ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 16:01

ΑΡΘΡΑ

Αποθήκη πυρομαχικών στο Πολυτεχνείο

Του Σάκη Μουμτζή από το liberal.gr 0 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 09:36

Μου έκανε εντύπωση πως η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων. Φαίνεται πως το γεγονός ότι σε αποθήκη εργαστηρίου βρέθηκαν 8 μολότοφ, 17 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, στειλιάρια και σιδερολοστοί, θεωρήθηκε ήσσονος σημασίας. Μια επιχείρηση ρουτίνας της ΕΛΑΣ με τα παραπάνω αποτελέσματα. Πρόκειται για έναν μιθριδατισμό, καθώς έχουμε αρχίσει να θεωρούμε ως φυσιολογικά τέτοια ευρήματα. Δεν εκπλησσόμαστε που εργαστηριακοί χώροι μετατράπηκαν σε χώρους αποθήκευσης μολότοφ και εκρηκτικών μηχανισμών.

Εννοείται πως ουδείς διανοήθηκε να θέσει το ερώτημα αν όλα αυτά ήταν σε γνώση των καθηγητών της Σχολής. Ο κοινός νους υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει υποπέσει στην αντίληψη κάποιων καθηγητών το γεγονός της κατάληψης ενός ολόκληρου εργαστηρίου. Και κάπου εδώ βρίσκουμε τη ρίζα του κακού.

Έχει επισημανθεί πολλές φορές πως οι αντιεξουσιαστές κάνουν τη δουλειά τους. Ποια είναι η δουλειά τους; να τρομοκρατούν, να σκορπούν δεξιά και αριστερά το μπάχαλο, να κατασκευάζουν μολότοφ, να περιφρονούν κάθε Αρχή. Αν δεν τα έκαναν αυτά δεν θα ήταν αντιεξουσιαστές, θα ήταν κάτι άλλο.

Αυτοί που δεν κάνουν τη δουλειά τους είναι οι καθηγητές. Θα μου πείτε άνθρωποι είναι, φοβούνται. Και εγώ θα σας πω, ότι πρώτα είναι πνευματικοί ηγέτες. Οφείλουν πέραν των εκπαιδευτικών καθηκόντων τους να διαπαιδαγωγούν. Και ένας φοβισμένος πανεπιστημιακός δεν μπορεί να διαπαιδαγωγήσει.

Θυμάμαι τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου που προπηλακίστηκε, όταν μια ομάδα αντιεξουσιαστών κρέμασε στον λαιμό του μια πινακίδα με ένα προσβλητικό σύνθημα. Η αντίδρασή του ήταν η σιωπή. Οι δράστες αποκαλύφθηκαν όταν, από αλαζονεία και άγνοια κινδύνου, αυτοί ανέβασαν στο Διαδίκτυο τη σκηνή του προπηλακισμού.

Ρώτησα πριν από λίγες ημέρες έναν καθηγητή, αν στα ΑΕΙ υπάρχουν πειθαρχικά συμβούλια, αν έχουν συγκροτηθεί σε σώμα και αν έχουν επιληφθεί μέχρι τώρα κάποιων κραυγαλέων υποθέσεων. Μειδίασε κι έφυγε.

Πρέπει να πιστώσω στην παρούσα κυβέρνηση, πως τόσο με τον Χρυσοχοϊδη όσο και με τον Θεοδωρικάκο έχει παραγάγει έργο. Από 90 κατειλημμένα κτήρια, σήμερα έχουν εκκενωθεί τα 78. Αναμφίβολα οι πολίτες που ψήφισαν το κυβερνών κόμμα θα ήθελαν πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά βήματα. Δε διαφωνώ, αλλά το συνολικό έργο είναι θετικό.

Εννοείται πως τα στελέχη της Αριστεράς, σε όλες τις εκδοχές της, απαξιώνουν συστηματικά το έργο της ΕΛΑΣ. Έκπληξη θα ήταν αν δεν το έκαναν. Η ΕΛΑΣ εκκαθαρίζει χώρους οι οποίοι ήταν κατειλημμένοι για πολλές δεκαετίες. Και αυτό ενοχλεί. Έτσι, οι καταγγελίες για αστυνομική βία είναι συνεχείς, καθώς αποβλέπουν στη στοχοποίηση κατ΄αρχή της ΕΛΑΣ και στην αδρανοποίησή της στη συνέχεια.

Εν τω μεταξύ κάθε γιάφκα που εκκαθαρίζεται, στερεί από τους αντιεξουσιαστές και ένα ορμητήριο, περιορίζοντας έτσι τη δράση τους. Ελπίζω αυτές οι δράσεις της ΕΛΑΣ να συνεχιστούν και να μην ανασταλούν λόγω της προεκλογικής περιόδου. Εξάλλου το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο πρωθυπουργός επικροτεί αυτές τις δραστηριότητες.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.