ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 08:35

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο - Φωστηρόπουλος: Στη λασπολογία απαντάμε με έργα - Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους

0 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 09:43
Όλα στο φως, ποτέ στο σκοτάδι, πάντοτε με γνώμονα το καλό της πόλης μας... Συνεχίζουμε γιατί το Παλαιό Φάληρο μας ενώνει!

Η αποστολή ενός ομαδικού SMS στους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου με επικριτικό περιεχόμενο για τη δημοτική αρχή προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή της. 

Το περιεχόμενο του SMS αναφερόταν στην καθαριότητα, στα οικονομικά του νεκροταφείου, στο ύψος των δημοτικών τελών και στην οικονομική κατάσταση του Δήμου. Φυσικά για όλα τα προαναφερόμενα η κατάσταση περιγράφεται ως... τραγική. 

Χαρακτηρίζοντας η δημοτική αρχή την αποστολή του ομαδικού SMS παράβαση της προστασίας προσωπικών δεδομένων, το περιεχόμενό του λασπολογία και τον αποστολέα κοινό συκοφάντη, απαντά με στοιχεία και αριθμούς σε ένα προς ένα στα όσα αναφέρονται στο μήνυμα.

Με το θόρυβο που έχει προκληθεί πάντως από τη συγκεκριμένη κίνηση δόθηκε μια καλή ευκαιρία στη δημοτική αρχή να απευθυνθεί στους κατοίκους προβάλοντας το έργο της. Όσο για το SMS πολλοί είναι εκείνοι που κοιτούν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, γνωστή από το παρελθόν για τις πρακτικές της.  

Η απάντηση της Δημοτικής αρχής 

Με αφορμή την παραπλανητική εκστρατεία λασπολογίας και κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής Παλαιού Φαλήρου και, προσωπικά, του Δημάρχου της πόλης, μέσω προπαγάνδας εξαπάτησης και παραπληροφόρησης των δημοτών, με την επιστράτευση ασύλληπτων ψευδών, η οποία εκφράσθηκε με ομαδική αποστολή SMS, από άγνωστο αποστολέα, με το προσωνύμιο “DHMOTH”, κατά παράβαση της προστασίας προσωπικών δεδομένων, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου απαντά με αριθμούς και με έργα! Με αλήθειες, πράξεις και βαθύ αίσθημα ευθύνης:

1. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει από τα χαμηλότερα Δημοτικά Τέλη σε σχέση με τους άλλους Δήμους του παραλιακού μετώπου:


2.Το Νεκροταφείο Π. Φαλήρου έχει ήδη για το 2022 εισπραχθέντα έσοδα 714.916,46, ενώ είχαν προϋπολογισθεί 656.300,36 και μάλιστα βρίσκεται στο ανώτατο όριο εσόδων που επιτρέπει ο νόμος.

3. Αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου μας
Με πρόγραμμα, μεθοδικό σχεδιασμό και όραμα, καταφέρνουμε κάθε χρόνο, να εκτοξεύουμε όλο και περισσότερο τον προϋπολογισμό του Δήμου μέσα από τις χρηματοδοτήσεις που διεκδικήσαμε – εξασφαλίσαμε και συνεχίζουμε να εξασφαλίζουμε, με συνεχή στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας!

ΠΡΟYΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
2019:  36.851.812,32€
2020:  40.919.221,48€
2021:  43.791.247,16€

Το διαθέσιμο υπόλοιπο του Δήμου στις τράπεζες είναι πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ (8.430.799€)

4. Καθαριότητα
- Ανανέωση στόλου οχημάτων συνολικού προϋπολογισμού 1.688.880,00€

- Υπόγειοι / Βυθιζόμενοι κάδοι

- Παραλαμβάνουμε και εγκαθίστανται αυτές τις μέρες 4 συστήματα διπλού βυθιζόμενου κάδου με συμπίεση 2 X 1.100 lt, προϋπολογισμού 239.360,00€

- Πρόγραμμα ΑΤ04 «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» – Έργο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Παλαιού Φαλήρου», αρχικού προϋπολογισμού 427.593,60€

- Επιτυγχάνουμε διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) με χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (τουλάχιστον για χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο) και βιοαποβλήτων, εφαρμόζοντας το σύστημα «Διαλογή στην Πηγή», καθώς και προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των παραγόμενων ΑΣΑ τουλάχιστον σε ποσοστό 55 % κατά βάρος μέχρι το 2025 και 60% κατά βάρος μέχρι το 2030.

