ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 20:42

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ξεκίνησε η νέα περίοδος του Συλλόγου Ε.Κ.Α. "ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ" - Τα μηνύματα του Διονύση Χατζηδάκη

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 0 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 14:56

Το απόγευμα της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2022, η Ε.Κ.Α. (Ένωση Κατοίκων Αμφιθέας) "ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ", πραγματοποίησε εκδήλωση εν όψει της έναρξης των δραστηριοτήτων της για την νέα περίοδο, παρουσία εκπροσώπων του Εθνικού Κοινοβουλίου, του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς Προέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων από διαφόρους συλλόγους της περιοχής.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, η Πρόεδρος της Ένωσης, Βούλα Σπυριδωνίδου, έχοντας δίπλα της όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού καλωσόρισε όλες και όλες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή τους, έκανε μία σύντομη αναφορά στις δράσεις της Ε.Κ.Α. τόσο σε κοινωνικό όσο και πολιτιστικό επίπεδο, εκφράζοντας ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην δημοτική αρχή που τους προσφέρει δωρεάν το ακίνητο στο οποίο στεγάζονται, επί της οδού Λητούς, αριθ.4, αλλά και σε όσους βοηθάνε με κάθε τρόπο κάθε χρόνο, το έργο τους, όπως επίσης, και στην δικηγόρο, Έλλη Ρούσσου, η οποία ασχολήθηκε και μάλιστα αφιλοκερδώς με το καταστατικό ίδρυσης του Συλλόγου στην πρώτη του μορφή το 1995.


Διονύσης Χατζηδάκης, Γιάννης Μπαλάφας.

Πέραν αυτών, όμως, μίλησε για τους στενούς δεσμούς που αναπτύσουν συνεχώς με νέες φίλες και φίλους, από την τοπική κοινωνία, διοργανώνοντας ταξίδια και εκδρομές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως στην Γαλλία, στην Κωνσταντινούπολη, την Τυνησία, την Καππαδοκία κ.α.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνεχάρη τις κυρίες του Δ.Σ. για την γενικότερη δράση τους μέσα στον σύλλογο και στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα συμβαίνουν γύρω από την βία κατά των γυναικών που κάποιες φορές φθάνουν μέχρι και τον φόνο, τονίζοντας πως, όλοι πρέπει να εργασθούμε ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, αφού η αξία της γυναίκας είναι ανεκτίμητη και της πρέπει ο απόλυτος σεβασμός.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο προηγούμενος, επί σειρά ετών δήμαρχος της πόλης και νυν βουλευτής του Νότιου Τομέα Αττικής, Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος εκτός των καλών λόγων που είπε για τις κυρίες της Ένωσης, μίλησε και για τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να μας διακατέχει, αφήνοντας κατά μέρος τα μίση και τα πάθη, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που ο ίδιος έπραξε όταν εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο."Όταν πρωτοβγήκα δήμαρχος, ποιόν νομίζετε ότι ρωτούσα; Τον αείμνηστο Τάκη Καλκαβούρα, ο οποίος, αν και αντίπαλός μου, λόγω του ότι ήταν σε άλλη κομματική κατεύθυνση από μένα, ήταν άριστος γνώστης των θεμάτων της περιοχής και έγινε ο άνθρωπος που πάντοτε μου υποδείκνυε και μου έλεγε την γνώμη του, χωρίς να μου βάζει "πεπονόφλουδες" για να γλυστρίσω. Γι αυτό και βρισκόταν πολύ ψηλά στην υπόληψή μου", ανέφερε συγκινημένος και στρεφόμενος προς τον σημερινό διάδοχό του, του είπε πως νιώθει ιδαίτερη χαρά, γιατί βλέπει να ακολουθεί και αυτός τον ίδιο δρόμο. 

Ο Διον. Χατζηδάκης δεν σταμάτησε μόνο σε αυτά. Ο "Δήμαρχος της καρδιάς τους", όπως τον αποκάλεσε η πρόεδρος κα Σπυριδωνίδου, αλλά τον αποκαλεί εδώ και χρόνια ο κόσμος της περιοχής, μίλησε και για κάποια άλλα ζητήματα, όπως αυτά του μοναχισμού, της υγείας και του ανθρωπισμού

Άκρως επιγραμματικά, είπε πως, το φαινόμενο της "ηλεκτρονικής φιλίας" δεν τον καλύπτει, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να βλέπονται, να χαιρετιούνται προσωπικά και να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον όποτε μπορούν, κάτι που έκανε ο ίδιος τόσα χρόνια ως δήμαρχος και συνεχίζει να κάνει και τώρα. "Αυτό θέλω να κάνουν όλοι και όχι να στέλνουν ένα ψυχρό "χρόνια πολλά", όπως γίνεται σήμερα", είπε .


