ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 08:07

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος - Ανδρέας Κονδύλης: Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους

Ρεπορτάζ: Νικόλα Κονταρίνη 4 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 11:19

Αίσθηση και μεγάλη δημοσιότητα προκάλεσαν πριν από λίγες μέρες οι δηλώσεις του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη ότι δέχεται απειλές από μπράβους της νύχτας. Απειλές οι οποίες ξεκίνησαν από το καλοκαίρι, και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ο Δήμαρχος, όπως δήλωσε, έχει ήδη απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.  

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2022, το θέμα που κυριάρχησε αφορούσε και πάλι το παραλιακό μέτωπο του δήμου και στις σχέσεις επιχειρηματιών - Δήμου.

Ανδρέας Κονδύλης: "Μεγάλες οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες" 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε "μεγάλες πολεοδομικές αυθαιρεσίες" που φέρεται να έχει κάνει συγκεκριμένη επιχείρηση.

Στην τοποθέτησή του, προκειμένου να στηρίξει τα λεγόμενά του αναφέρθηκε σε στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου λέγοντας πως "αυτά που μας οφείλουν πρέπει να εισπράξουμε προς όφελος του δήμου".

Κατά την διάρκεια της ίδιας, δημόσιας συζήτησης - ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος  ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους, αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, να πάρουν θέση γύρω από τις ενέργειες που κάνει η Διοίκηση για την είσπραξη των οφειλόμενων των επιχειρήσεων προς τον Δήμο, αλλά και για τις αυθαιρεσίες τους..

Τι ήθελε να πει... ο Ευάγγελος Τσαμήτας; 

Ο επικεφαλής της παράταξης "Άλιμος - Μπορούμε Καλύτερα", Ευάγγελος Τσαμήτας, αντί για ένα "ναι, συμφωνώ", στράφηκε προς τον δήμαρχο και τον..."παρατήρησε", λέγοντας, γιατί φέρνει αυτό το θέμα τώρα και όχι νωρίτερα, αφού είναι στην διοίκηση κοντά οκτώ χρόνια.

Ο δήμαρχος απάντησε εφ' όλης της ύλης για το θέμα, θυμίζοντας και ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό. Παρουσίασε, μάλιστα, σειρά ενεργειών που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή Αλίμου από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν όταν ο Ευάγγελος Τσαμήτας είπε πως, ξέρει καλά γιατί ο δήμαρχος έχει μπει σ' αυτή τη διαδικασία. Αυτό υπήρξε η αιτία ώστε ο Ανδρέας Κονδύλης να τον προκαλέσει να μιλήσει δημόσια και να πει τι ξέρει και δεν το λέει.

Συγκεκριμένα και εν συντομία, ακολούθησε ο διάλογος:

Τσαμήτας: "Δήμαρχε ξέρω γιατί τα κάνεις αυτά ..."
Δήμαρχος: "Πες εδώ τι ξέρεις και δεν το λες"
Τσαμήτας: "Ξέρω αλλά δεν μιλάω..."
Δήμαρχος: "Μίλα και πες τι ξέρεις"
Τσαμήτας: "Δεν λέω"
Δήμαρχος: "Nτροπή σου"
Τσαμήτας: "Έχει δίκιο ο επιχειρηματίας να ψάχνει τρόπους να μην δεχτεί τα δικά σας..."
Δήμαρχος: "... παλεύουμε οκτώ χρόνια να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα μ' αυτούς..."
Τσαμήτας: "..............".
(Τελικά ο... Ευάγγ. Τσαμήτας δεν είπε τίποτα!)

Όλοι μαζί του

Μετά από την ενημέρωση του δημάρχου και τα όσα διημείφθησαν, τοποθετήθηκαν επί του θέματος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Διαμαντής, οι Αντιδήμαρχοι Θεοδώρα Σύρμα, Νικόλαος Αλβανός, Γεώργιος Μακαριγάκης και Μαρία Αραπάκη, ο σημερινός Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ και δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Φαλιέρος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Βέργης, Μαρία Ξένου, Δανάη-Σπυριδούλα Νικολάτου κ.α., συμφωνώντας τόσο με την θέση του Δημάρχου, όσο και με τις ενέργειες της Διοίκησης.

Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
Δέσποινα Χατζηνικολάου 06.11.22
Ο κ. Τσιαμήτας πρέπει να απαντήσει ή να ζητήσει συγνώμη. Επιτέλους και η αντιπολίτευση επιβάλλεται να έχει όρια. Όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.Και τα όρια είναι το όφελος της πόλης και των κατοίκων της.
Απάντηση
Αναγνώστης 05.11.22
Είμαι περίεργος να μάθω τι ακριβώς εννοούσε ο αντιπολιτευόμενος κύριος όταν έλεγε ότι ξέρει αλλά δε μιλάει παρόλο που ο δήμαρχος τον πίεσε απότι διαβάζω να μιλήσει.Περίεργα πράγματα. Καλό θα είναι να απαντήσει ο Ε.Τσιαμήτας.
Απάντηση
Κάτοικος 05.11.22
Κατοικώ στον Αλιμο τα τελευταία 8 χρόνια αλλά δεν είμαι δημότης. σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα εδώ και να τον ψηφίσω.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 05.11.22
Επιτέλους, βρέθηκε και ένας σοβαρός δήμαρχος να βάλει τα χρονίζοντα παραλιακά θέματα της πόλης μας σε μία τάξη.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.