ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 15:02

ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Οι εργαζόμενοι του Δήμου συμμετέχουν στη δημιουργία μίας πόλης Μηδενικών Αποβλήτων

0 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 15:36

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετέχουν στην προσπάθεια δημιουργία μία πόλης Μηδενικών Αποβλήτων

Να αποτελέσουν το παράδειγμα για «μηδενική ανοχή» στα απόβλητα κάλεσε τους εργαζόμενους του Δήμου ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Zero Waste Διοίκηση».Τους κάλεσε να εντατικοποιήσουν την καθημερινή προσπάθειας τους προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που είναι να ξεπεράσει το 80% το ποσοστό των αποβλήτων της πόλης που εκτρέπονται από την ταφή.

Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντέλλος απεύθυνε κάλεσμα προς όλους για τη δραστική μείωση στη χρήση χαρτιού για εκτυπώσεις με την αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών διακίνησης εγγράφων που έχουν εγκατασταθεί στο Δήμο, τη μείωση της χρήσης πλαστικών και τη γενικότερη επαγρύπνηση κατά τις ώρες εργασίας στο μείζον θέμα της μείωσης και επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων.

Ποιο είναι το πρόγραμμα.

Το έργο «Zero Waste Διοίκηση» είναι πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών με συμμετοχή των δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Ζωγράφου το οποίο προάγει ολοκληρωμένες δράσεις δραστικής μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων στα διοικητικά κτίρια των δύο δήμων με τη συμμετοχή περισσότερων των 700 εργαζομένων.

Στόχος του έργου είναι να εφαρμοστούν νέα πρότυπα οργάνωσης και συμπεριφοράς και συμπεριλαμβάνει την προμήθεια και διανομή ειδικών κάδων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, συσκευασίας, καθώς και καφέ κάδων κομποστοποίησης σε όλα τα κτίρια του προγράμματος. Επίσης, τοποθετήθηκε ειδικός εξοπλισμός συλλογής και για άλλα υλικά όπως μπαταρίες, μελάνια, ηλεκτρικές συσκευές κ.λ.π.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.