ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 07:12

ΒΟΥΛΑ

Οικογένεια Μαρτίνου: Μεγάλη δωρεά 10 εκ. ευρώ στο Γ.Ν Ασκληπιείο Βούλας

0 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 16:42

Τη Δευτέρα 24  Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης της νέας πτέρυγας του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, δωρεά της Οικογένειας Μαρτίνου και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου Μαρτίνου και του ιδρύματος  Αθηνάς Ι. Μαρτίνου ΑΜΚΕ.

Το έργο προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ αφορά την κατασκευή και τον εξοπλισμό ενός τετραώροφου κτιρίου, περιλαμβανομένου του ισογείου, το οποίο θα στεγάσει 6 νοσηλευτικές μονάδες, 115 κλινών συνολικά, οι οποίες κατά την παρούσα χρονική περίοδο είναι διάσπαρτες στο Νοσοκομείο.

Η συνολική επιφάνεια του νέου κτιρίου είναι 5.500 m². Στη νέα δομή οι νοσηλευτικές κλίνες θα είναι συνδεδεμένες με το Κεντρικό κτίριο, στο οποίο στεγάζονται όλοι οι κρίσιμοι χώροι του Νοσοκομείου: Επείγοντα Περιστατικά (ΤΕΠ), Χειρουργεία, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ/Χ), ΜΕΠ /Κ, εργαστήρια.

Η σύνδεση  θα πραγματοποιηθεί με γέφυρες σύνδεσης ανά όροφο. Ως εκ τούτου, θα επιτευχθεί η ασφαλέστερη, ταχύτερη και οικονομικά αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας, ενώ θα αποφευχθούν και οι μετακινήσεις ασθενών και προσωπικού από και προς διάσπαρτα περιφερειακά κτίρια.

Το κτίριο θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό του περιβάλλον, τεχνολογικά σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, με μείωση της ενεργειακής του κατανάλωσης, ενεργειακής κατηγορίας Α. Θα γίνεται διαχωρισμός και ανακύκλωση των απορριμμάτων, καθώς και ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών και τεχνικών για την συντήρησή του.

Θα υπάρχει διασφάλιση της προσβασιμότητας σε άτομα με κινητικές δυσκολίες σε όλους τους χώρους και εντέλει διασφάλιση ενός υψηλού υγειονομικού περιβάλλοντος για όλους τους χρήστες του κτιρίου.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Είμαστε εδώ πέρα σήμερα προκειμένου να αναφερθούμε στην ανέγερση μίας ιδιαιτέρως σημαντικής πτέρυγας 115 κλινών που θα ενώνεται με το νοσοκομείο. Είναι μία από τις δράσεις και χορηγίες που έχουν γίνει από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Μαρτίνου και τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου γιατί διαχρονικά στηρίζουν το ΕΣΥ. Είναι μία σημαντική πτέρυγα και καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής λόγω και του Ελληνικού και παράλληλα έχουμε διασφαλίσει 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 700 εκ αφορούν κτιριακές αναβαθμίσεις νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Θεωρούμε ότι σε συνεργασία και με τις δωρεές θα μπορούμε να έχουμε μέχρι το 2025 μία πολύ καλύτερη εικόνα στην κτιριακή υποδομή των νοσοκομείων».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε: «Είναι μια μέρα χαράς σήμερα γιατί το Ασκληπιείο προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες και τις προσφέρει σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων στην Αττική. Βρίσκεται πάνω στον άξονα της παραλιακής και εξυπηρετεί πολλά περιστατικά με τραύμα, διαθέτει πολύ καλές ορθοπεδικές χειρουργικές κλινικές αλλά και καρδιολογικό τμήμα. Πολλά τμήματα είναι καλά, όπως και το τμήμα φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης αλλά και το οδοντιατρικό που φροντίζει τα παιδιά και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Είναι πολύ σημαντικό επίσης, το γεγονός ότι από το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας ξεκίνησε η οδοντιατρική για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για την οικογένεια Μαρτίνου που στέκεται συνεχώς δίπλα σε αυτό το νοσοκομείο και έχει κάνει πραγματικά θαύματα, τόσο η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μαρτίνου που κάνει σήμερα την δωρεά, όσο και η οικογένεια του Θανάση Μαρτίνου. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Η ανέγερση του σημείου αυτού σημαίνει ότι θα ενώσουμε όλο το νοσοκομείο σε ένα τμήμα, γιατί αυτήν τη στιγμή λειτουργεί σε διαφορετικά κτίρια. Επομένως, οι ασθενείς θα μπορούν να αντιμετωπίζονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Επίσης, οι γιατροί και το προσωπικό δε θα χρειάζεται να μετακινούνται συνεχώς, άρα η δομή του νοσοκομείου γίνεται πιο αποτελεσματική με καινούριους θαλάμους και καλές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών».

Από την πλευρά των δωρητών μίλησε η Ιωάννα Μαρτίνου και τόνισε: «Σήμερα θεμελιώνουμε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο υλοποιώντας το όραμα των δωρητών του που είναι ο Κων. Μαρτίνος και το Ίδρυμα Αθήνας Ι. Μαρτίνου στο οποίο έχω την τιμή να είμαι η πρόεδρος. Σήμερα θεμελιώνουμε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές και όλα τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας. Θεμελιώνουμε ένα νοσοκομείο για το οποίο δεσμευόμαστε πως θα δουλέψουμε σκληρά για να παραδοθεί στην κοινωνία το συντομότερο δυνατό. Ένα νοσοκομείο που πέρα από τον άριστο εξοπλισμό του έχει πλήρη ενεργειακή επάρκειά, άριστη διαχείριση των αποβλήτων και φιλικό προς το περιβάλλον. Όλα αυτά θα του εξασφαλίσουν μία βιώσιμη λειτουργία. Θεμελιώνουμε σήμερα ένα στολίδι που θα προσφέρει ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους».

Με την ολοκλήρωση του έργου το Ασκληπιείο Βούλας μετά και την προβλεπόμενη εντός του έτους λειτουργία των νέων ΤΕΠ θα έχει ενοποιήσει τις βασικές του υποδομές σε πλήρως ανακαινισμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις αποτελώντας πρότυπο νοσοκομείο για την περιοχή της νοτιοανατολικής Αθήνας.

Ο θεμέλιος λίθος μπήκε παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, της Αθηνάς Μαρτίνου και Ιωάννας Μαρτίνου εκ μέρους των Δωρητών, του Μητροπολίτη Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης και Βάρης Αντωνίου, του Προέδρου Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, βουλευτών Νοτίου Τομέα και Ανατολικής Αττικής, του Δημάρχου Βάρης -Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, της Διοίκησης της 2ης ΥΠε, των εκπροσώπων «Φίλων του ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Βούλας», της Διοίκησης του ΓΝΑ Κοργιαλένειο-Μπενάκειο και εκπροσώπων του Νοσοκομείου κ. ά.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.