ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 08:19

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: Η νέα επένδυση της Google θα φέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

0 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 12:21

Την εμπιστοσύνη της Google στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια των διαδοχικών κρίσεων δείχνει η νέα επένδυση του παγκόσμιου κολοσού για την ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η επένδυση αυτή για ένα cloud region στη χώρα μας μπορεί να συνεισφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ ως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμενες νέες θέσεις εργασίας.

 Χαιρέτισε, επίσης, την απόφαση της Google να δημιουργήσει δυο κέντρα αριστείας σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα για την τεχνητή νοημοσύνη και την αειφορία, ενώ είπε ότι 10 χιλιάδες άνεργοι αναβάθμισαν τις δεξιότητες τους χάρη στη συνεργασία της εταιρείας με το υπουργείο Απασχόλησης.

Πρόκειται για έναν κρίκο στην αλυσίδα σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων «που δεν έμειναν στα λόγια, αλλά έγιναν πράξη τα τελευταία χρόνια», σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος ανέφερε και άλλες παρόμοιες επενδύσεις στη χώρα μας (κέντρο Ρfizer στη Θεσσαλονίκη, κέντρο πληροφορικής Deutsche Telecom, data centers υποδομές cloud από Μicrosoft, Αmazon και Cisco, συμφωνία JPMorgan με Viva Wallet).

Όπως είπε δόθηκε προτεραιότητα σε τέτοιες επενδύσεις όχι μόνο γιατί συνεισφέρουν στον εθνικό πλούτο και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά επειδή κινητοποιούν και εκσυγχρονίζουν την επιχειρηματική δράση και αναβαθμίζουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη.


«Πρόκειται για διαρκή μεταρρυθμιστική διαδικασία στον ψηφιακό μετασχηματισμό όχι μόνο των μεγάλων αλλά και των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, όπως αυτές του τουρισμού που χρησιμοποιούν εργαλεία ψηφιακού μάρκετιγκ για να προωθήσουν το προϊόν τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι θα διοχετευθούν πάνω από 10 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ σε όλους τους τομείς παραγωγής από τον πρωτογενή τομέα μέχρι την βιομηχανία και τις υπηρεσίες.

Αναφερόμενος σε διάφορα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ότι η ψηφιακή εξέλιξη αποτελεί εφαλτήριο προόδου για τη χωρά μας, για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία και την οικονομία.
O πρωθυπουργός υπενθύμισε το προσωπικό του όραμα, να κάνει η πατρίδα μας ένα ψηφιακό άλμα, με κύριο πυλώνα το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» που αποτελεί έναν «ενεργό πυρήνα του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας».

Πολλές εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας συντάσσονται προς αυτές τις κατευθύνσεις, είπε εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «σιωπηλή επανάσταση» που έλαβε χώρα τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα μας, με την αλματώδη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας από το κράτος στον τομέα της εξυπηρέτησης των πολιτών και συγκεριμένα τις 1.500 υπηρεσίες του gov.gr

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του με μια φράση του συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ: «Η αισιοδοξία είναι σημαντική γιατί σε βοηθάει να τολμάς πράγματα που οι πιο πολλοί δεν θα έκαναν» και συμπλήρωσε: «Εμείς τολμάμε και είμαι σίγουρος ότι θα σας έχουμε στο πλευρό μας».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.