ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 15:24

ΒΟΥΛΑ

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Πήρε άριστα σε όλα!

0 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 19:45

Άριστα σε όλα μάθαμε πως πήρε ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όσον αφορά την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE IP CEI GREECE για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, την ενεργειακή εξοικονόμηση και την κλιματική ουδετερότητα. 

Ο Δήμος αξιολογήθηκε από κλιμάκιο Ευρωπαίων τεχνοκρατών με επικεφαλής τον Ιταλό Γενικό Επιθεωρητή και Αξιολογητή των Προγραμμάτων Διαχείρισης Απορριμμάτων - Ενεργειακής Εξοικονόμησης και Κλιματικής Ουδετερότητας, Aurelio Politano, συνοδευόμενο από εκπροσώπους του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Πράσινου Ταμείου και του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Επί δύο συνεχείς ημέρες κατέγραφαν τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος και επιθεώρησαν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει.

Ολοκληρώνοντας την επιθεώρηση δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις πρακτικές του Δήμου αλλά και για την εξέλιξη στην υλοποίηση του έργου.

Άριστα λοιπόν για το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις καλές πρακτικές που εδώ και πολύ καιρό υλοποιεί η δημοτική αρχή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι κορυφαίος δήμος στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων εφαρμόζοντας το πρόγραμμα "Διαλογή στην Πηγή", μειώνοντας το ποσοστό των απορριμμάτων που οδηγεί σε ταφή και εξοικονομώντας πολλά χρήματα για το δημοτικό ταμείο.

Επιπλέον είναι από τους πρώτους δήμους που εφαρμόζουν πρόγραμμα εξοικόμησης ενέργειας μειώνοντας την ένταση των λαμπτήρων led στον οδοφωτισμό. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.