ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 20:35

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάνω από 1 εκατ. τα ραντεβού στον Προσωπικό Γιατρό - Ποια είναι η διαδικασία

0 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 16:58

Περισσότερα από 1 εκατ. ραντεβού σε Προσωπικό Γιατρό έχουν ανέβει στο σύστημα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα (18/10 - 23/10) έχουν «ανέβει» 308.000 ραντεβού.

Η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού, αφού ο πολίτης εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό, γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (ehealth. gov.gr/p-rv/p).

2. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Προσωπικό Γιατρό σας ή με τη γραμματεία του.

3. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα 5ψήφια 14900, 14884, 14784 (με χρέωση του πολίτη).

Η ηλεκτρονική διαδικασία κλεισίματος ραντεβού έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της πλατφόρμας των ραντεβού του εμβολιασμού κατά της Covid-19. Συγκεκριμένα, για το κλείσιμο ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ο πολίτης:

1. Μεταβαίνει στην ιστοσελίδα (ehealth.gov.gr/p-rv/p) και επιλέγει την επιλογή «Είσοδος με κωδικούς TaxisNet (Άυλη Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικά Ραντεβού)» - με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν απαιτείται πιστοποιημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου για την είσοδο στην υπηρεσία.

2. Εισέρχεται με τους κωδικούς TaxisNet.

3. Εισάγει τον ΑΜΚΑ του.

4. Επιβεβαιώνει τα στοιχεία του.

5. Επιλέγει στο μενού που του εμφανίζεται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες την επιλογή «Νέο Ραντεβού με τον Προσωπικό μου Ιατρό».

6. Στη συνέχεια ο πολίτης βλέπει τις διαθέσιμες ώρες για ραντεβού με βάση το πρόγραμμα του Προσωπικού Γιατρού του και επιλέγει τη μέρα και την ώρα που επιθυμεί.

7. Τέλος, διαλέγει τη συγκεκριμένη ώρα που επιθυμεί να κλείσει το ραντεβού του και το δεσμεύει. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η χρονική διάρκεια των ραντεβού είναι προγραμματισμένη στα 15 λεπτά. Αν ο πολίτης προγραμματίσει για πρώτη φορά το ραντεβού του στον Προσωπικό Γιατρό του, η χρονική διάρκεια του ραντεβού του θα είναι 30 λεπτά έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΦΥ).

Επίσης, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ραντεβού που μπορεί να προγραμματίσει ένας πολίτης στον Προσωπικό του Γιατρό.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.