Την αποκάλυψη ότι εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν έρευνες νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης για κοιτάσματα φυσικού αερίου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο πλαίσιο της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός έκανε την αποκάλυψη, τονίζοντας ότι οι έρευνες ξεκινούν άμεσα από την ExxonMobil.
«Ίσως εδώ να αιφνιδιάσουμε εμείς αυτή τη φορά. Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil.
Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές-, ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου για τις συνεχείς έρευνες που κάνει η Τουρκία για υδρογονάνθρακες.
Μητσοτάκης: «Ξεκινάμε άμεσα έρευνες με την ExxonMobil για φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο-Κρήτη»
0
7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 20:45

Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.