ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 11:26

ΑΡΘΡΑ

Τάσος Κορίλλης: «Η καθοριστική συμβολή των συλλόγων γονέων στη βελτίωση της καθημερινότητας των ελληνικών σχολείων»

0 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 23:27

Μια από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εμπειρίες μου ως Επικεφαλής του Τομέα Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η επαφή μου με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ανα την ελληνική επικράτεια. Μέσα από αυτή την επαφή είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω πολύ αξιόλογους ανθρώπους, καλούς επαγγελματίες,επιστήμονες,ανθρώπους της καθημερινότητας μα πάνω από όλα ανθρώπους που με πολύ μεράκι υπηρετούν τον πιο σημαντικό ρόλο τους ,αυτόν του γονέα.

Γονείς που η στάση ζωής τους και η ενασχόληση τους με τα κοινά έχουν ένα διακριτό χαρακτηριστικό που δεν είναι άλλο από την αγάπη τους για τα παιδιά και η εξαιρετική στις περισσότερες περιπτώσεις συμβολή τους στην καθημερινότητα των σχολείων αλλά και σε επίπεδο εκδηλώσεων-συζητήσεων που ουσιαστικά προάγουν τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας ελαχιστοποιώντας το όποιο χάσμα ανάμεσα σε γονείς-μαθητές-καθηγητές και ουσιαστικά προτεραιοποιώντας τις ανάγκες των μαθητών ερχόμενοι θεσμικά σε επαφή με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και τις αντίστοιχες επιτροπές παιδείας καθώς και με την κεντρική εξουσία όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το πολύ σημαντικό όμως που προκύπτει από τη λειτουργία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων είναι η πραγματική σύγκλιση και συνεννόηση ανθρώπων με διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές καταβολές γιατι πολύ απλά έχουν αποφασίσει αυτό να μην διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην συστηματική ενασχόληση τους με τα παιδιά τους,τους καθηγητές αλλά και την σχολική κοινότητα ευρύτερα. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα πολύ θετικό βήμα(όπως συμβαίνει σε υγιείς συνθήκες και στην τοπική αυτοδιοίκηση) που δείχνει το δρόμο για πραγματικές συγκλίσεις των κοινωνιών προς όφελος όλων και στην προκειμένη περίπτωση της νέας γενιάς μας ,και όχι με ψευδεπίγραφες δηλώσεις ή στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις.

Στη Νέα Δημοκρατία και λόγω ιδεολογικού υποβάθρου υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε διαχρονικά την αξία και την μοναδικότητα των ανθρώπων και στηρίζουμε και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που κοιτάει μπροστά και διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας ειδικά όταν μπροστάρηδες είναι άνθρωποι και διαδικασίες που αποτελούν προιόντα μαζικότητας και πραγματικής δημοκρατίας όπως η λειτουργία (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στην Ελλάδα,γιατι το τελικό ζητούμενο είναι η διαρκής αναβάθμιση της παιδείας μας που θα φέρει σε κάθε κοινωνία την καλλιέργεια και την ουσιαστική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

*Κορίλλης Αναστάσιος. Χημικός Msc - Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ένωσης Ελλήνων Χημικών-Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Δημοκρατίας-Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.