το αποκαλύψω την στιγμή που πρέπει. Θέλω, επίσης, να μιλήσουν απόψε όσοι γνωρίζουν κάτι, γιατί εάν γνωρίζουν και δεν το λένε, για εμένα είναι κατακριτέοι", είπε λίγο πριν τοποθετηθούν οι σύμβουλοι που ζήτησαν τον λόγο.

Άκρως επιγραμματικά, ακούστηκαν τα εξής:

Πρώτος μίλησε ο Ανδρέας Δούμας, που καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά του άγνωστου, για αυτόν, πολίτη, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη πως η σύγκληση του Δ.Σ. έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, μιας και το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Ο Γιάννης Σίμος, καταδίκασε με την σειρά του τα όσα έγιναν, γιατί όπως είπε, στο πρόσωπο του Προέδρου δέχθηκε επίθεση όλο το Δ.Σ., ενώ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Χρυσοβερίδης.

Η Βίκυ Ανδρικοπούλου, χαρακτήρισε μαύρη σελίδα για την ιστορία του δήμου το γεγονός των χτυπημάτων στον Πρόεδρο και πρόσθεσε: "Θλιβερή η ημέρα που μας κάνει να αισθανόμαστε ανασφαλείς μέσα ή έξω από το Δημαρχείο μας". 

Νίκος Γαρδίκης: "Καταδικάζουμε απερίφραστα. Έχουμε πειστεί με τα όσα μας ανέφερε ο κος Πρόεδρος".

Σωτήρης Μεταξάς: "Φυσικά και καταδικάζω, ανεξαρτήτως των κινήτρων. Άλλωστε κι εγώ έχω δεχτεί κατά καιρούς  επιθέσεις και τραμπουκισμούς από ροπαλοφόρους. Γνωρίζω από παλαιά την οικογένεια Χρυσοβερίδη και την εκτιμώ απεριόριστα. Προτείνω να προσλάβουμε εταιρεία σεκιούριτι για λόγους αποτροπής".

Γιώργος Βασιλείου: "Συμφωνώ με τα όσα έχουν ακουστεί από όλους και καταδικάζω. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε ποιός είναι ο άνθρωπος αυτός που βιαιοπράγησε..."

Μαρία Ζάγκα: "Σαφώς και καταδικάζω την βία που υποστήκατε εσείς κε Πρόεδρε και φυσικά η οικογένειά σας. Καταδικάζω".

H Μαρία Αθανασούλα - Ρωμιανουδάκη, χαρακτήρισε ως αδικαιολόγητο και αδιανόητο το γεγονός, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης, Αλέξανδρος Πανταζής, λέγοντας ότι ο ένοχος πρέπει να βρεθεί και να οδηγηθει ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφου η πράξη του αυτή δεν συνάδει με την Δημοκρατία και είναι κατακριτέα. Συμπλήρωσε δε, πως τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να εμποδίσουν στο παραμικρό τους στόχους της Διοίκησης, σχετικά με την ανάπτυξη και πρόοδο της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αλέξανδρος Κορόμηλος, ζήτησε να είναι όλοι ενωμένοι όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα , δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση όλων στον Νίκο Χρυσοβερίδη. "Είμαστε όλοι μαζί και απαιτούμε την καταδίκη του ενόχου από την Δικαιοσύνη", είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Η Μαρία Μιχαλοπούλου, αφού διερωτήθη για την λίστα των καλεσμένων στην εκδήλωση που συνέβησαν όλα αυτά τα απαράδεκτα, κατέθεσε την προσωπική της μαρτυρία, αναφορικά με την πολύ άσχημη κατάσταση που είχε το πρόσωπο του Προέδρου από τα χτυπήματα στο μάτι του, όταν τον είδε αργότερα, ενώ η Μαίρη Τρύφων, δήλωσε την συμπαράστασή της, λέγοντας: "Κύριε Χρυσοβερίδη στεκόμαστε στο πλευρό σας", κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον ανεξάρτητο δ.σ. Νίκο Κουερίνη

Πέραν όλων των προαναφερθέντων, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος και η Εύη Μαντά, η οποία είπε, ως  Φιλοζωϊκός Σύλλογος Παλαιού Φαλήρου, δεν είχαν καμία σχέση με την συγκεκριμένη  εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ευχαρίστησε τον Ανδρέα Δούμα, ο οποίος ήταν παρών σε αυτή την εκδήλωση και με προσωπική του παρέμβαση επέβαλε την τάξη και έτσι δεν οξύνθηκαν περισσότερο τα πνεύματα.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος, κλείνοντας την συνεδρίαση καταδίκασε κάθε μορφή βίας και είπε πως έχει δώσει εντολή να διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση [ΕΔΕ]. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό που πρέπει να τους ενδιαφέρει, δεν είναι οι "φήμες" που κυκλοφορούν, μα η ανεύρεση όχι μόνο του ενόχου, αλλά και των όποιων ηθικών αυτουργών, εάν εξακριβωθεί ότι υπάρχουν, ενώ ανέφερε πως οι κάμερες λειτουργούσαν και έτσι έχουν δει βήμα - βήμα ποιός ήταν ο άνθρωπος που βιαιοπράγησε κατά του Ν. Χρυσοβερίδη και έτσι ο κύριος αυτός θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Αντιλαμβανόμενος δε, πλήρως την ψυχολογική κατάσταση και την φόρτιση του Προέδρου, ζήτησε ψυχραιμία και ότι όλα θα πάρουν το δρόμο τους, αφού θα κατατεθεί μήνυση και η υπόθεση θα προχωρήσει όπως ορίζει το Κράτος Δικαίου.

Την συνεδρίαση παρακολούθησε και ο πατέρας του Προέδρου, πρώην δήμαρχος και γνωστός ιατρός παθολόγος, Γιώργος Χρυσοβερίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, προκειμένου να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία όχι μόνο του ενόχου αλλά και όσων πιθανόν κρύβονται από πίσω του.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.