ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 09:26

ΒΟΥΛΑ

Βούλα - Υδρούσα: Ο βυθός έκρυβε λάστιχα από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

0 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13:21

Επιχείρηση "καθαρισμός του βυθού της Υδρούσας (Κατραμονήσι), του μικρού νησιού που βρίσκεται απέναντι από τις ακτές της Βούλας, οργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece. 

Η δράση "CLEAN OCEAN" πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο βυθό της Υδρούσας και ανελκύστηκαν πλαστικά και άλλα ογκώδη αντικείμενα. 

Αυτό που αποκτά όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ανελκύστηκαν λάστιχα αυτοκινήτων τα οποία χρονολογούνται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Η επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω και η ομάδα της XTERRA GREECE, με ειδικό εξοπλισμό για την ανέλκυση ογκωδών αντικειμένων, ανέσυραν από το βυθμό 27 μεγάλα λάστιχα αυτοκινήτων βάρους περίπου 1,2 τόνων που αποτελούσαν εστία μόλυνσης για το θαλάσσιο οικοσύστημα. 

Τα λάστιχα τα χρησιμοποιούσαν οι Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις για την κατασκευή ντόκων ώστε να δένουν πλοιάρια που ανεφοδίαζαν το νησί.

Συνολικά έχουν ανασυρθεί από τον βυθό 27 μεγάλα λάστιχα αυτοκινήτων βάρους περίπου 1,2 τόνων, ενώ έχουν 

Τη διήμερη δράση παρακολούθησε  ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος δήλωσε ανάμεσα και σε άλλα: 

"Ως δημοτική αρχή έχουμε βάλει ως μία από της κύριες προτεραιότητες μας την προστασία του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της πόλης μας". Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.