Πιλοτικό πρόγραμμα«pay as you throw»

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Άξονας Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», ο οποίος συγχρηµατοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής µε τίτλο «Πιλοτικές Δράσεις Διαχείρισης της Χωριστής Συλλογής Αστικών Αποβλήτων σε Δήμους της Χώρας – Payasyouthrow – Gainasyousort».

Η πρόταση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, εστιάζει στην ανάπτυξη πιλοτικής εφαρμογής του «Πληρώνω όσο Πετάω» (ΠΟΠ), με στόχο την λειτουργία του ως κινήτρου για την αύξηση της διαλογής στην πηγή και την μείωση υπολειμματικών σύμμεικτων σε δημοτικό επίπεδο

Καφέ κάδοι

Στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί δίκτυο καφέ κάδων αποτελούμενο αυτή τη στιγμή από 273 κάδους διαφόρων χωρητικοτήτων, το οποίο εξυπηρετεί τα καταστήματα εστίασης, τροφίμων, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές κ.α. Το δίκτυο των καφέ κάδων αποδίδει κατά μέσο όρο 16tn βιοαποβλήτων (κουζίνας και λαϊκών αγορών) ανά εβδομάδα. Για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων χρησιμοποιείται ένα απορριμματοφόρο που διαθέτει σύστημα πλύσης των κάδων εσωτερικά με ζεστό νερό και απολυμαντικό.

Ο σχεδιασμός του δικτύου προχωρά σε περαιτέρω ανάπτυξη, με πύκνωση των σημείων τοποθέτησης καφέ κάδου τους οποίους έχει ήδη προμηθευτεί ο Δήμος.

Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων

Από τον Νοέμβριο 2019, ήτοι εντός 3ετίας, απομακρύνθηκαν από τους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου 242 οχήματα, ενώ τα οχήματα που μετακινήθηκαν από την μόνιμη θέση κατάληψής από τους ιδιοκτήτες με παρότρυνση του Δήμου ανέρχονται σε 346. Δημιουργήθηκαν επομένως 588 θέσεις για την στάθμευση οχημάτων κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου.

Κακοσμία αναδύουν οι συκοφαντικές πράξεις των λασπολόγων

Επομένως, η «μόνη κακοσμία», είναι αυτή που αναδύουν οι ανεπιτυχείς κατά γενική ομολογία, γκεμπελικές – ολοκληρωτικού χαρακτήρα προσπάθειες συκοφάντησης της Δημοτικής αρχής, που από την ανάληψη των καθηκόντων της, κλήθηκε να αντιμετωπίσει, αντιμετώπισε και ανταπεξήλθε, κόντρα σε πρωτοφανείς, πρωτόγνωρες, αλλεπάλληλες κρίσεις.

Οι επιδιώξεις και σκοπιμότητες των μηνυμάτων λαϊκισμού, τυχοδιωκτισμού, ανήθικης τακτικής λάσπης και εξαπάτησης των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν. Όπως και θα αποκαλυφθούν οι «άγνωστοι» εμπνευστές και αποστολείς τους.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε, ότι ο αποστολέας επιλέγει να κρύβεται και να συκοφαντεί πίσω από την ανωνυμία του, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζει, αν ποτέ αποκτήσει την παρρησία να υποστηρίξει τα λεγόμενά του επωνύμως, θα υποστεί τις έννομες συνέπειες των λεγομένων του.

Παρά ταύτα, με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, έχει γίνει προσωπικώς, αποδέκτης πλήθους διαμαρτυριών από ενοχλημένους συνδημότες μας – παραλήπτες του συγκεκριμένου SMS, δηλώνει απερίφραστα, ότι προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος.

Περιθώριο για βελτίωση υπάρχει πάντοτε και η εποικοδομητική κριτική είναι καλοδεχούμενη. Άλλωστε, αυτή η διοίκηση, έχει επιλέξει τη διαβούλευση ως κύριο συστατικό του στρατηγικού σχεδιασμού της.

Στο φως, ποτέ στο σκοτάδι, πάντοτε με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης, του Παλαιού Φαλήρου μας.

… Συνεχίζουμε, γιατί το Παλαιό Φάληρο μας Ενώνει.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.