ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 21:48

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα, με επέκταση σε επιπλέον 268 σχολεία

0 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 12:08

Με την ένταξη στο πρόγραμμα 268 επιπλέον σχολείων -που συνολικά φέτος φτάνουν 1.629- και την συμμετοχή των μαθητών να ξεπερνά το 85%, με βάση την υποβολή των φετινών δηλώσεων των γονέων, ξεκίνησε χθες Δευτέρα το Πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για το 2022-2023, που υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ.

Έχει εξασφαλιστεί προϋπολογισμός πάνω από 90,1 εκατ. ευρώ και τα σχολικά γεύματα φτάνουν σε περισσότερα σχολεία από κάθε άλλη φορά.

Καθημερινά θα διανέμονται 217.300 γεύματα, ενώ το πρόγραμμα έχει αναβαθμιστεί καθώς το διατροφολόγιο έχει πλέον προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των παιδιών, ακολουθούνται τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, ενώ οι πρώτες ύλες επιλέγονται με βάση την διατροφική τους αξία.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.