ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 07:25

ΒΟΥΛΑ

O Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών

2 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 22:37

Ένας από τους πιο “σκληρούς” τεχνοκράτες της ΕΕ επισκέφτηκε πριν από λίγες ημέρες τον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για τον Αουρέλιο Πολιτάνο ο οποίος είναι Γενικός Επιθεωρητής και Αξιολογητής των Προγραμμάτων Διαχείρισης Απορριμμάτων - Ενεργειακής Εξοικονόμησης και Κλιματικής Ουδετερότητας.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “LIFE”, δεσμεύοντας καταρχάς 1,7 εκατομμύρια ευρώ για δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων και κυκλικής οικονομίας.

Ο κ. Πολιτάνο με κλιμάκιο ευρωπαίων επιθεωρητών επί δύο ημέρες έκανε στην κυριολεξία “φύλλο και φτερό” όλες τις ενταγμένες στο πρόγραμμα δράσεις του δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από την μεθοδολογία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Τα ενθουσιώδη σχόλια του συγκεκριμένου τεχνοκράτη και το "άριστα" που έβαλε στην αξιολόγησή του αποκτούν μεγάλη σημασία καθώς, από ότι μαθαίνουμε έχει κόψει αρκετούς Ευρωπαϊκούς Δήμους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφού δεν εκπλήρωναν τις αυστηρές προϋποθέσεις της δράσης.

Μάλιστα στην τελική του έκθεση χαρακτήρισε τις μέχρι στιγμής ενέργειες και τα αποτελέσματα του δήμου ως “outstanding” (εξαιρετικά).

O Δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αθόρυβα χωρίς “φανφάρες” και “λαϊκίστικες” επικοινωνιακές δράσεις εξελίσσει τον δήμο του ως δήμο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαική Ένωση.

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Χάρης 04.10.22
Ο εν λόγω δήμαρχος των 3Β ξέρει να κυβερνάει και να χειρίζεται καταστάσεις παντός καιρού. Καλός κυβερνήτης σε αεροσκάφη άλλωστε και επί σειρά ετών όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος.
Απάντηση
Αιτωλός 02.10.22
Αν και δεν ψηφίζω στον συγκεκριμένο δήμο, είμαι δημότης και κάτοικος Αναβύσσου, πρέπει να πω ότι ο δήμαρχος κ.Κωνσταντέλλος, με τα όσα μέχρι σήμερα κάνει μέσα από ευρωπαικά προγράμματα, δείχνει ότι είναι ένας μεθοδικός και σύγχρονος αυτοδιοικητικός. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.