ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 17:06

ΑΛΙΜΟΣ

2014 – 2022: Σημαντική η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Αλίμου

0 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 20:07

Σημαντική βελτίωση της οικονομικής του εικόνας παρουσιάζει ο δήμος Αλίμου την περίοδο 2014 - 2022. Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η δημοτική αρχή τα χρέη του Δήμου μειώθηκαν κατά 56%, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου αυξήθηκαν.  

"Παρόλες τις δύσκολες συγκυρίες που ζήσαμε και ζούμε από το 2014 μέχρι σήμερα (capital controls, μνημόνια και δημοσιονομική κρίση, πανδημία και lockdown, πόλεμος και ακρίβεια)", αναφέρει ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, "με πολλή και μεθοδική δουλειά έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε σημαντικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, την ώρα που παράγεται και αξιοπρόσεκτο δημοτικό έργο, όπως είναι σε θέση οι δημότες να το διαπιστώνουν καθημερινά με τα ίδια τους τα μάτια.

Μεταξύ άλλων, έχουμε πετύχει να αποπληρώσουμε χρέη άνω των 12.000.000 €, τα οποία επί σειρά ετών είχαν συσσωρευτεί στο παρελθόν. Συνοπτικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου αποτυπώνεται στον πίνακα της φωτογραφίας.Όπως διαπιστώνετε και από τον πίνακα, στις 31.8.2014 η συνολική καθαρή θέση του Δήμου ήταν αρνητική (δηλ. χρέος) και ανερχόταν στα 26.558.030,61 €. Στις 30.6.2022 η συνολική καθαρή θέση (χρέος) είχε μειωθεί στα 11.725.432,97 €. Δηλαδή ο Δήμος έχει μειώσει τις οφειλές του (χρέη) κατά 56%!

Η πολύ σημαντική βελτίωση στα οικονομικά του Δήμου μας είναι το αποτέλεσμα της οργανωμένης προσπάθειας που γίνεται καθημερινά, με πολύ κόπο. Κάνουμε οικονομία, βάζουμε προτεραιότητες και ταυτόχρονα διεκδικούμε πόρους από κάθε δυνατή πηγή (ΕΣΠΑ, Περιφέρεια Αττικής, Ταμείο Ανάκαμψης, Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών κ.ο.κ.). Την ίδια ώρα, στηρίζουμε ουσιαστικά τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων της πόλης, φροντίζουμε καθημερινά και σχολαστικά την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης και όλες τις υποδομές του Αλίμου.

Η προσπάθεια συνεχίζεται, με στόχο την ακόμα περαιτέρω μείωση των χρεών του Δήμου. Πρόκειται για χρέη που έρχονται από το παρελθόν, αλλά έχουμε αποφασίσει να τα αποπληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Στόχος μας, ο Δήμος Αλίμου να είναι οικονομικά υγιής και διαρκώς ικανός για να παράγει έργο, ώστε να φροντίζει καθημερινά τους πολίτες του και να βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα της ζωής τους". 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.