ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 00:55

ΑΛΙΜΟΣ

Ο Άλιμος συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

0 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 13:46
Από 16 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022

Για τρίτη χρονιά το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός φορέας στην Ελλάδα για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022, που διεξάγεται μεταξύ 16 και 25 Σεπτεμβρίου 2022, και φέτος έχει κεντρικό μήνυμα “The Power is in Our Hands! Flip the Script”

O Δήμος Αλίμου συμμετέχει στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022, ενώνει τη φωνή του με το Δίκτυο SDG 17 Greece και τα υπόλοιπα μέλη του, κάνοντας ένα βήμα ακόμα προς τον κοινό στόχο: να συνδιαμορφώσει τους αυριανούς ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες που θα ζουν και θα πράττουν με γνώμονα έναν βιώσιμο πλανήτη και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Συμμετέχοντας στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο Δήμος Αλίμου στηρίζει Τέσσερις Δράσεις του Δικτύου SDG 17 Greece ενεργοποιώντας μαθητές και πολίτες κάθε ηλικίας σε δράση.

Δράση 1: «Ενημερώνομαι για τους Στόχους»

Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα του Δικτύου SDG17Greece (https://sdg17greece.gr/), ενημερώνομαι για τους στόχους, εγγράφομαι στο newsletter και συμμετέχω στις δράσεις του Δικτύου.

Δράση 2: «Ενεργοποιώ το ψήφισμα για την καθιέρωση της Ελληνικής Εβδομάδας Στόχων»
Μάθε πως: (https://sdg17greece.gr/

Δράση 3: «#Flip the Script»
Αναρτώ δύο φωτογραφίες ή ένα video χρησιμοποιώντας το φίλτρο #FlipTheScript για να δείξω πως μπορώ να αλλάξω ή να βελτιώσω καθημερινές δραστηριότητες στη βάση των αρχών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Δεν ξεχνώ να προσθέσω τα παρακάτω # ώστε να ενώσω την φωνή μου με όλο την κόσμο

@Δήμος Μέλος

@SDG17Greece,

#FlipTheScript

#GlobalGoals #ForPeopleForPlanet

#KeepingThePromise

#SDGAction

#GlobalGoalsWeek

Δράση 4: «Γίνομαι Πρεσβευτής»

Δημιουργώ τις δικές μου δράσεις και γίνομαι Πρεσβευτής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Χρησιμοποιώ τα social media και την ψηφιακή τεχνολογία ως κανάλια επικοινωνίας και διάχυσης των πρωτοβουλιών μου.

Δεν ξεχνώ να προσθέσω τα παρακάτω # ώστε να ενώσω την φωνή μου με όλο την κόσμο

@Δήμος Μέλος

@SDG17Greece,

#FlipTheScript

#GlobalGoals #ForPeopleForPlanet

#KeepingThePromise

#SDGAction

#GlobalGoalsWeek

Δήλωση Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: «Και φέτος κινητοποιούμε περισσότερα από 100 μέλη του Δικτύου σε δράση, στη βάση του οικουμενικού μηνύματος για το 2022 που καλεί πολίτες, φορείς, μαθητικές κοινότητες να δράσουμε ατομικά και συλλογικά, για να καταφέρουμε ως παγκόσμια κοινότητα να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση και να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές διακρίσεις. Κάθε δράση μετράει, κάθε δράση αφήνει το δικό της αποτύπωμα. Έχοντας αυτό ως βάση, καλούμε τα μέλη του Δικτύου να συμμετάσχουν ενεργά στην Εβδομάδα Στόχων προωθώντας την ενημέρωση σχετικά με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές τους κοινωνίες και την ενεργοποίηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μέσα από έξι δράσεις με επίκεντρο την ενημέρωση, τη διάχυση, την παρέμβαση».

Δήλωση Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη με την ευκαιρία της συμμετοχής του Δήμου Αλίμου στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022:

«Ένας κόσμος ειρηνικός, δίκαιος, ένας κόσμος που ευημερεί σε έναν υγιή πλανήτη, ένας κόσμος με ανθρώπινα δικαιώματα, δίκαιη ανάπτυξη, μηδενική φτώχεια, καλή υγεία, ισότητα, εκπαίδευση και αξιοπρεπή εργασία για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις. Αυτοί είναι οι «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» που υιοθέτησε ο ΟΗΕ το 2015 και που στη χώρα μας προωθεί το Δίκτυο SDG 17 Greece. Ο Δήμος Αλίμου, μέλος του Δικτύου, συμμεριζόμενος πλήρως αυτούς τους στόχους, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο και στις επόμενες γενιές, εργάζεται και συνεργάζεται για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης που φαίνεται να είναι η μοναδική λύση στα σημερινά παγκόσμια προβλήματα. Γι’ αυτό και ανεπιφύλακτα στηρίζει θερμά τη δράση του SDG 17 Greece.» 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.