ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 10:55

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιες αλλαγές έρχονται στη Δημοτική Αστυνομία

0 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 17:11

Στην αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει πιο αποτελεσματική στις αρμοδιότητές της, σκοπεύει το υπουργείο Εσωτερικών μέσα από το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Για να γίνει αυτό προχωρά σε μια σειρά από αλλαγές στις αρμοδιότητες, στη στελέχωση των υπηρεσιών αλλά και στον τρόπο λειτουργίας τους.

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες, καταργούνται κάποιες που δεν συνάδουν με τον ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως η θεώρηση τιμοκαταλόγων των δωματίων των ξενοδοχείων, ή που ήταν αδύνατο να ασκηθούν, ενώ όσες παραμένουν διακρίνονται σε τρεις επιμέρους κατηγορίες, ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε δήμου και τον αριθμό του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται απλές αρμοδιότητες, όπως ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, η απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων κ.λπ.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά την τήρηση των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, τα ζώα συντροφιάς και το υπαίθριο εμπόριο και η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει πιο σύνθετες αρμοδιότητες, όπως ο έλεγχος νομιμότητας στην αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η λειτουργία εμποροπανηγύρεων και η τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Οι δήμοι χωρίζονται βάσει πληθυσμού σε τέσσερις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες προσδιορίζονται οι κατηγορίες αρμοδιοτήτων που ασκούνται σε αυτούς από τη Δημοτική Αστυνομία και ο αριθμός που θα στελεχώνει την υπηρεσία. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.