ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 09:46

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Καταγγελία: Η Αρχιεπισκοπή προσπαθεί να κλείσει τον Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης

0 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 15:32

Μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Εκκλησίας της Ελλάδος να καταργήσει το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης και να εκμισθώσει σε ιδιώτες τις κεντρικές εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται ορφανά παιδιά, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αντέδρασε εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει τις μεθοδεύσεις της Εκκλησίας. 

Κάποιοι επιχειρούν, όπως αναφέρει, απροκάλυπτα να μετατρέψουν σε real estate τις εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν και παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο στο ορφανοτροφείο για προνιακούς και μόνο σκοπούς.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου 


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την προκήρυξη εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης διαγωνισμού για την εκμίσθωση, όχι μόνο των ήδη μισθωμένων ακινήτων του από την εκμετάλλευση των οποίων αποκομίζει σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά και των κεντρικών κτηριακών εγκαταστάσεων στις οποίες φιλοξενούνται ορφανά παιδιά εδώ και σχεδόν 100 χρόνια επιχειρώντας απροκάλυπτα και ενάντια στο σκοπό του ιδρύματος να μετατρέψει το φιλανθρωπικού χαρακτήρα νομικό πρόσωπο σε επιχείρηση «real estate» και να διακόψει οριστικά και παρανόμως την επί έναν αιώνα λειτουργία του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ λοιπόν ότι αγνοείται προκλητικά, άλλως αποσιωπάται τεχνηέντως το γεγονός ότι ο χώρος απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και παραχωρήθηκε προς το Ορφανοτροφείο αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να εξυπηρετήσει τον σκοπό του και να αποτελέσει μια εστία για ορφανά παιδιά που χρειάζονται βοήθεια και σε καμία περίπτωση δεν προορίζεται για κάνει «μπίζνες».

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ προς πάσα κατεύθυνση και κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι ισχύουσες χρήσεις γης είναι αυτές της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και καθορίστηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ορφανοτροφείου και όχι για στυγνή οικονομική εκμετάλλευση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ επίσης ότι αποκρύπτεται πως και τα έσοδα από τη χρήση των ήδη εκμισθωμένων ακινήτων οφείλει η Διοίκηση του Ορφανοτροφείου να τα διαχειρίζεται και να τα διαθέτει προς εξυπηρέτηση της παροχής κοινωνικής πρόνοιας, δηλαδή για την συντήρηση, διατήρηση και αναβάθμιση του ορφανοτροφείου και των υπηρεσιών τις οποίες οφείλει να παρέχει.

Όπως συνέβη και σε ανάλογη περίπτωση με παλαιότερη διακήρυξη της Εκκλησίας της Ελλάδος (2020) για άλλες εκτάσεις στη Βουλιαγμένη, η ευθύνη της διαπίστωσης των πολλών απαγορεύσεων και των περιορισμών στη χρήση των προς εκμίσθωση ακινήτων που έχουν επιβληθεί και κριθεί αμετάκλητα ως νόμιμες και ισχυρές από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετατίθεται από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στους υποψήφιους επενδυτές!!

Είναι λοιπόν προφανές ότι τέτοιου είδους επιλογές είναι ακατανόητες και συνιστούν πραγματική πρόκληση για την κοινωνία, ειδικά την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.

Για τους λόγους αυτούς ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους όσους εποφθαλμιούν να κερδοσκοπήσουν συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους διαδικασίες (Διοίκηση Ορφανοτροφείου και υποψήφιους επενδυτές) ότι θα έχουν απέναντί τους το Δήμο μας αλλά και τους κατοίκους της περιοχής μας που θα κληθούν για μια ακόμη φορά και θα υπερασπιστούν την ιστορία της πόλης και την κοινωνική αναγκαιότητα ύπαρξης του εκκλησιαστικού ορφανοτροφείου στη σημερινή του μορφή.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.