ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 21:52

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Κόσμημα το ανακατασκευασμένο Αθλητικό Κέντρο - Ο Γιάννης συνεχίζει το έργο του Διονύση

2 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13:12

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ) παρέδωσαν στους πολίτες τις νέες ανακατασκευασμένες-αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) με τα εγκαίνια που έγιναν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.  Πρόκειται για ένα απολύτως σύγχρονο Κέντρο άσκησης/άθλησης-πραγματικό κόσμημα για την πόλη, ανοιχτός, ασφαλής χώρο αθλητισμού, για τα παιδιά, τη νεολαία, για κάθε ηλικία.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, του νυν βουλευτού του Νοτίου Τομέα και τέως δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, αλλά και άλλων βουλευτών του Νοτίου Τομέα.  



Τα καλά λόγια, αλλά και τα συγχαρητήρια όλων, δέχθηκαν τόσο ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, όσο και ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου, Μιχάλης Κουμεντάκος και Νίκος Φιλιππόπουλος, αντίστοιχα, που πρέπει να ένιωσαν ιδιαίτερη ικανοποίηση, αφού όπως ακούστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, εργάζονται πολλές ώρες, προκειμένου όχι  μόνο να λειτουργούν άψογα όλες οι εγκαταστάσεις του Κέντρου, αλλά και να τις βελτιώνουν διαρκώς, ώστε οι δημότες, όλων των ηλικιών, να αθλούνται απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον παριστάμενο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο καθώς όπως τόνισε: «επί θητείας του, ως Υπουργός Εσωτερικών, δρομολόγησε την χρηματοδότηση του έργου», αναφέρθηκε στις τεχνικές δυσκολίες κατά την υλοποίηση του, οι οποίες ξεπεράστηκαν χάρη στη συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς επίσης και των ουσιαστικών ενεργειών του Δ.Σ. και όλων των μελών του ΠΟ.Α.ΚΕ.



Ο κ. Φωστηρόπουλος ανέπτυξε επίσης το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της πόλης, που αποτελούν πυλώνες για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, φέρνοντας ως παραδείγματα, τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του Ποσειδώνειου Ημιμαραθωνίου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής οι οποίες φιλοξενήθηκαν την περασμένη άνοιξη στην πόλη μας.

Και κατέληξε: «Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να στηρίζουμε το εξαιρετικό έργο των αθλητικών συλλόγων και σωματείων του Π. Φαλήρου, στο μέτρο του δυνατού και των συνθηκών, με την αδιάλειπτη και αμέριστη συμπαράστασή μας, γιατί σε αυτήν την προσπάθεια κανείς δεν είναι μόνος. Όλοι μαζί στηρίζουμε και αναπτύσσουμε τον Αθλητισμό στο Παλαιό Φάληρο. Για εμάς, τα παιδιά, τα εγγόνια μας, για την πόλη μας!».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, εξάλλου, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την υλοποίηση του έργου το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό για την τοπική κοινωνία και δήλωσε την πρόθεση του να υποστηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες και έργα, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στο Παλαιό Φάληρο.

Ο τέως Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην παρέμβαση και την διαμόρφωση του χώρου που πραγματοποιήθηκε επί Δημαρχίας του και εγκαινιάστηκε το 2009 από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Συνεχάρη δε τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, που φροντίζει να πραγματοποιεί νέα έργα και, ταυτόχρονα, να αναβαθμίζει και να συντηρεί τα ήδη υπάρχοντα.



Τέλος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αθλητικών Συλλόγων και των Σωματείων, ζήτησε την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από πλευράς τους, προκειμένου η νεολαία να βρει δημιουργική διέξοδο και έκφραση στον αθλητισμό.

Το σημαντικό αυτό αθλητικό έργο χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με το ποσό των 334.304 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάσταση νέου συνθετικού χλοοτάπητα καθώς και καινούργιου ελαστικού τάπητα στον στίβο, περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου (ταρτάν) του γηπέδου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Παλαιού Φαλήρου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ (σ.σ. μπήκαν στην τελική τους ευθεία τον περασμένο Ιούλιο), καθιστώντας την κεντρική αθλητική υποδομή του Δήμου μας (Δ.Α.Κ.), αναβαθμισμένη, σύγχρονη και ποιοτική, προς χρήση από τα αθλητικά σωματεία και τους αθλούμενους.

Σύντομο χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν η Άννα Καραμανλή, ο Βασίλης Σπανάκης και η αεικίνητη αντπεριφερειάρχης Δήμητρα Νάνου.

Τέλος, απ' όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε, το "παρών" έδωσαν: οι αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Πανταζής, Μιχάλης Μιχαηλίδης και Νίκυ Γιάκοβλεφ, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μαίρη Τρύφων, Τάκης Βατίστας, Ανδρέας Δούμας, Γιώργος Βασιλείου, ο Γραμματέας του δήμου, Παναγιώτης Καρούμπαλης, ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΑΚ, Νίκος Γιαννιός, ο πρόεδρος του ΑΟΠΦ Νίκος Δέτσης, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παλαιού Φαλήρου, Μαίρη Μπαρούνη, η Πρόεδρος του Γυναικείου Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "ΑΘΗΝΑ", Μαρία Καφούρου, η αντιπρόεδρος Κική Περρέα και οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου, Όλγα Φιλιπποπούλου, Μαίρη Χαμάντ και Γιούλη Κορδούλη.










Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 15.10.22
Μια λαμπρή γιορτή για ένα υπέροχο αθλητικό κέντρο, το οποίο ήδη από τον Μάιο του 2005, στο παγκόσμιο συνέδριο του αθλητισμού που οργάνωσε το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προβλήθηκε ως πρότυπο λειτουργικότητας. Στην Ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Πρόεδρον της χώρας Κάρολο Παπούλια και την πρωταθλήτριά μας κυρία Σοφία Σακοράφα, είχα την μεγάλη τιμή να συμμετάσχω κι εγώ ως πρόεδρος του Δημοτικού μας Αθλητικού Κέντρου
Απάντηση
Βασίλης Μπιλίτης 15.10.22
Το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο είναι έργο δύο φαληριωτών πολιτικών μηχανικών, του Ντίνου Νικολαΐδη ο οποίος υπήρξε πρόεδρος στις περιόδους 2001 – 2002 και 2011 - 2019 και του Νίκου Γιαννιού ο οποίος σχεδίασε και επιμελήθηκε των προσθηκών και του εμπλουτισμού του, στην περίοδο 2002 - 2011. Γι αυτούς δεν είπε κανείς λέξη. Κρίμα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.