Η δημοτική σύμβουλος, ιατρός, Αγγελική Μπεφόν, δεύτερη από δεξιά, με την πρόεδρο της Ένωσης, Βούλα Σπυριδωνίδου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σχετικά με την αγάπη, αναφέρθηκε στην γνωστή και πολύ σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία του, επισημαίνοντας ότι, εκτός των ανθρώπων της επιστήμης, εκτίμησε και την αγάπη του κόσμου, η οποία του έδωσε δύναμη και κουράγιο, προκειμένου αυτή η δοκιμασία να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Για τον εθελοντισμό και τις θυσίες που μπορεί κάποιος να κάνει για τον συνάνθρωπό του, μίλησε για την αείμνηστη φαληριώτισσα ιατρό, Σοφία Μπεφόν, η οποία έχασε τη ζωή της, την ώρα που κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, προσπαθούσε να σώσει έναν συνάνθρωπό μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες της μέσα στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που τους μετέφερε , το οποίο έπεσε τελικά στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ' αυτό. 

"Έδωσα το όνομά της στο νέο κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, παρ' ότι υπάρχει προτομή και πλατεία με αυτό, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά της, πιστή στον όρκο που έδωσε σαν γιατρός, υπηρετώντας τον άνθρωπο", και συμπλήρωσε, πως πήρε αυτή την απόφασή, αν και υπήρξαν πολλοί που τον προέτρεπαν να βάλει το δικό του όνομα που, ως γνωστόν, αρνήθηκε, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό, μια κι αυτός βρίσκεται στη ζωή και, εν πάση περιπτώσει, είναι ένα ζήτημα που αφορά άλλους τι θα κάνουν όποτε έλθει εκείνη η ώρα.


Η Ντόρα Λαγού, ανάμεσα στον σύζυγό της, δήμαρχο, Γιάννη Φωστηρόπουλο και στον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοίκησης, Αλέξανδρο Πανταζή.

" Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε. Κι εγώ θέλω να θυμούνται την θυσία αυτής της νέας γυναίκας", είπε κλείνοντας το θέμα αυτό

Ολοκλήρωσε την ομιλία του, προτρέποντας όλες και όλους πως, μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας, αξίζει να δώσουμε χώρο και στο χιούμορ, γιατί έτσι γλυκαίνει η ζωή μας.

Από όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε, και πέραν των όσων ήδη έχουν ανaφερθεί, το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές: Βασίλης Σπανάκης, Τόνια Αντωνίου και Γιάννης Μπαλάφας, οι αντιδήμαρχοι: Αλέξανδρος Πανταζής, Νίκυ Γιάκοβλεφ, Αλέξανδρος Κορόμηλος και Μαρία Μιχαλοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μιχάλης Κουμεντάκος, Μαίρη Τρύφων, Αγγελική Μπεφόν, Τάκης Βατίστας, Ανδρέας Δούμας, Μαρία Ζάγκα, Γιώργος Βασιλείου, Γιάννης Μπίτσικας, Μενέλαος Κόκκαλης, και Μαρία Αθανασούλα - Ρωμιανουδάκη, οι τέως δημοτικές σύμβουλοι: Ευαγγελία Φακιολά και Αναστασία Αρσενίδου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης και Πρόεδρος των Ηπειρωτών, Κλαίρη Δεληγιάννη, η Πρόεδρος του Γυναικείου Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "ΑΘΗΝΑ", Μαρία Καφούρου με την Αντιπρόεδρο, Κική Περρέα και τα μέλη τους, η Πρόεδρος της "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ" Οργάνωσης, Ρένα Μαρουλίδου, ο Πρόεδρος Κρητών Π.Φ., Δημ. Γεωργακάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Μαίρη Μπαρούνη, η Ρέα Μπίκου από την Ε.Γ.Ε. Παλ. Φαλήρου, οι κυρίες: Βίκυ Βλάχου, Μαίρη Χαμάντ, Γιούλη Κορδούλη,  Όλγα Φιλιποππούλου, η συγγραφέας Λούλα Γεωργιλά κ.α.

Να σημείωσουμε, τέλος, πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Κ.Α. "ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ", έχει ως εξής: Βούλα Σπυριδωνίδου, πρόεδρος, Άννα Καζαντζή αντιπρόεδρος, Ελένη Τσίρου ταμίας, Ελένη Πούλιου ειδική γραμματέας, Μαρίτα Βασιλειάδη έφορος και Ιωάννα Δαγκούλη επίσης έφορος.
Διονύσης Χατζηδάκης, Τόνια Αντωνίου, Βούλα Σπυρυδωνίδου, Κορίνα Σπυριδωνίδου.


Μαρία Μιχαλοπούλου, αντιδήμαρχος.


Αλέξανδρος Κορόμηλος και Ευαγγελία Φακιολά.
Σε πρώτο πλάνο, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης και του Συλλόγου Ηπειρωτών, Κλαίρη Δεληγιάννη.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.