ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 13:49

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Ο "Νοτιάς", ένα νέο σημείο αναφοράς στη Βουλιαγμένη

0 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 10:08

Ένα νέο γλυπτό, ο "Νοτιάς", κοσμεί την πόλη της Βουλιαγμένης.

Το έργο τέχνης, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, είναι τοποθετημένο έξω από την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης και αναπαριστά μία σανίδα του σερφ που "καβαλά" το κύμα. 


Ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ο "Νοτιάς", ένα έργο του Βουλιαγμενιώτη καλλιτέχνη Iacopo Capone-Doumas, όπως είπε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος", συμβολίζει το αθλητικό πνεύμα της πόλης το οποίο είναι συνυφασμένο εδώ και δεκαετίες με την θάλασσα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου μας".

"Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 4 μέτρων που θα «συντροφεύει» όλους τους σέρφερς οι οποίοι γεμίζουν τον όρμο της Βουλιαγμένης όταν φυσάνε οι νοτιάδες στην πόλη μας".

"Το έργο αυτό προστίθεται σ' εκείνα του επίσης συντοπίτη μας Κώστα Γεωργίου που εδώ και πολύ καιρό κοσμούν το Δήμο μας. Είναι σημαντικό τα πάρκα, οι πλατείες οι ανοιχτοί χώροι να φιλοξενούν κι ένα έργο τέχνης. Είναι σημαντικό να μετατρέψουμε την πόλη μας σε ένα μεγάλο ανοιχτό, υπαίθριο μουσείο", τόνισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.  


Ιάκωβος Καπόνε - Δούμας και Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής Στέλιος Πέτσας,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, Διονύσης Γεωργουλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου καθώς και πολίτες των τριών δημοτικών ενοτήτων.


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β, Διονύσης Γεωργουλόπουλος [δεύτερος από αριστερά], με τους δημοτικούς συμβούλους: Δημοσθένη Βαμβασάκη, Μαίρη Φουρναράκη, Νίκο Ψαλίδα και Κατερίνα Σταμπέλου. Δίπλα της, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος εκροσώπησε τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη.

Παρών και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Δίπλα του, η αντιδήμαρχος των 3Β, Δήμητρα Σουτόγλου, με την πολιτευτή της Ν. Δ. Βάσω Κόλλια [δεξιά]. Δίπλα του, επίσης, σε πρώτο πλάνο, ο προέδρος του Δ. Σ. Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής. 


Ο "Νοτιάς"
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Γεωργιάκος.


Ο καλλιτέχνης και δημιουργός του έργου, ανάμεσα στον δήμαρχο και την σύζυγό του, Κωνσταντίνα.
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.